Τέλειοι γλουτοί! (α' μέρος)

11.08.2008
Αναρωτιέστε τί πρέπει να κάνετε με τους γλουτούς σας, τί είδους μεταχείριση χρειάζονται και πώς θα τους κάνετε όσο καλύτερους γίνεται; Διαβάστε παρακάτω και θα σας λυθεί κάθε απορία! Τί είναι αυτό που καθορίζει το σχήμα των γλουτών μας; Η λεκάνη και ο σκελετός. Αν η λεκάνη σας είναι στενή, είστε τυχερή. Αν πάλι, έχετε κληρονομήσει μια ανοιχτή λεκάνη...

Αναρωτιέστε τί πρέπει να κάνετε με τους γλουτούς σας, τί είδους μεταχείριση χρειάζονται και πώς θα τους κάνετε όσο καλύτερους γίνεται; Διαβάστε παρακάτω και θα σας λυθεί κάθε απορία!
1. Τί είναι αυτό που καθορίζει το σχήμα των γλουτών μας;
Η λεκάνη και ο σκελετός. Αν η λεκάνη σας είναι στενή, είστε τυχερή. Αν πάλι, έχετε κληρονομήσει μια ανοιχτή λεκάνη, θα πρέπει να καταφύγετε σε διάφορα τεχνάσματα. Για να διαπιστώσετε σε ποια κατηγορία ανήκετε χωρίς να καταφύγετε στη λύση της μεζούρας, αρκεί ένα απλό τεστ. Όρθια, μπροστά σε ένα καθρέφτη, τοποθετήστε τους δείκτες των χεριών σας στην άκρη των λαγόνιων οστών. Αν η απόσταση μεταξύ τους είναι μεγαλύτερη από αυτήν των ώμων, διαθέτετε ανοιχτή λεκάνη. Αντίθετα, αν οι ώμοι σας είναι πιο φαρδιοί, ανήκετε στον τύπο του "ανδρογύναικου". Αν οι διαστάσεις τους είναι ίδιες, τότε είστε τυχερή. Με λίγη προσπάθεια, οι γλουτοί σας θ' ανταποκριθούν σε κάθε πρόκληση.
2. Πρέπει να κάνουμε μασάζ στους γλουτούς;
Το καθημερινό μασάζ (με κυκλικές κινήσεις) είναι απαραίτητο, αν θέλετε να καταπολεμήσετε την κυτταρίτιδα. Απαραίτητη επίσης είναι η κρέμα αδυνατίσματος-σύσφιξης, που βοηθάει στην αποτοξίνωση και την αποβολή του νερού που κατακρατείται στους ιστούς. Θαύματα δεν γίνονται, αλλά τα αποτελέσματα δείχνουν ότι αξίζει τον κόπο. Ποια κρέμα να χρησιμοποιήσετε; Μα, φυσικά, αυτήν που αντιστοιχεί περισσότερο στην ιδιοσυγκρασία και το πρόγραμμά σας. Για ένα έντονο μασάζ σύμφωνα με όλους τους κανόνες της τέχνης, προτιμήστε μια λιπαρή κρέμα. Αν δεν έχετε πολύ χρόνο στη διάθεσή σας, εμπιστευτείτε μια ελαφριά κρέμα που αφήνει την επιδερμίδα λεία και απαλή. Τίποτα, βέβαια, δεν μπορεί να αντικαταστήσει έναν επαγγελματία μασέρ ή κινησιοθεραπευτή, ο οποίος γνωρίζει ακριβώς τις κινήσεις που πρέπει να κάνει, αφού το πολύ έντονο μασάζ από ανειδίκευτα χέρια μπορεί να προκαλέσει μικροτραυματισμούς.
3. Τι μπορούμε να κάνουμε κατά των ραγάδων;
Οι ραγάδες είναι ουλές του ελαστικού ιστού του δέρματος. Άρα τα περιθώρια βελτίωσης της κατάστασης είναι πολύ περιορισμένα, με την εξαίρεση των ραγάδων που βρίσκονται στο αρχικό τους στάδιο, που είναι δηλαδή ακόμα κόκκινες και δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο κάποιας αύξησης βάρους, μιας εγκυμοσύνης ή ακόμη κατά τη διάρκεια της εφηβείας. Γι' αυτόν το λόγο, η καλύτερη μέθοδος αντιμετώπισης του προβλήματος είναι η πρόληψη με τη χρήση καλλυντικών παρασκευασμάτων υπό μορφή κρέμας. Παράλληλα, υπάρχουν κάποιες ήπιες μορφές θεραπείας, όπως η ελαφρά απόξεση με κρυστάλλους λευκαργίλου, που βελτιώνει την υφή του δέρματος, αν καταφύγουμε στη μέθοδο αυτή πολύ νωρίς. Οι ενδιαφερόμενες μπορούν επίσης να εξετάσουν την πιθανότητα μιας μικρής επέμβασης με λέιζερ, με την προϋπόθεση ότι οι ραγάδες δεν είναι πολύ παλιές. Ακόμα και τότε, όμως, οι ουλές δεν εξαφανίζονται πλήρως. Απλώς, μετριάζεται η εντύπωση και οι ουλές καλύπτονται από την παραγωγή νέου κολλαγόνου.
4. Πώς θ' αποκτήσουμε πιο απαλό δέρμα;
Η επιδερμίδα σας είναι λίγο άγρια στην περιοχή των γλουτών; Τί ποιο συνηθισμένο! Κολλημένη ολόκληρο το χρόνο, υποβαλλόμενη σε συνεχείς τριβές, η επιδερμίδα των γλουτών δεν είναι πάντα λεία. Η λύση είναι απλή. Αρκεί να μη ξεχνάτε να κάνετε απολέπιση τακτικά, τρίβοντας το δέρμα με λούφα και ένα από τα πολλά ειδικά προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά. Τα αποτελέσματα γίνονται γρήγορα αισθητά. Οι μικρές ανωμαλίες της επιδερμίδας εξαφανίζονται, το δέρμα των γλουτών μοιάζει να έχει περαστεί με βερνίκι. Αν παρ' όλα αυτά ο ερεθισμός επιμένει και παρατηρείτε κάποια μπιμπίκια, συμβουλευτείτε δερματολόγο.