5 τρόποι να ενισχύσεις τη θέληση σου για γυμναστική

21.01.2019
5 τρόποι να ενισχύσεις τη θέληση σου για γυμναστική
Βρες ξανά το κίνητρό σου για υγιεινές επιλογές με αυτές τις συμβουλές από ειδικούς

Όταν προσπαθείς να γυμνάζεσαι περισσότερο, να τρως καλύτερα και να κάνεις πιο υγιεινές επιλογές για τον εαυτό σου, μπορεί να αντιμετωπίσεις δυσκολίες και να νομίζεις πως ο καθένας μπορεί να κάνει περισσότερα από ό, τι εσύ, και ότι όλοι έχουν περισσότερη θέληση που τους κρατάει αφοσιωμένους στις ρουτίνες τους.

Τα καλά νέα είναι ότι μπορείς να διδάξεις στον εαυτό σου να έχει περισσότερη θέληση. "Έχει υπάρξει συζήτηση στον τομέα της ψυχολογίας εδώ και πολλά χρόνια σχετικά με την προσωπικότητα και την ικανότητα σε ό,τι αφορά τη θέληση", λέει ο Vincent Granito, πρόεδρος του Society for Sport, Exercise και Psychology Performance. "Ορισμένοι πιστεύουν ότι είναι ένα χαρακτηριστικό που είναι αμετάβλητο, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι η δύναμη της θέλησης είναι κάτι που μπορούμε να βελτιώσουμε".

Διάβασε παρακάτω τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να ενισχύσεις τη θέληση σου και να ακολουθήσεις πιστά όλους τους στόχους για μια πιο υγιεινή ζωή.

Διάβασε επίσης: Κάθεσαι όλη μέρα; 6 έξυπνοι τρόποι για να κινείσαι περισσότερο

Διάλεξε ένα στόχο
Δεν έχεις θέληση να πας στο γυμναστήριο; Ίσως οι λόγοι σου δεν είναι αρκετά συγκεκριμένοι. "Η ρύθμιση στόχων είναι μια πολύ ισχυρή τεχνική που βοηθά στην ενίσχυση της θέλησης", λέει ο Granito. "Μερικές φορές οι στόχοι πρέπει να επανεκτιμηθούν και να προσαρμοστούν για να προχωρήσουμε. Αντί να λέμε, 'Θα τρέχω περισσότερο,' μπορούμε να πούμε 'Θα τρέχω κάθε δεύτερη μέρα'. Ένας συγκεκριμένος στόχος είναι πιο πιθανό να τραβήξει τη θέλησή σου."

Βάλε πρόγραμμα
Είναι πιο πιθανό να ολοκληρώσεις μια προπόνηση αν την κάνεις το πρωί; Είσαι πιο επιρρεπής στον ύπνο, αλλά τρως ένα υγιεινό γεύμα όταν αφιερώνεις χρόνο για να μαγειρεύεις; Ρύθμισε την ημέρα ή την εβδομάδα σου, ώστε να έχεις χρόνο να κάνετε αυτές τις υγιεινές δραστηριότητες όταν είναι πιο πιθανό να τις κάνεις στην πραγματικότητα, προτείνει ο Granito. "Δεν είναι όλοι οι ίδιοι. Αυτό που λειτουργεί για ένα άτομο μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικό για ένα άλλο."

Δες και αυτό: 4 τρόποι να διατηρήσεις ένα τακτικό πρόγραμμα γυμναστικής

"Σπάσε" τα δύσκολα καθήκοντα
Μην πεις στον εαυτό σου ότι θα κάνεις προπόνηση, θα καθαρίσεις το σπίτι, θα πληρώσεις τους λογαριασμούς και θα κάνεις μαγείρεμα για την επόμενη μέρα. Είναι πολλά και η θέλησή σου να συνεχίσεις θα εξαφανιστεί σύντομα.

Κάνε υπενθυμίσεις στον εαυτό σου
Μην κρατάς τα σχέδια σου για υγιεινή διατροφή και γυμναστική μόνο στο μυαλό σου. Γράψε υπενθυμίσεις σε Post-it και τοποθέτησε τα στο γραφείο σου ή στον καθρέφτη του μπάνιου.

Σημείωσε τα αρνητικά συναισθήματα
Όταν παραλείπεις το γυμναστήριο ή τρως ένα ανθυγιεινό γεύμα, είναι εύκολο να σε πάρει από κάτω. Μην είσαι πολύ σκληρή με τον εαυτό σου, αλλά άφησε αυτό το ένοχο συναίσθημα να βυθιστεί για ένα λεπτό, προτείνει Granito. "Αναγνώρισε αυτό το συναίσθημα έτσι ώστε όταν τείνεις να ξαναπάρεις μια τέτοια απόφαση, θα έχεις το κίνητρο να τηρήσεις το αρχικό υγιεινό σου σχέδιο."

Αυτό το είδες; Τα 5 καλύτερα ήδη γυμναστικής για να χάσεις βάρος & οι θερμίδες που καίνε