Πειρασμοί των γιορτών: αντισταθείτε!

25.04.2005
Μία από τις "παραδόσεις" των γιορτών είναι τα 2-3 κιλά που παίρνουμε κατά τη διάρκεια εκείνων των ημερών. Βέβαια, κάθε χρόνο δίνουμε την ίδια υπόσχεση στον εαυτό μας, δηλαδή ότι θα δείξουμε εγκράτεια, όμως κάθε χρόνο η ιστορία επαναλαμβάνεται! Πως μπορείτε να απολαύσετε τα εδέσματα των γιορτών, χωρίς τύψεις:
Μία από τις "παραδόσεις" των γιορτών είναι τα 2-3 κιλά που παίρνουμε κατά τη διάρκεια εκείνων των ημερών. Βέβαια, κάθε χρόνο δίνουμε την ίδια υπόσχεση στον εαυτό μας, δηλαδή ότι θα δείξουμε εγκράτεια, όμως κάθε χρόνο η ιστορία επαναλαμβάνεται!

Πως μπορείτε να απολαύσετε τα εδέσματα των γιορτών, χωρίς τύψεις:

1. Μην περιμένετε να έρθει το βράδυ για να φάτε. Όχι μόνο δοκιμάζετε τα πάντα, αλλά παίρνετε και παραπάνω θερμίδες, χωρίς να έχετε τη δυνατότητα να τις κάψετε. Η καλύτερη λύση είναι να τρώτε μικρά, συχνά και ελαφρά γεύματα, κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ετσι, δε θα μπείτε στον πειρασμό να καταβροχθίσετε όλα τα φαγητά του μπουφέ.

2. Επιλέξτε προσεκτικά τι θα βάλετε στο πιάτο σας. Προτιμήστε τις πρωτεΐνες, τις σαλάτες και τα λαχανικά. Αποφύγετε τα φαγητά που συνοδεύονται με υδατάνθρακες, σάλτσες και πολλά λιπαρά.

3. Επίσης, μην το ρίξετε στο ποτό! Προτιμήστε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί ή κάποιο άλλο ποτό με λίγες θερμίδες.

4. Τέλος, την ώρα του γλυκού, δείξτε χαρακτήρα και προτιμήστε τα γλυκά που δεν περιέχουν κρέμα γάλακτος, σαντιγί και άλλα πολύ παχυντικά συστατικά.