3 τρόποι για να γυμνάζεσαι καθημερινά χωρίς να το καταλαβαίνεις

29.11.2019
3 τρόποι για να γυμνάζεσαι καθημερινά χωρίς να το καταλαβαίνεις
Η γυμναστική μπορεί να γίνει πολύ πιο εύκολη απ'ότι φαντάζεσαι!

Είτε έχεις ένα υπεργεμάτο πρόγραμμα είτε βαριέσαι τη γυμναστική, είναι λογικό σε μερικές περιστάσεις η άσκηση να μην περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα σου.

Δες και αυτό: Κάθεσαι όλη μέρα; 6 έξυπνοι τρόποι για να κινείσαι περισσότερο

Παρ'όλα αυτά, υπάρχουν 3 πανεύκολοι τρόποι για να γυμνάζεσαι περισσότερο χωρίς όμως να χρειάζεται να πας γυμναστήριο.

Περισσότερο περπάτημα
Εκτός του ότι πρόκειται για τον πιο εύκολο τρόπο γυμναστικής, είναι και ο πιο αποτελεσματικός. Σύμφωνα με την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, ενισχύει το ανοσοποιητικό σου, μειώνει σημαντικά τις λιγούρες σου και επεμβαίνει στα γονίδια που ευθύνονται για την παχυσαρκία. Αν δεν μπορείς να περπατήσεις μέχρι τη δουλειά, μπορείς να κατεβαίνεις μία στάση πριν στο μετρό και να περπατάς ή να παρκάρεις πιο μακριά το αμάξι σου.

Αυτό το είδες; Πώς να κάψεις 600 θερμίδες την ώρα χωρίς γυμναστήριο

Γυμναστική και Netflix
Η γυμναστική δε σημαίνει απαραίτητα συνδρομή στο γυμναστήριο, περπάτημα στο κρύο και ασκήσεις σε μηχανήματα (τα οποία εννοείται ότι δεν υπάρχει τρόπος να έχεις στο σπίτι σου). Βάλε την αγαπημένη σου σειρά στο netflix και παράλληλα κάνε ασκήσεις μπροστά από την τηλεόραση.

Σκέψου απλά και καθημερινά
Μία μισάωρη βόλτα με το σκύλο σου, το να παίξεις με τα παιδιά σου αλλά και η προετοιμασία ενός γεύματος σε κάνει να καις θερμίδες, ακόμα και αν δεν το καταλαβαίνεις. Σου ακούγονται ασήμαντα, αλλά αν τα εντάξεις στην καθημερινότητά σου, ή αν απλώς αντιληφθείς την επίδρασή τους, θα αρχίσεις να σκέφτεσαι διαφορετικά.

Διάβασε επίσης: Σε αγχώνει η γυμναστική; 4 τρόποι να την κάνεις ξανά ευχάριστη