Τι να κάνεις όταν οι κοντινοί σου άνθρωποι δεν υποστηρίζουν το lifestyle σου

18.01.2019
Τι να κάνεις όταν οι κοντινοί σου άνθρωποι δεν υποστηρίζουν το lifestyle σου
Πώς να βρεις την απαραίτητη υποστήριξη για να πετύχεις τους στόχους σου για μια καλύτερη ζωή

Οι φίλοι και η οικογένειά σου διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια σου για μια πιο υγιεινή ζωή.

Δυστυχώς, όταν το κοντινό σου περιβάλλον δεν είναι υποστηρικτικό σε ό,τι αφορά τις επιλογές σου, οι επιπτώσεις και η επιρροή που μπορεί αυτό να ασκήσει είναι μεγαλύτερα από αυτό που πολύ πιθανόν περιμένεις.

Είτε δεν σε παίρνουν σοβαρά, κάνουν αστεία ή σχόλια ή απλά σε κάνουν να νιώθεις άσχημα για τις επιλογές του lifestyle σου, αυτοί είναι μερικοί τρόποι για να το αντιμετωπίσεις:

Δες και αυτό: Οι 8 τροφές που πρέπει να αποφύγεις μετά τη γυμναστική

Γιατί μερικοί άνθρωποι δεν είναι υποστηρικτικοί;
Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι μπορεί να είναι ή φαίνεται να μην υποστηρίζουν τους στόχους σας και τις αλλαγές που θέλεις να κάνεις.

Μερικές φορές, δεν έχει να κάνει με εσένα, αλλά με τους ίδιους. Η trainer της Aaptiv, Rochelle Moncourtois, λέει: "Τα μέλη της οικογένειας και οι φίλοι μπορεί να μην υποστηρίζουν τις νέες αλλαγές στον τρόπο ζωής ενός ατόμου επειδή δεν μπορούν να κάνουν το ίδιο." Μπορεί να είναι δύσκολο να παρακολουθείς κάποιον άλλο να κάνει τις αλλαγές που χρειάζεται να κάνει για να φτάσει τους στόχους του, ειδικά αν έχουν τους ίδιους στόχους. Όποια κι αν είναι τα εμπόδια που εμποδίζουν τους φίλους ή την οικογένειά σου από το να το κάνουν και οι ίδιοι - είτε είναι η έλλειψη δυνατότητας να το αντέξουν οικονομικά είτε επειδή δεν έχουν τον απαραίτητο χρόνο - η κατάσταση μπορεί να προκαλέσει ζήλια.

Είναι επίσης πιθανό ότι μερικοί άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν ότι γίνεσαι εγωιστική ή εμμονική με τον υγιεινό τρόπο ζωής σου. "Θα μπορούσαν επίσης να έχουν επηρεαστεί αρνητικά με κάποιον τρόπο από κάποιον στο παρελθόν τους σε σχέση με τη φυσική τους κατάσταση ή τη διατροφή τους, κάτι που τους άφησε πικρή γεύση", προσθέτει personal trainer Candice Cunningham.

Αυτό το είδες; 9 έξυπνα tricks που θα σε πείσουν να πας γυμναστήριο

Πώς να απαντήσεις στην αρνητικότητα
Χρησιμοποίησε την ως ενέργεια

Η Cunningham λέει: "Χρησιμοποίησε την αρνητικότητα τους ως ενέργεια. Χρησιμοποίησε τον ανταγωνισμό ως κίνητρο για να δουλέψεις πραγματικά σκληρά και να πάρεις τα αποτελέσματα που θέλεις. "Μεταμόρφωσε την αρνητικότητα γύρω σου και διοχέτευσε την σε θετικές αλλαγές. Θα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποδώσεις καλύτερα στην προπόνηση σου!".

Να είσαι ανοιχτή σχετικά με την προσπάθεια σου
Οι αλλαγές σου μπορούν να κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται άβολα, είτε πρόκειται για το ότι θα σταματήσεις να πίνεις ποτά τα Σαββατοκύριακα είτε προτιμάς να πας μια πρωινή βόλτα αντί να πας για ένα κυριακάτικο brunch.

Πες τους ότι χρειάζεσαι την υποστήριξή τους και ότι εξακολουθούν να είναι σημαντικοί για εσένα, έτσι ώστε να τους δείξεις ότι έχουν επιρροή στη ζωή σου, όσες αλλαγές κι αν κάνεις. Ανέφερε κάποιες εναλλακτικές λύσεις, ή προσκάλεσε τους να τρέξουν μαζί σου ή πες τους να έρθουν σπίτι σου για ένα ωραίο σπιτικό δείπνο.

Διάβασε επίσης: Κάθεσαι όλη μέρα; 6 έξυπνοι τρόποι για να κινείσαι περισσότερο

Βρες μια υποστηρικτική κοινότητα
"Το καλύτερο μέρος για να βρεις υποστήριξη είναι το τοπικό σου γυμναστήριο. Δοκίμασε μερικά ομαδικά μαθήματα για να έρθεις πιο κοντά με τα άλλα μέλη του γυμναστηρίου", εξηγεί η Moncourtois. "Μπορείς να δημιουργήσεις έναν υγιή κύκλο φίλων, ο οποίος θα υποστηρίζει πάντα τις αποφάσεις σου και θα σε βοηθήσει να φτάσεις τους στόχους σου".