Ελκυστικές Γάμπες

10.07.2003
Για να αποκτήσετε όμορφες γάμπες δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις συμβουλές της καθηγήτριας χορού, Βίκυς Μπαλαρή.
Πρώτα απ' όλα, το περπάτημα με αναπαυτικά παπούτσια είναι μία από τις καλύτερες ασκήσεις. Επίσης, το τζόκινγκ σε επίπεδες επιφάνειες και όχι στο βουνό.
Οι παρακάτω ασκήσεις είναι ευεργετικές για τις γάμπες, αλλά και για ολόκληρο το πόδι:
Στηριχθείτε σε ένα τραπέζι ή σε μία καρέκλα με τα δύο χέρια. Με ενωμένα τα πόδια σε παράληλη θέση, κάντε ένα κάθισμα χωρίς να σηκώσετε τις φτέρνες και τεντωθείτε. Στην αρχή, επαναλάβετε την άσκηση δέκα φορές και έπειτα είκοσι.
Στη συνέχεια, στηριχθείτε στα δάχτυλα με τα πόδια παράλληλα και ενωμένες τις φτέρνες στην εσωτερική τους πλευρά και κάντε ένα βαθύ κάθισμα πάνω στα δάχτυλα μέχρι να ακουμπήσει η λεκάνη σας στις φτέρνες. Επαναλάβετε δέκα φορές.
Συνεχίστε να είστε στα δάχτυλα και σηκώστε το ένα πόδι λυγισμένο προς τα πίσω, σχηματίζοντας ορθή γωνία με το πόδι στο οποίο στηρίζεστε. Επαναλάβετε οχτώ φορές, αλλάζοντας πόδι κάθε φορά.
Για να χαλαρώσετε τις γάμπες από τις ασκήσεις και από τυχόν κράμπες, ανασηκωθείτε στα δάχτυλα των ποδιών και στηριχθείτε στις φτέρνες για τρία δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε την άσκηση τέσσερις φορές.
Ακόμη πιο χαλαρωτικό είναι ένα ζεστό μπάνιο, κάνοντας μασάζ στις γάμπες μ' ένα σκληρό γάντι. Ετσι, θα τονώσετε την κυκλοφορία του αίματος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ