Πώς να κάνεις τη σωστή επιστροφή μετά από ένα διάλειμμα από τη γυμναστική

04.01.2019
Πώς να κάνεις τη σωστή επιστροφή μετά από ένα διάλειμμα από τη γυμναστική
Μια trainer μοιράζεται τις καλύτερες συμβουλές της

Συμβαίνει στις καλύτερες από εμάς. Μόλις βρούμε το βήμα μας στην πορεία προς τη βελτίωση της φυσικής μας κατάστασης, το χάνουμε. Μερικές φορές αυτό διαρκεί μόνο λίγες μέρες και άλλες φορές, κυριολεκτικά δεν μπορούμε να θυμηθούμε την τελευταία φορά που πήγαμε στο γυμναστήριο. Σε κάθε περίπτωση, είναι πολύ πιθανό το ταξίδι σου προς την καλύτερη φυσική κατάσταση να πάει στραβά, και ποτέ δεν είναι εύκολο να επιστρέψεις.

Δες και αυτό: Τελικά, είναι καλή ιδέα να γυμνάζεσαι όταν είσαι άρρωστη;

Τα καλά νέα είναι ότι δεν είσαι μόνη. Η trainer της Aaptiv Meghan Takacs μοιράζεται τις καλύτερες συμβουλές της για το πώς να κάνεις τη σωστή επιστροφή στη γυμναστική μετά από ένα διάλειμμα.

Κάνε ένα σχέδιο
Προγραμμάτισε τις προπονήσεις σου σαν meetings που δεν μπορείς να χάσεις. "Εκτύπωσε ένα ημερολόγιο και γράψε πάνω τις προπονήσεις σου για τις επόμενες δύο εβδομάδες με στυλό. Κρέμασε το σε ένα σημείο που είναι εύκολα ορατό". Ωστόσο, δεν πρέπει να παραμελείς τις μέρες ξεκούρασης. "Οι ημέρες ξεκούρασης είναι κρίσιμες γιατί εάν συνεχίσεις να γυμνάζεσαι με καταπονεμένους μύες, το σώμα σου δεν θα έχει την ευκαιρία να αναδημιουργηθεί για να 'χτίσει' άπαχο μυ".

Μην το παρακάνεις
Ανεξάρτητα από το πόσο καιρό έχεις κάνει διάλειμμα, ποτέ μην πιέζεις τον εαυτό σου υπερβολικά. "Το σώμα χρειάζεται ξεκούραση για να κάνει πρόοδο", λέει η Takacs. "Σκέψου τη γυμναστική σαν ένα κομμάτι μακροζωίας και τρόπου ζωής, όχι σαν μια γρήγορη, προσωρινή λύση."

Αυτό το είδες; 9 έξυπνα tricks που θα σε πείσουν να πας γυμναστήριο

Θυμήσου την πρόοδό σου
Μερικές φορές, το να θυμάσαι την σκληρή δουλειά σου αρκεί για να επιστρέψεις.

Βρες ένα πρόγραμμα που λειτουργεί για εσένα
Μερικές φορές, ακόμη και οι καλύτερες προσπάθειες σου αποτυγχάνουν και μπορεί να είναι χρήσιμο να βρείς ένα πρόγραμμα που ταιριάζει περισσότερο στο χαρακτήρα και τις ανάγκες σου. Αν, για παράδειγμα, προτιμάς να γυμνάζεσαι μόνη σου μάλλον δεν είναι η καλύτερη ιδέα να πας σε ένα ομαδικό τμήμα.