Ποιος είναι ο τύπος σας;

04.04.2005
Ανακαλύψτε το σωματότυπό σας και βελτιώστε τη φυσική σας κατάσταση, επιλέγοντας την κατάλληλη μέθοδο γυμναστικής.
Ανακαλύψτε το σωματότυπό σας και βελτιώστε τη φυσική σας κατάσταση, επιλέγοντας την κατάλληλη μέθοδο γυμναστικής.

Ο πρώτος τύπος περιλαμβάνει τις πολύ αδύνατες, με τον σχεδόν ανύπαρκτο λιπώδη ιστό, ο οποίος χρειάζεται απλώς να φροντίσει τη γράμμωσή του. Στις γυναίκες αυτού του τύπου ταιριάζει ένα πρόγραμμα body building και δύο αεροβικά προγράμματα την εβδομάδα.

Ο δεύτερος κρύβει επικίνδυνα ποσοστά λίπους (25-30%) πίσω από μία ανορεξική σιλουέτα μοντέλου. Πρόκειται για τις γυναίκες που δείχνουν κούκλες όταν είναι ντυμένες, αλλά πολλά σημεία του σώματός τους χρειάζονται σκληρή δουλειά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, οι τρελαμένες με το αερόμπικ που, ενώ ζυγίζουν 50 κιλά, αναρωτιούνται γιατί δεν μπορούν να ξεφορτωθούν την κυτταρίτιδα. Ένας έμπειρος γυμναστής τους συστήνει να περιορίσουν λίγο την αεροβική άσκηση, για να επικεντρωθούν σε προπόνηση ενδυνάμωσης συγκεκριμένων σημείων του σώματός τους.

Ο τρίτος τύπος χαρακτηρίζεται από λίπος 30% και βαρύ σκελετό. Η γυμναστική από μόνη της δεν θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα, αντίθετα θα ''χαρίσει'' σφιχτοδεμένο όγκο. Για το λόγο αυτό συστήνεται περιορισμός των θερμίδων και των υδατανθράκων, ώστε να χαθούν πρώτα τα περιττά κιλά. Η ιδανική γυμναστική περιλαμβάνει push ups, pull ups, άρσεις μικρών βαρών με πολλές επαναλήψεις στο πλαίσιο ενός προγράμματος που θα περνά διαρκώς από χαμηλή σε υψηλή ένταση και το αντίθετο, με στόχο την καύση του λίπους χωρίς υπερβολές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ