Κάθεσαι όλη μέρα; 6 έξυπνοι τρόποι για να κινείσαι περισσότερο

28.10.2019
Κάθεσαι όλη μέρα; 6 έξυπνοι τρόποι για να κινείσαι περισσότερο
Δεν έχεις χρήματα ή χρόνο για γυμναστήριο; Δοκίμασε αυτούς τους διαφορετικούς τρόπους να κινηθείς περισσότερο

Το ότι η καθιστική ζωή δεν είναι καλή ούτε για τη σιλουέτα, ούτε για την υγεία σου, είναι κάτι που σίγουρα ξέρεις, και υπάρχουν πολλές έρευνες που αποδεικνύουν το πόσο έχουν αυξηθεί οι ώρες που περνάμε καθισμένοι και ακίνητοι.

Δες και αυτό: Πώς να κάψεις 600 θερμίδες την ώρα χωρίς γυμναστήριο

Τι μπορείς λοιπόν να κάνεις αν θέλεις να μειώσεις τις ώρες που περνάς καθισμένη και θέλεις να βάλεις περισσότερη κίνηση στην καθημερινότητα σου;

Πιες πολύ νερό
Το νερό είναι αναμφίβολα απαραίτητο για την ενυδάτωση του οργανισμού σου, αλλά υπάρχει ένα ακόμα θετικό στην κατανάλωση του. Ακούγεται άβολο, αλλά όσο περισσότερο νερό πίνεις τόσες περισσότερες διαδρομές θα κάνεις από και προς την τουαλέτα. Εάν η τουαλέτα στη δουλειά σου βρίσκεται μακριά από το γραφείο σου, αυτό σημαίνει ότι θα κάνεις περισσότερες βόλτες και άρα θα κινητοποιηθείς περισσότερο.

Αυτό το είδες; 10 τρόποι να χάσεις βάρος και να μπεις σε φόρμα γρήγορα

Περπάτα όταν μιλάς στο τηλέφωνο
Στην επόμενη τηλεφωνική κλήση που θα κάνεις σε μία φίλη σου για να πείτε να νέα σας, περπάτησε για όση ώρα μιλάτε. Αν μάλιστα μπορείς να βγεις έξω για να το κάνεις αυτό, ακόμα καλύτερα.

Καθάρισε το σπίτι σου
Θα έχεις παρατηρήσει πόσο εύκολα και γρήγορα μπορεί το σπίτι να γίνει ακατάστατο, ακόμα κι αν το τακτοποίησες πριν δύο μέρες. Αφιέρωσε μερικά λεπτά για να πετάξεις ό,τι δεν χρειάζεσαι και να βάλεις όλα τα πράγματα στη θέση τους ενώ ακούς δυνατά μουσική. Ο ρυθμός μπορεί να σε παρασύρει να αρχίσεις να χορεύεις, καίγοντας ακόμα περισσότερες θερμίδες.

Πάρκαρε στην πιο απομακρυσμένη θέση
Είτε πηγαίνεις στο γραφείο σου είτε στο σούπερ μάρκετ, αντί να παρκάρεις κοντά στην είσοδο, προτίμησε τις θέσεις που βρίσκονται στην αντίθετη κατεύθυνση, ώστε να περπατήσεις όσο περισσότερο γίνεται. Εάν πάλι χρησιμοποιείς τα μέσα μαζικής μεταφοράς, προτίμησε να κατέβεις μια στάση πριν τον προορισμό σου.

Δες και αυτό: Σε αγχώνει η γυμναστική; 4 τρόποι να την κάνεις ξανά ευχάριστη

Κάνε ασκήσεις παρακολουθώντας την αγαπημένη σου σειρά
Επιστρέφοντας από το γραφείο στο σπίτι σου, είναι πολύ λογικό να θέλεις απλά και μόνο να κάτσεις στον καναπέ και να δεις την αγαπημένη σου σειρά. Κάνε τη διαφορά και καθώς παρακολουθείς, κάνε μερικές απλές ασκήσεις.

Κάνε τις εξωτερικές δουλειές με τα πόδια
Αν έχεις δουλειές όπως το να πας στην τράπεζα ή στο ταχυδρομείο, αντί να πας με το αμάξι σου, προτίμησε να πας περπατώντας.