Αντιγήρανση, αδυνάτισμα, σούπερ διάθεση και καλός ύπνος χάρη στο απόλυτο όπλο της Φύσης!

10.09.2018
Αντιγήρανση, αδυνάτισμα, σούπερ διάθεση και καλός ύπνος χάρη στο απόλυτο όπλο της Φύσης!
Αν δεν έχεις ακόμα πειστεί για τη δύναμη που έχουν τα αιθέρια έλαια, οι τελευταίες έρευνες έρχονται να σου αλλάξουν γνώμη.

Με προέλευση από εκχυλίσματα λουλουδιών και βοτάνων, τα αιθέρια έλαια χρησιμοποιούνταν από πολλούς πολιτισμούς χιλιάδες χρόνια τώρα ως εργαλεία αρωματοθεραπείας. Στη σύγχρονη εποχή, ωστόσο, υποβαθμίστηκαν σε συστατικά αρωμάτων που, αν και απόλυτα θεσπέσια, δεν γίνεται αντιληπτή η θεραπευτική τους δύναμη.

Διάβασε επίσης: DIY: Ενυδατική κρέμα σώματος με αιθέρια έλαια και άρωμα μοναδικό

Πλέον, οι επιστήμονες επιβεβαίωσαν την επίδραση που έχουν στον ανθρώπινο οργανισμό οι εξαιρετικά αρωματικές αυτές ουσίες και ανοίγεται επιτέλους ο δρόμος για μια εκ νέου χρήση τους με στόχο την απόλυτη ευεξία!

Πάνω από 50 αρωματικές ύλες από αιθέρια έλαια έχουν αναγνωριστεί επιστημονικά και αποδειχθεί πως βελτιώνουν τον ύπνο, μειώνουν το άγχος, ρίχνουν την πίεση και αυξάνουν την αναγέννηση των κυτάρων

λέει χαρακτηριστικά ο Hanns Hatt, Ph.D. καθηγητής στο τμήμα κυτταρικής φυσιολογίας στο Ruhr University Bochum στη Γερμανία. Προκειμένου να τα χρησιμοποιήσεις και εσύ αποτελεσματικά, θα πρέπει να γνωρίζεις κάποια βασικά πράγματα γι'αυτά.

Διάβασε επίσης: Meghan Markle - 6 μυστικά ευεξίας που ακολουθούσε και πριν τη ζωή στο Παλάτι!

Σύμφωνα με την έρευνα του Hatt, οι αρωματικές ύλες που περιέχουν τα αιθέρια έλαια περνούν στο αίμα όπου προσκολλώνται στους οσφριτικούς υποδοχείς και μεταφέρονται στα διάφορα όργανα! Δύο είναι τα πράγματα που πρέπει να προσέξεις κατά τη χρήση τους. Το ένα είναι να τα προμηθεύεσαι από έγκυρες, μεγάλες εταιρείες και το δεύτερο να χρησιμοποιείς ελάχιστα ποσότητα αφού είναι τόσο έντονα που μπορεί να προκαλέσουν πονοκέφαλο και ναυτία αν το παρακάνεις!

Επένδυσε σε έναν διαχυτή αιθέριων ελαίων που θα ανοίγει και θα κλείνει αυτόματα προκειμένου να αποφύγεις την υπερκατανάλωση. Ακόμα, διάβασε και ακολούθα πάντα τις οδηγίες που αναγράφονται πάνω στο εκάστοτε έλαιο αφού κάποια είναι ιδιαίτερα ερεθιστικά για το δέρμα!Για να είσαι ασφαλής, διάλυσέ το μέσα σε νερό ή ένα ουδέτερο έλαιο όπως πχ, έλαιο jojoba ή argan. Σε γενικές γραμμές για 30 ml ουδέτερο έλαιο, αρκούν 12 σταγόνες αιθέριου!

Διάβασε επίσης: Οργασμός: Τα 5 μεγάλα οφέλη του στον οργανισμό σου

Δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις; Δες παρακάτω μία μικρή λίστα με τα πιο βασικά και εύκολα στη χρήση αιθέρια έλαια.

Θυμάρι: Απολυμαίνει επιφάνειες και απελευθερώνει το αναπνευστικό σύστημα

Μέντα: Ηρεμεί και ανοίγει τους αεραγωγούς, ενισχύει την εγρήγορση και τη δύναμη σου. Είναι ωστόσο ένα από τα πιο ερεθιστικά για το δέρμα έλαια οπότε συμβουλέψου έναν ειδικό για τη χρήση του.

Λεβάντα: Ηρεμεί το νευρικό σύστημα και βοηθά τον ύπνο. Η μυρωδιά του και μόνο είναι αρκετή για να διώξει την ημικρανία.

Περγαμόντο: Αρκεί να το μυρίσεις για να μειώσεις την κορτιζόλη, την ορμόνη του άγχους, στο αίμα σου. Επιδρά σε 15 λεπτά το πολύ!

Χαμομήλι: Όταν χρησιμοποιείται τοπικά είναι ισχυρό αντιφλεγμωνώδες ενώ βελτιώνει και τον ύπνο!