Πηγές θρεπτικών συστατικών

21.01.2005
Γνωρίζετε ότι τα ραδίκια και το μπρόκολο αποτελούν σημαντική πηγή θρεπτικών συστατικών και γευστικές προτάσεις για υγιεινή διατροφή;
Γνωρίζετε ότι τα ραδίκια και το μπρόκολο αποτελούν σημαντική πηγή θρεπτικών συστατικών και γευστικές προτάσεις για υγιεινή διατροφή;

Πλούσια σε βιταμίνη C και Α, φολικό οξύ, ασβέστιο, φώσφορο και κάλιο, τα ραδίκια συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία του στομάχου και στην πέψη. Επίσης, καθαρίζουν το αίμα και είναι διουρητικά. Βρασμένα, στον ατμό ή ακόμη και ωμά, τα ραδίκια αποτελούν μία από τις πιο υγιεινές και γευστικές σαλάτες που μπορούμε να απολαύσουμε.

Το μπρόκολο αποτελεί σημαντική πηγή ασβεστίου το οποίο μπορεί μάλιστα να αντικαταστήσει το γάλα σε μία δίαιτα. Για να διατηρήσει τα θρεπτικά του συστατικά (βιταμίνες και άλατα), καλό θα είναι να μαγειρεύεται στον ατμό ή σε χαμηλή φωτιά με λίγο νερό.