Δεν αποκτάς κοιλιακούς ενώ γυμνάζεσαι; Ιδού το γιατί

22.02.2021
Δεν αποκτάς κοιλιακούς ενώ γυμνάζεσαι; Ιδού το γιατί
Τα λάθη που σε κρατάνε μακριά από τους στόχους σου

Οι γραμμωμένοι κοιλιακοί είναι ο στόχος πολλών γυναικών που γυμνάζονται, αλλά δεν είναι πάντα κάτι εύκολο να επιτευχθεί.

Δες και αυτό: Η διαφορά ανάμεσα στην πρωινή και τη βραδινή γυμναστική

Δες παρακάτω τα λάθη που σε αποτρέπουν από το να αποκτήσεις γραμμωμένους κοιλιακούς, παρ'όλο που γυμνάζεσαι:

Έχεις υπερβολική ταχύτητα

Η ένταση μπορεί εσφαλμένα να μας δημιουργήσει την αντίληψη ότι τα αποτελέσματα θα είναι μεγαλύτερα - κάτι που δεν ισχύει. Οι αργές και ελεγχόμενες ασκήσεις μας επιτρέπουν να έχουμε περισσότερο έλεγχο πάνω στο σώμα μας, το οποίο σημαίνει ότι θα έχουμε ένα ποιοτικότερο αποτέλεσμα.

Δεν αναπνέεις σωστά

Η σωστή αναπνοή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε ό,τι αφορά τις κοιλιακές ασκήσεις. Ο σωστός τρόπος να το κάνεις, είναι όταν εκπνέεις να τραβάς το στομάχι σου προς τα μέσα και με την εισπνοή να κάνεις το αντίθετο.

Το παρακάνεις με την προπόνηση των κοιλιακών σου

Το σώμα σου συνολικά, όπως και οι κοιλιακοί πιο συγκεκριμένα, χρειάζονται ξεκούραση. Αν προπονείσαι με υπερβολικούς ρυθμούς και σε υπερβολική συχνότητα, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να κουραστείς και να πιθανότατα να τραυματιστείς.

Είσαι συνεχώς στο έδαφος

Η προπόνηση για κοιλιακούς θα πρέπει να έχει αρκετές εναλλαγές. Εκτός από το να είσαι ξαπλωμένη, δοκίμασε να κάνεις ασκήσεις και όρθια, γονατιστή και με περιστρεφόμενο κορμό, έτσι ώστε να ενεργοποιήσεις όλους τους κοιλιακούς σου μύες.