YogaWorks: Το Χρυσό Πρότυπο στην εκπαίδευση δασκάλων Γιόγκα!

03.12.2019
YogaWorks: Το Χρυσό Πρότυπο στην εκπαίδευση δασκάλων Γιόγκα!
Η «ένωση σώματος - ψυχής – πνεύματος» , κύριο χαρακτηριστικό της Γιόγκα αποτελεί μία πρακτική ευρέως διαδεδομένη στις μέρες μας και με θερμούς υποστηρικτές τόσο σε Δύση όσο κ σε Ανατολή.

Οι ασκήσεις γιόγκα γειώνουν και επανασυνδέουν τον άνθρωπο, με το σώμα του, την αναπνοή του, τις σκέψεις και τα συναισθήματα του. Οξύνεται η λειτουργία των αισθήσεων και ο ασκούμενος μαθαίνει να χαίρεται και να απολαμβάνει με ευγνωμοσύνη την κάθε στιγμή. Το μυοσκελετικό σύστημα δυναμώνει, η κυκλοφορία του αίματος βελτιώνεται, η λειτουργία των αδένων εξισορροπείται χαρίζοντας ομορφιά και ψυχοσωματική υγεία. Είναι ένας καλός τρόπος να αφυπνίσετε τη σεξουαλική ενέργεια του σώματος και να ενισχύσετε τη γονιμότητα σας . Παράλληλα οι τεχνικές της Yoga αποτελούν ένα εξαιρετικό εργαλείο για την ανακούφιση από πόνους, φοβίες, νοητική σύγχυση, κρίσεις πανικού, αϋπνίες.

YogaWorks

Οι πρακτικές αυτές με ρίζες και ιστορία 5000 χρόνων θεμελιώθηκαν στην Ινδία και από εκεί μεταλαμπαδεύτηκαν σε όλον το Δυτικό Κόσμο! Η ιδέα ότι η γιόγκα έχει τη δύναμη να μεταμορφώσει ζωές, ενέπνευσε τους Maty Ezraty, Chuck Miller και Alan Finger να δημιουργήσουν κάτι ξεχωριστό για να μοιραστούν την γνώση και την εμπειρία τους μετά από χρόνια πρακτικής εξάσκησης και μελέτης με σπουδαίους δασκάλους της Ινδίας! Οι ίδιοι ίδρυσαν το 1987 στην Santa Monica το YogaWorks ! Ένα σύστημα Yoga το οποίο έχει διαμορφώσει και καθοδηγήσει ως τώρα κορυφαίους δασκάλους σε όλο τον κόσμο. Υπό την επιρροή τριών παραδοσιακών στυλ: της Ashtanga, της Iyengar και των διδασκαλιών του Desikachar συντίθεται ένα ολοκληρωμένο και αυτόνομο σύστημα . Στόχος για το YogaWorks είναι η διατήρηση της παράδοσης και ταυτόχρονα η δημιουργία ενός τρόπου εξάσκησης που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του σύγχρονου κόσμου. Για να επιτευχθεί αυτό δημιουργήθηκε το 1994 το πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων.

Humanity doesn’t need MORE yoga teachers, but BETTER yoga teachers 💚💚💚 Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ολοκλήρωσε το πρώτο Σαββατοκύριακο της εκπαίδευσης των 200 ωρών . Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας και την ευκαιρία που μας δίνεται να μοιραστούμε μαζί σας την αγάπη μας και τις γνώσεις μας για την γιόγκα. Σας καλωσορίζουμε στην μεγάλη οικογένεια του @yogaworks 🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏 @annazorzou @katerina_katsogressaki @nikosflorakis @despoinaterzidou1971 @evatripolitsiotiyoga @pinelopiziri @theofam_yoga @vanessamortonyoga @charalambospaphitis

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη YogaWorks Greece Cyprus (@yogaworks_greece) στις

Τα YogaWorks Studio και το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Δασκάλων YogaWorks εκπροσωπούν από κοινού την τεράστια γνώση και εμπειρία των ιδρυτών τους, καθώς και πολλών άλλων δασκάλων που με το πέρασμα των χρόνων έχουν συνεισφέρει τις ιδέες, τη δημιουργικότητα, το ταλέντο και το πάθος τους.

ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΓΓΑΦΗ ΣΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ:

Η μέθοδος του YogaWorks

Το YogaWorks είναι ένα ανοιχτό σχολείο που αγκαλιάζει όλα τα είδη γιόγκα με σεβασμό. Στον πυρήνα του YogaWorks βρίσκεται μία παθιασμένη, αφοσιωμένη ομάδα δασκάλων και προσωπικού που αντιλαμβάνονται από πρώτο χέρι, τη χαρά και τη δύναμη της γιόγκα. Για να υπηρετήσουν τους μαθητές, φέρνουν καθημερινά στην τάξη τη συλλογική σοφία και αφοσίωσή τους, τα χρόνια πρακτικής και εκπαίδευσης, το ανοιχτό μυαλό και την καρδιά τους, απολαμβάνουν τη δράση αυτή, κάθε στιγμή.

Επέλεξε το YogaWorks σε όποιο επίπεδο και όποια ηλικία κι αν είσαι καθώς τα εξειδικευμένα προγράμματα YogaWorks απευθύνονται σε αρχάριους, παιδιά, αθλητές, ηλικιωμένους και ανθρώπους που χρειάζονται αποκατάσταση.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων

Στη βάση της εκπαιδευτικής φιλοσοφίας εδρεύει η ιδέα ότι οι διαφορετικές έννοιες της γιόγκα πρέπει να γίνουν κατανοητές πρώτα, μέσα από το σώμα. Η ξεχωριστή προσέγγιση στη διδασκαλία και τον σχεδιασμό των μαθημάτων, αντλεί την έμπνευσή της από τη σύνθεση τριών κλασικών σχολών, της Ashtanga, του B.K.S. Iyengar και της Viniyoga, και έχει εξελιχθεί έτσι, ώστε να αποτελεί ένα γερό θεμέλιο για τους ασκούμενους κάθε σχολής.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων έχει δομηθεί έτσι ώστε να καλλιεργεί την ικανότητα των δασκάλων να σχεδιάζουν μαθήματα με λογική και ασφάλεια ,να παρατηρούν με ακρίβεια τα σώματα των μαθητών ώστε να δημιουργούν σωστές προκλήσεις για την βελτίωση τους, να βοηθούν όσους το χρειάζονται μέσω βασικών προσαρμογών με τα χέρια ,μέσω της χρήσης βοηθημάτων, μέσω τροποποίησης των θέσεων, δημιουργώντας ένα ιδανικό περιβάλλον πρακτικής εξάσκησης και προσωπικής εξέλιξης για όλους. Στο YogaWorks οι μαθητές μαθαίνουν, αναπτύσσονται και βρίσκουν εξαιρετική ποιότητα, προσβασιμότητα και αυθεντικότητα σε ό,τι κάνουμε. Γι’ αυτό προτείνουμε YogaWorks!

Η μέθοδος αυτή σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε για να βοηθήσει τους νέους δασκάλους να βρουν τη δική τους φωνή, προσφέροντάς τους τη βάση και τις δημιουργικές προοπτικές για να εξελιχθούν. Με περισσότερους από 10.000 απόφοιτους σε 50 χώρες συνεχίζεται με διαρκή αναβάθμιση του επιπέδου σπουδών το όραμα των ιδρυτών του YogaWorks.

Για ποιους λόγους να επιλέξεις το YogaWorks;

  • Για την πολύ μεγάλη εμπειρία στα προγράμματα εκπαίδευσης δασκάλων. Από το 1994 μέχρι και σήμερα, τα προγράμματα ηγούνται εξαιρετικά πεπειραμένοι δάσκαλοι σε πάρα πολλές χώρες παγκοσμίως.(10.000+++ απόφοιτοι)
  • Για την άρτια εκπαιδευτική ύλη, με εγχειρίδια που εσωκλείουν την γνώση δασκάλων που αφιέρωσαν την ζωή τους στην yoga. Όλα αυτά τα χρόνια η εκπαιδευτική εμπειρία αποτυπώθηκε με τον βέλτιστο τρόπο καλύπτοντας αποτελεσματικά τις ανάγκες των μαθητών.
  • Για την διεθνή αναγνώριση της πιστοποίησης που λαμβάνει ο απόφοιτος του YogaWorks ,με προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης σε διεθνές επίπεδο, είτε στα πανταχού YogaWorks studio είτε ακολουθώντας το μονοπάτι της εκπαίδευσης δασκάλων.

  • Για τη μέθοδο: Η μέθοδος YogaWorks είναι μία μοναδική προσέγγιση που συνδυάζει τη ροή της Vinyasa με την έξυπνη αλληλουχία θέσεων (asana) δίνοντας έμφαση στην ευθυγράμμιση, δημιουργώντας ένα ιδανικό περιβάλλον εξάσκησης για όλα τα επίπεδα των μαθητών.
  • Για τη μεθοδολογία διδασκαλίας: Οι μαθητές μαθαίνουν την τέχνη και την ειδεξιότητα που προϋποθέτει ο σχεδιασμός μίας δυναμικής τάξης γιόγκα με βασικό κριτήριο την υγιή μηχανική του σώματος.
  • Γιατί είναι μία πλατφόρμα για την ανάπτυξη του δικού σας στυλ: Η μέθοδος YogaWorks έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους νέους δασκάλους να βρουν τη δική τους φωνή, προσφέροντάς τους τη βάση και τη δημιουργικότητα για να εξελιχθούν. Απλά, ρίξτε μια ματιά στους εξαιρετικούς και διαφορετικούς αποφοίτους μας και θα καταλάβετε!
  • Διότι είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένα ως το Χρυσό Πρότυπο στην εκπαίδευση δασκάλων γιόγκα: Το δίκτυο των αποφοίτων μας είναι ισχυρό με περισσότερους από 10.000 απόφοιτους σε 50 χώρες λόγω της σεβαστής φήμης του.

Γνώρισε τους εκπαιδευτές του Yoga Works με ένα ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΓΓΑΦΗ ΣΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ:

Μπες στο https://yogaworks.gr/

Το Υogaworks στο instagram

Το Υogaworks στο facebook

Email [email protected]

Τηλέφωνο +30 6977598052

Γιώργος Μουλάς