New Year' s Resolutions: 3 εύκολα βήματα για να αγαπήσεις τη ζωή σου ξανά

01.01.2020
New Year' s Resolutions: 3 εύκολα βήματα για να αγαπήσεις τη ζωή σου ξανά
Πρώτη μέρα του νέου χρόνου -και της νέας δεκαετίας, εδώ που τα λέμε!! Βάλε τέλος στις αρνητικές σκέψεις και κάνε μια νέα αρχή!

Εσύ, άραγε, αγαπάς ειλικρινά τη ζωή σου;

Σύμφωνα με μια μελέτη του 2015, μόνο ένας στους τρεις ανθρώπους είναι ευχαριστημένος με τη ζωή του. Εντάξει, όλοι περνάμε μερικές πιο δύσκολες μέρες όμως εδώ μιλάμε για πιο "σοβαρές" καταστάσεις. Ίσως να φταίνε τα οιικονομικά προβλήματα, ίσως η υπερβολική έκθεση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου αναπόφευκτα συγκρίνουμε τις ζωές μας με εκείνες τρίτων ατόμων και τα πράγματα ξεφεύγουν λίγο.

Αντί να μείνεις όλη μέρα στο κρεβάτι λοιπόν, ψάξε τη χαρά ακόμα και στις πιο μικρές στιγμές και δες μήπως οι παρακάτω τρεις συβουλές σε βοηθήσουν να αγαπήσεις τη ζωή σου από σήμερα κιόλας.

Διάβασε επίσης: #totalwhitelook: 6 ιδέες για να το φορέσεις σωστά και μέσα στον χειμώνα

1. Να είσαι παρούσα

Είναι πολύ εύκολο να εστιάζεις στο το πώς θα μπορούσε να είναι η ζωή σου εάν είχε προκύψει το ένα ή το άλλο συμβάν. Εάν πάντα εστιάζεις στο αύριο, μπορείς να χάσεις την ομορφιά του σήμερα. Πάρε μια ανάσα και αναλογίσου τι ακριβώς κάνεις εκείνη τη στιγμή. Για παράδειγμα, τώρα διαβάζεις αυτό το άρθρο. Κάνεις μόνο αυτό όμως; Πού είναι οι σκέψεις σου; Τα συναισθήματά σου; Τα χέρια σου; Έχεις την αίσθηση του χρόνου; Ζήσε πραγματικά μόνο το τώρα. Άφησε όλα τα υπόλοιπα να φύγουν.

Δες και αυτό: 5 tips για να παίρνεις καλύτερες αποφάσεις

2. Να φέρεσαι όμορφα στον εαυτό σου

Ένα μεγάλο μέρος της περιποίησης του εαυτού μας έχει να κάνει με τον εσωτερικό μας "διάλογο" και το πόσο θετική αντιμετώπιση των πραγμάτων έχουμε. Εάν πεις στον εαυτό σου ότι δεν είσαι αρκετά καλή, τα όνειρα σου θα μετακινηθούν όλο και πιο μακριά. Κάνε την ανατροπή και επανάλαβε:

Είμαι αρκετή.

Είμαι ικανή.

Αξίζω.

3. Γυμνάσου με χαρά

Όλοι γνωρίζουμε ότι η άσκηση απελευθερώνει ενδορφίνες που μας κάνουν ευτυχείς, αλλά πολύ συχνά βλέπουμε τη γυμναστική ως αγγαρεία. Αν μισείς το γυμναστήριο και τα όργανα γυμναστικής, δοκίμασε τη Zumba ή τη γιόγκα. Το τραμπολίνο και η αναρρίχηση είναι εξίσου διασκεδαστικές επιλογές. Δε χρειάζεται να κάνεις υπερβολές στη χρονική διάρκεια, αφού έχει αποδειχθεί ότι ακόμη και 10 λεπτά άσκησης κάνουν διαφορά.