5 τρόποι με τους οποίους η γυμναστική επηρεάζει τη σεξουαλική σου ζωή

15.03.2019
5 τρόποι με τους οποίους η γυμναστική επηρεάζει τη σεξουαλική σου ζωή
Οι αποδείξεις πως τα οφέλη της άσκησης είναι περισσότερα απ'ότι νόμιζες!

Η άσκηση έχει πολλά εκπληκτικά οφέλη: Βελτιώνει τη μνήμη, αποτρέπει τις ασθένειες και βοηθά στη μείωση του βάρους. Ένα άλλο σημαντικό όφελος όμως, είναι ότι κάνει θαύματα και στη σεξουαλική μας ζωή.

Δες και αυτό: 9 έξυπνα tricks που θα σε πείσουν να πας γυμναστήριο

Η Dr. Tina M. Penhollow, καθηγήτρια στο Τμήμα Επιστήμης Άσκησης και Προώθησης της Υγείας στο Πανεπιστήμιο της Florida Antlantic, λέει: "Η ενεργητικότητα είναι ένα ισχυρό αφροδισιακό τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άνδρες". Παρακάτω θα μάθεις το πώς ακριβώς η άσκηση επηρεάζει τη σεξουαλική σου ζωή:

Η γυμναστική σε κάνει να αισθάνεσαι σέξι
Έχεις κοιτάξει ποτέ τον εαυτό σου στο καθρέφτη του γυμναστηρίου και έχεις σκεφτεί ότι φαίνεσαι όμορφη, υγιής και δυνατή; Αυτή το συναίσθημα σε συνοδεύει και στην κρεβατοκάμαρα, καθώς η τακτική άσκηση βοηθά στη βελτίωση της αυτοεκτίμησης. Όταν μας αρέσει το πώς φαίνεται το σώμα μας, είναι πολύ πιθανό να θέλουμε να το δείξουμε και στον εκάστοτε παρτενέρ μας. «Η ενεργητικότητα δίνει μια πιο θετική εικόνα του σώματος» εξηγεί η Penhollow. "Αυτό μπορεί να αυξήσει την αυτοεκτίμηση και να σε κάνει να αισθάνεσαι πιο σέξι, σίγουρη και ελκυστική".

Αυτό το είδες; Να γιατί πρέπει να περπατάς καθημερινά

Η άσκηση βελτιώνει τη σεξουαλική σου απόδοση
Όπως και με οποιαδήποτε μορφή φυσικής δραστηριότητας, το να είσαι σε καλή κατάσταση σωματικά σε βοηθά να δίνεις τον καλύτερο εαυτό σου σεξουαλικά. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Τέξας, η άσκηση αυξάνει τη "φυσιολογική σεξουαλική διέγερση στις γυναίκες".

Η Penhollow συμφωνεί ότι η άσκηση επηρεάζει τη σεξουαλική μας ζωή βοηθώντας τη σεξουαλική απόδοση. «διατήρηση μιας τακτικής ενεργής ζωής που αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό, την αναπνοή και τη μυϊκή δραστηριότητα μπορεί να ενισχύσει τις σεξουαλικές επιδόσεις και τη σεξουαλική ικανοποίηση, γεγονός που μπορεί τελικά να οδηγήσει σε καλύτερη σεξουαλική ζωή», λέει η ίδια.

Δες και αυτό: 4 τρόποι να διατηρήσεις ένα τακτικό πρόγραμμα γυμναστικής

Η σωματική δραστηριότητα μειώνει το στρες
Όταν αγχώνεσαι, το σώμα σου αντιδρά με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και η λίμπιντο σου μπορεί επίσης να επηρεαστεί. Το άγχος κάνει το σώμα σου να παράγει περισσότερη κορτιζόλη, η οποία με την πάροδο του χρόνου μπορεί να μειώσει την όρεξη σου για σεξ. Επειδή η άσκηση παράγει ενδορφίνες και μειώνει τα επίπεδα κορτιζόλης, η γυμναστική μειώνει το στρες και βοηθά στη διατήρηση μιας υγιούς σεξουαλικής ζωής.

Η γυμναστική βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος
Σύμφωνα με την Penhollow, η αερόβια άσκηση, όπως το γρήγορο περπάτημα, το τζόκινγκ, η κολύμβηση ή η ποδηλασία, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος σου και αυτός είναι ένας βασικός παράγοντας στη σεξουαλική όρεξη. "Η σεξουαλική δραστηριότητα είναι μια σωματική εμπειρία, οπότε είναι σημαντικό να διατηρούνται σε καλή κατάσταση οι μύες, τα αιμοφόρα αγγεία και τα νεύρα".