Οι πιο ύπουλοι εχθροί της σιλουέτας σου (Νο2)

02.11.2010
Αποφάσισες να κάνεις δίαιτα, γράφτηκες και στο γυμναστήριο αλλά το κορμάκι σου δεν λέει να υπακούσει! Κι έτσι έχεις ξεμείνει παρέα με τα περιττά κιλά και πόντους και το λογαριασμό της διατροφολόγου και του γυμναστηρίου, απλήρωτο!

Αποφάσισες να κάνεις δίαιτα, γράφτηκες και στο γυμναστήριο αλλά το κορμάκι σου δεν λέει να υπακούσει! Κι έτσι έχεις ξεμείνει παρέα με τα περιττά κιλά και πόντους και το λογαριασμό της διατροφολόγου και του γυμναστηρίου, απλήρωτο!

Μήπως όμως δεν φταίει το σώμα σου αλλά όλα εκείνα που σε παχαίνουν κρυφά και χωρίς να το φαντάζεσαι κάν; Μάθε τι πρέπει να προσέχεις για να έχεις το σώμα που θες!

10. Κάνεις μόνο yoga και πιλάτες: μπορεί η γιόγκα και το πιλάτες να τονώνουν την οξύτητα του πνεύματος και να σμιλεύουν τους μυς αλλά δεν σε βοηθούν να κάψεις το περιττό λίπος. Βάλε άμεσα την αεροβική άσκηση στην ζωή σου, για να χάσεις κανά κιλό!

11. Έχεις κόψει όλα τα λιπαρά: ένας τεράστιος μύθος είναι πως για να αδυνατίσεις πρέπει να κόψεις ''μαχαίρι'' την κατανάλωση τροφών που περιέχουν λιπαρά. Κι όμως μια προσεγμένη κατανάλωση τέτοιων τροφών και ειδικά εκείνες όπως το αβοκάντο που το λίπος προκύπτει με φυσικό τρόπο, είναι απαραίτητες για τον οργανισμό σου. Ο οργανισμός σου χρειάζεται τα λιπαρά αυτά για να δουλεύει σωστά.

12. Τα γενέθλια σου μπορεί να κάνουν τη ζημιά: και όχι γιατί τρως όλη την γενέθλια τούρτα μόνη σου. Έρευνες υποστηρίζουν πως τα παιδιά που γεννιούνται το χειμώνα είναι πιο επιρρεπείς στην παχυσαρκία σε σχέση με εκείνα που έρχονται στον κόσμο το καλοκαίρι. Αυτό πιθανότατα οφείλεται στον πιο αργό μεταβολισμό που διαθέτουν τα παιδιά του χειμώνα.

13. Η τηλεόραση σε ωθεί στο φαγητό: αν η είδηση αυτή δεν σε απομακρύνει από την τηλεόραση, καμία δεν θα μπορέσει να το κάνει. Σύμφωνα με ειδικούς του Πανεπιστημίου Tulane στις ΗΠΑ ανακάλυψαν πως οι καρδιακοί παλμοί, η αρτηριακή πίεση και ο μεταβολικός ρυθμός μειώνονται τόσο πολύ όσο παρακολουθούμε τηλεόραση που καίμε μέχρι και 20-30 θερμίδες λιγότερες ανά ώρα σε σχέση με το να καθόμαστε απλά, χωρίς να κάνουμε τίποτα απολύτως.

14. Το Χάπι σου φορτώνει κιλάκια: σύμφωνα με τα ευρήματα πολλών ερευνών, η προγεστερόνη που περιέχει το αντισυλληπτικό χάπι μπορεί να ενεργοποιήσει την όρεξή σου πολύ περισσότερο από το κανονικό. Αν βλέπεις πως δεν μπορείς ν' αντισταθείς στο φαγητό αφότου ξεκίνησες το Χάπι, μίλησε με το γυναικολόγο για να σου προτείνει ένα αντισυλληπτικό με μικρότερη συγκέντρωση προγεστερόνης.

15. Το έχεις ρίξει στο μαύρο ψωμί: όσο πιο υγιεινοί κι αν είναι οι υδατάνθρακες που λαμβάνεις από τα προϊόντα ολικής άλεσης όπως το μαύρο ψωμί, αυτό δεν σημαίνει πως δεν σε παχαίνουν. Αν καταναλώνεις ένα κιλό μαύρο ψωμί η ζημιά που κάνεις στη σιλουέτα σου είναι εφάμιλλη με εκείνη που θα γινόταν αν έτρωγες αντίστοιχα λευκό ψωμί.

16. Το ξενυχτάς: η σωματική κόπωση επηρεάζει την ικανότητα του οργανισμού να επεξεργάζεται σωστά τους υδατάνθρακες ενώ ταυτόχρονα επιβραδύνει το μεταβολικό ρυθμό με αποτέλεσμα να παχαίνεις απλά επειδή ξενυχτά και κουράζεις τον οργανισμό σου. Σιγουρέψου λοιπόν πως πέφτεις στο κρεβάτι για ύπνο αρκετά νωρίς και πως κοιμάσαι τουλάχιστον 6 με 8 ώρες καθημερινά.

17. Ο θυροειδής σου δεν λειτουργεί σωστά: αν αισθάνεσαι μια διαρκή εξάντληση, αν κρυώνεις με το παραμικρό, αν παίρνεις βάρος χωρίς να έχεις αλλάξει κάτι στις διατροφικές σου συνήθειες, ίσως ο θυροειδής σου αδένας να μην λειτουργεί σωστά! Ο αδένας αυτός σε κανονικές συνθήκες σταθεροποιεί τον ρυθμό που κινείται ο μεταβολισμός αλλά όταν αυτός πάσχει, ο μεταβολισμός επιβραδύνει. Επισκέψου το γιατρό για να κάνεις τις απαραίτητες εξετάσεις.

Για τους 9 πρώτους ύπουλους εχθρούς της σιλουέτας σου, κάνε κλικ εδώ:


Κατερίνα Π.