Πώς να κάνεις σωστά τη σανίδα, σύμφωνα με μια personal trainer

26.02.2021
Πώς να κάνεις σωστά τη σανίδα, σύμφωνα με μια personal trainer
Η άσκηση που ενισχύει περισσότερα από τον κορμό σου

Είτε κάνεις μαθήματα personal training είτε παρακολουθείς διαδικτυακά βίντεο γυμναστικής στο σπίτι, είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή, έχεις κάνει σανίδα. Πρόκειται για μια άσκηση που δουλεύει τη συνολική δύναμη του σώματος σου, και όχι μόνο του πυρήνα σου. Η personal trainer Nicole Blades τονίζει πως «Μια σωστή σανίδα μπορεί επίσης να βελτιώσει τη στάση του σώματος και το καλύτερο είναι ότι δεν απαιτεί εξοπλισμό".

Δες και αυτό: Η διαφορά ανάμεσα στην πρωινή και τη βραδινή γυμναστική

Πώς να κάνεις σανίδα για να τονίσεις ολόκληρο το σώμα σου
Μπες σε επιτραπέζια θέση με τους ώμους σου πάνω από το σημείο των καρπών σου και τους γοφούς σου ευθυγραμισμένους με τα γόνατά σου. Εμπλέκοντας τους κοιλιακούς, τους ώμους, την πλάτη και τους γλουτούς σου, επέκτεινε τα πόδια σου προς τα πίσω για να τα ισιώσεις σε θέση σανίδας. Εάν μπορείς, κάνε την άσκηση μπροστά από έναν καθρέφτη, για να βεβαιωθείτε ότι η θέση σου είναι σωστή.

Αυτό το είδες; Θέλεις να ξεκινήσεις pilates; Ιδού όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Πόση ώρα πρέπει να κρατήσεις τη σανίδα;
Αρχικά, στόχευσε στα 15 δευτερόλεπτα και, στη συνέχεια, προσπάθησε να φτάσεις τα 30, 45, 60 δευτερόλεπτα και ούτω καθεξής. Αντί να παρακολουθείς το ρολόι, βάλε ένα χρονόμετρο και μην ξεχνάς να χρησιμοποιείς την αναπνοή σου, εισπνέοντας βαθιά και εκπνέοντας. Εστιάζοντας στην αναπνοή σου, θα μπορέσεις να νιώσεις πιο άνετα και να διώξεις τη δυσφορία.