Τέλειοι γλουτοί! (β' μέρος)

13.08.2008
Αναρωτιέστε τί πρέπει να κάνετε με τους γλουτούς σας, τί είδους μεταχείριση χρειάζονται και πώς θα τους κάνετε όσο καλύτερους γίνεται; Ιδού η συνέχεια και... καλή επιτυχία! 5. Τί μπορούμε να ελπίζουμε από την πλαστική χειρουργική; Σ' αυτό το σημείο οι γιατροί συμφωνούν. Το σχήμα των γλουτών καθορίζεται από το σκελετό. Η χαριτωμένη αυτή ανατομική λεπτομέρεια...
Αναρωτιέστε τί πρέπει να κάνετε με τους γλουτούς σας, τί είδους μεταχείριση χρειάζονται και πώς θα τους κάνετε όσο καλύτερους γίνεται; Ιδού η συνέχεια και... καλή επιτυχία!
5. Τι μπορούμε να ελπίζουμε από την πλαστική χειρουργική;
Σ' αυτό το σημείο οι γιατροί συμφωνούν. Το σχήμα των γλουτών καθορίζεται από το σκελετό. Η χαριτωμένη αυτή ανατομική λεπτομέρεια που τόσο μας απασχολεί δεν είναι τίποτα άλλο παρά μία μάζα μυών που δεν υποστηρίζεται από τίποτα. Πρόκειται, λοιπόν, για μια περιοχή στην οποία οι δυνατότητες επέμβασης είναι περιορισμένες.
6. Και η λιποαναρρόφηση;
Με τη λιποαναρρόφηση μπορούμε να απαλλαγούμε από το πλεόνασμα λίπους γύρω από τους γλουτούς. Πρόκειται για μια συνηθισμένη επέμβαση με την οποία μπορούμε ν' αφαιρέσουμε ένα εξόγκωμα πίσω από τους γλουτούς, να εξαλείψουμε τα ψωμάκια ή να ξανασχεδιάσουμε μια γλουτιαία πτυχή. Προσοχή όμως! Μερικές φορές το λίπος αντικαθιστά τις μυϊκές ελλείψεις. Σ' αυτήν την περίπτωση, η λιποαναρρόφηση μπορεί να χειροτερέψει τα πράγματα και οι γλουτοί να γίνουν επίπεδοι.
7. Μπορούμε να κάνουμε λίφτινγκ στους γλουτούς;
Η επέμβαση αυτή γίνεται μόνο σε όσες ήταν παλιότερα παχύσαρκες. Πρόκειται για μια χειρουργική επέμβαση που γίνεται κατ' εξαίρεση.
8. Υπάρχουν ψεύτικοι γλουτοί;
Προσθήκες σιλικόνης στους γλουτούς; Και όμως! Σήμερα ορισμένες χειρουργικές επεμβάσεις αυτού του τύπου είναι δυνατές. Εντούτοις, η δημιουργία γλουτών, όταν αυτοί είναι ανύπαρκτοι, παραμένει όνειρο θερινής νυκτός. Το ίδιο ισχύει και για τις ενέσεις με λίπος της ίδιας της ασθενούς, στις οποίες καταφεύγουν μερικοί "ελεύθεροι σκοπευτές" του νυστεριού, για να δώσουν όγκο στα ιδιαίτερα επίπεδα οπίσθια. Το λίπος αυτό συχνά συγκεντρώνεται σε ζώνες που δεν πρέπει και σχηματίζει εξογκώματα πολύ αντιαισθητικά.