Απλές συμβουλές για να χάσεις βάρος με το περπάτημα

26.03.2019
Απλές συμβουλές για να χάσεις βάρος με το περπάτημα
Εάν σκοπεύεις να ξεκινήσεις τώρα γυμναστική, μάθε ότι είναι πολύ πιθανό να καταφέρεις να κάψεις λίπος και να χάσεις βάρος απλά περπατώντας. Αλλά πόσο συχνά θα πρέπει να περπατάς για να αδυνατίσεις; Σε αυτό το ερώτημα απαντά η personal trainer και δημιουργός του app «Body Love», Anna Victoria

«Θα έλεγα ότι περίπου 30 λεπτά περπάτημα τρεις φορές την εβδομάδα είναι ένας καλός χρόνος για να δείτε πρόοδο», δήλωσε η Anna Victoria. «Αυτό που θέλετε να κάνετε είναι να βάλετε τον καρδιακό σας ρυθμό εντός της σειράς LISS ( σταθερή κατάσταση χαμηλής έντασης)». Το cardio LISS είναι αερόβια άσκηση που εκτελείται σε χαμηλότερη ένταση αλλά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και είναι γνωστό ότι βοηθά στην απώλεια βάρους.

Διάβασε επίσης: Σε αγχώνει η γυμναστική; 4 τρόποι να την κάνεις ξανά ευχάριστη

Aλλά, πώς μπορείς να βεβαιωθείς ότι βρίσκεσαι σε αυτή τη ζώνη; Για το LISS cardio, θα πρέπει να μπορείς να μιλάς ενώ περπατάς, εξήγησε η personal trainer. Εάν πηγαίνεις τόσο γρήγορα που δεν μπορείς να πραγματοποιήσεις μια συζήτηση, τότε κάνεις πιο έντονο cardio. Σε ένα διάδρομο, αυτό είναι περίπου 3,8 έως 4 mph.

Μόλις είσαι έτοιμη να πάρεις το ρυθμό, η Anna προτείνει να δοκιμάσεις να το κάνεις με παύσεις. Αντί να περπατάς περισσότερο, αύξησε την ένταση. Χρησιμοποίησε αυτά τα 30 λεπτά για να κάνεις LISS για ένα λεπτό, στη συνέχεια ελαφρύ τζόκινγκ για ένα λεπτό, και ούτω καθεξής.

Διάβασε επίσης: Θέλεις να χάσεις λίπος από τους μηρούς; 5 τρόποι να το καταφέρεις

Φυσικά, η διατροφή είναι επίσης σημαντική εάν θέλεις να δεις αποτελέσματα. «Δεν μπορείς να τα καταφέρεις με μια κακή διατροφή, ειδικά μόνο με το περπάτημα», λέει η Anna Victoria. Μείωσε τα επεξεργασμένα τρόφιμα και αυτά με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και επέλεξε μια ισορροπημένη διατροφή με άπαχη πρωτεΐνη, καλούς υδατάνθρακες και υγιή λίπη. «Εφόσον το κάνεις αυτό, τότε θα είσαι σε θέση να δεις πρόοδο» καταλήγει η γυμνάστρια.