Η γυμναστική πριν από το πρωινό και τα οφέλη που δεν φαντάζεσαι

10.12.2019
Η γυμναστική πριν από το πρωινό και τα οφέλη που δεν φαντάζεσαι
Η άσκηση πριν από το πρωινό μπορεί να ενισχύσει τα οφέλη για την υγεία των ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένης της καύσης περισσότερου λίπους και της καλύτερης λειτουργίας του σακχάρου στο αίμα τους, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε αυτό το μήνα στην εφημερίδα The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism και πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες σε δύο βρετανικά πανεπιστήμια.

Κατά τη διάρκεια της μελέτης που διήρκησε 6 εβδομάδες, ερευνητές από τα πανεπιστήμια Bath και Birmingham μελέτησαν δεκάδες άνδρες υπέρβαρους ή παχύσαρκους από την περιοχή Bath της Αγγλίας.

Η μελέτη έδειξε ότι όσοι ασκούνταν πριν από το πρωινό έκαψαν διπλάσια ποσότητα λίπους από εκείνους που ασκούνταν μετά από ένα πρωινό γεύμα.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι ασκούνταν μετά από τη νηστεία της νύχτας είχαν χαμηλότερα επίπεδα ινσουλίνης κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Διάβασε και αυτό: Κάθεσαι όλη μέρα; 6 έξυπνοι τρόποι για να κινείσαι περισσότερο

Οι ερευνητές λένε ότι τα δεδομένα τους είναι τα πρώτα που δείχνουν ότι η άσκηση προτού το πρωινό έχει αντίκτυπο σε άνδρες υπέρβαρους ή παχύσαρκους. Η εξήγηση που δίνουν είναι ότι η αύξηση του λίπους οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα χαμηλότερα επίπεδα ινσουλίνης κατά τη διάρκεια της άσκησης, πράγμα που σημαίνει ότι αυτοί που ασκούνται πριν από το πρωινό καταλήγουν να χρησιμοποιούν ως καύσιμο, περισσότερο λίπος από τον λιπώδη ιστό τους και τους μυς τους.

«Τα σημαντικότερα συμπεράσματα από τη μελέτη αυτή είναι ότι το χρονοδιάγραμμα των γευμάτων σε σχέση με την άσκηση μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στα αποτελέσματα της άσκησης», δήλωσε στο healthline ο Javier Gonzalez, PhD, καθηγητής στη φυσιολογία του ανθρώπου στο Πανεπιστήμιο του Bath και ένας από τους ερευνητές.

Αυτό το διάβασες; Ποια είναι τα βήματα για να είναι πιο αποδοτική η άσκηση σου στο γυμναστήριο

«Για τους ανθρώπους που θέλουν να μεγιστοποιήσουν τα οφέλη για την υγεία τους από την άσκηση, η εκτέλεση ορισμένων ασκήσεων μετά από μια νύχτα νηστείας είναι πιθανό να προσφέρει περισσότερα οφέλη από την εκτέλεση όλων των ασκήσεων μετά το πρωινό», σημείωσε ο καθηγητής.