Γρήγορα στο διάδρομο!

07.12.2001
Εάν προτιμάτε να ασχοληθείτε με οτιδήποτε άλλο από το να κάνετε δέκα λεπτά στο διάδρομο, τότε πρέπει να αλλάξετε τρόπο σκέψης, καθώς αποτελεί μία πολύ καλή αεροβική άσκηση.
Εάν προτιμάτε να κάνετε οτιδήποτε άλλο από το να κάνετε δέκα λεπτά στο διάδρομο, τότε πρέπει να αλλάξετε τρόπο σκέψης, καθώς αποτελεί μία πολύ καλή αεροβική άσκηση.

Γυμναστείτε στο ρυθμό της μουσικής
Εάν έχετε διάδρομο στο σπίτι σας, είναι πολύ πιο εύκολο να δημιουργήσετε ζωντανή ατμόσφαιρα με δυνατή μουσική. Εάν πηγαίνετε στο γυμναστήριο, εφοδιαστείτε με ένα γουόκμαν και επιλέξτε γρήγορη, χορευτική μουσική. Για αλλαγή, "ακούστε" την αναπνοή σας, τον ήχο των βημάτων σας...

Κάντε λίστες με τις υποχρεώσεις σας
Είναι το καλύτερο μέρος για να συγκεντρωθείτε και να κάνετε διάφορες λίστες (αγορών κι εργασιών). Απαραίτητη προϋπόθεση: να έχετε σωστή στάση, να αναπνέετε ρυθμικά, οι ώμοι και τα χέρια να είναι χαλαρά, οι αγκώνες να σχηματίζουν ορθή γωνία και τα πόδια σας να κινούνται σαν ψαλίδια.

Παίξτε με την "ταχύτητα"
Εχετε δοκιμάσει να εναλλάσσετε την ταχύτητά σας; Παίξτε το εξής παιχνίδι: Τα πρώτα 3 λεπτά τρέξτε με χ ταχύτητα. Μετά περπατήστε χαλαρά για 3 λεπτά, συνεχίστε με χ ταχύτητα για 2 λεπτά και περπατήστε και πάλι για 3 λεπτά.

Εντάξτε το διάδρομο στο πρόγραμμά σας
Μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά σπάνια εφαρμόζεται. Όπως σημειώνετε στην ατζέντα σας τα επαγγελματικά σας ραντεβού, έτσι εντάξτε και το διάδρομο στο εβδομαδιαίο πρόγραμμά σας.