Με αυτό το 45' λεπτο πρόγραμμα θα κάψεις 500 θερμίδες [video]

27.07.2018
Με αυτό το 45' λεπτο πρόγραμμα θα κάψεις 500 θερμίδες [video]
Βάλε τα δυνατά σου για εντυπωσιακά αποτελέσματα

Παρ'όλο που η άσκηση είναι ένα σημαντικό μέρος ενός υγιεινού τρόπου ζωής, είναι επίσης σημαντικό να μην το παρακάνουμε με την καθημερινή μας γυμναστική. Για τους περισσότερους ενήλικες, η άσκηση μεταξύ 30 και 45 λεπτών την ημέρα είναι αρκετή για να επωφεληθούν από τη γυμναστική χωρίς να κουραστούν υπερβολικά.

Είναι αρκετά συνηθισμένο για όσους αρχίζουν τη γυμναστική να πέσουν στην παγίδα της υπερβολής και να καταπονούν το σώμα τους, κάνοντας του περισσότερο κακό απ'ότι καλό. Ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο δε θα πρέπει να υπερβάλλουμε με τη γυμναστική μας και να μην υπερβαίνουμε τα 50'-60' λεπτά, είναι ότι ο οργανισμός μας, μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, παράγει κορτιζόλη, η οποία μπορεί να εξασθενίσει τις αρθρώσεις και να οδηγήσει στην οστεοπόρωση, αλλά και στην αύξηση του κοιλιακού λίπους. (Μπορείς να διαβάσεις περισσότερα για το κοιλιακό λίπος εδώ).

Γι'αυτό λοιπόν είναι σημαντικό να περιορίζουμε το χρονικό διάστημα της γυμναστικής μας στα 45' λεπτά, τα οποία αν εκμεταλλευτούμε σωστά, είναι αρκετά και πλήρως αποτελεσματικά. Αν προτιμάς την αεροβική άσκηση και θέλεις να κάψεις περισσότερες θερμίδες σε λιγότερο χρόνο, το ακόλουθο πρόγραμμα, είναι για σένα. Μέσα σε 45' μπορείς να κάψεις 500 θερμίδες κάνοντας ασκήσεις υψηλής έντασης με boxing, kick-boxing και ασκήσεις ενδυνάμωσης στις οποίες όμως θα χρησιμοποιείς μόνο το βάρος του σώματός σου.

Δες το βίντεο: