Οι πιο ύπουλοι εχθροί της σιλουέτας σου (Νο1)

26.10.2010
Αποφάσισες να κάνεις δίαιτα, γράφτηκες και στο γυμναστήριο αλλά το κορμάκι σου δεν λέει να υπακούσει! Κι έτσι έχεις ξεμείνει παρέα με τα περιττά κιλά και πόντους και το λογαριασμό της διατροφολόγου και του γυμναστηρίου, απλήρωτο!

Αποφάσισες να κάνεις δίαιτα, γράφτηκες και στο γυμναστήριο αλλά το κορμάκι σου δεν λέει να υπακούσει! Κι έτσι έχεις ξεμείνει παρέα με τα περιττά κιλά και πόντους και το λογαριασμό της διατροφολόγου και του γυμναστηρίου, απλήρωτο!

Μήπως όμως δεν φταίει το σώμα σου αλλά όλα εκείνα που σε παχαίνουν κρυφά και χωρίς να το φαντάζεσαι κάν; Μάθε τι πρέπει να προσέχεις για να έχεις το σώμα που θες!

1. Υποφέρεις από αλλεργίες: αν υποφέρεις από αλλεργίες ή αλλεργική ρινίτιδα συγκεκριμένα, είναι πιθανό να βλέπεις της όρεξή σου να ανοίγει εξαιτίας των αντισταμινικών φαρμάκων που λαμβάνεις ως θεραπεία του προβλήματός σου. Ειδικά, όσοι υποφέρουν από αλλεργική ρινίτιδα, αναγκάζονται να ξυπνούν αρκετές φορές μέσα στη νύχτα. Η διαδικασία αυτή σε κάνει να νιώθεις κουρασμένη και όπως είναι φυσικό, μέσα στην ημέρα καταβροχθίζεις ό,τι βρεις για να πάρεις την ενέργεια που σου λείπει.

2. Επικοινωνείς μόνο με mail: μπορεί η τεχνολογία να μας ενώνει αλλά ταυτόχρονα παχαίνει. Αν επικοινωνείς με τους συναδέλφους σου μόνο με mail και δεν σηκώνεσαι να πας με τα πόδια μέχρι το γραφείο τους, θα πάρεις μισό κιλό μέσα σε ένα χρόνο χωρίς ποτέ να καταλάβεις το γιατί!

3. Το έχεις ρίξει στα τεχνητά γλυκαντικά: έρευνες έχουν υποστηρίξει πως η ευρεία κατανάλωση τεχνητών γλυκαντικών μπορεί να ξεγελάσει το σώμα σου και την ικανότητά του να λαμβάνει όσες θερμίδες χρειάζεται για να καλύψει τις ανάγκες του.

4. Προσοχή στα λαχανικά: αν είσαι χορτοφάγος, φρόντισε να πλένεις εξονυχιστικά τα λαχανικά προτού τα κόψεις και τα καταναλώσεις. Δυστυχώς, πολλά λαχανικά είναι γεμάτα φυτοφάρμακα που μπορούν ν' απορροφηθούν από τον οργανισμό σου και να κάνουν ένα μπάχαλο τον με μεταβολισμό σου. Προτίμησε τα οργανικά λαχανικά για να ελαχιστοποιήσεις τον κίνδυνο κατανάλωσης τοξικών ουσιών.

5. Είσαι γεμάτη στρες: το πολύ στρες μπορεί να μπλοκάρει την ορμόνη κορτιζόλη που είναι υπεύθυνη για την αποθήκευση του σωστού ποσοστού λίπους στο σώμα και ειδικά στην περιοχή της κοιλιάς! Κλείσε ένα χαλαρωτικό μασάζ και σταμάτα να στρεσάρεσαι με το παραμικρό!

6. Ξεχνάς να φας: αν νομίζεις πως με το να παραλείπεις γεύματα, κάνεις καλό στη σιλουέτα οσυ, πλανάσαι. Κάθε φορά που τρως, ο μεταβολικός ρυθμός σου αυξάνεται κατά 20%- 30% (η αύξηση διαρκεί 2 ώρες) αλλά αν παραλείψεις γεύματα, ο μεταβολισμός σβήνει τις μηχανές και δεν καίει θερμίδες όσο δυναμικά θα μπορούσε να το κάνει!Ειδικά, το ν' αποφεύγεις το πρωινό, χαντακώνει ανεπανόρθωτα τον μεταβολισμό σου αφού κατά τη διάρκεια της νύχτας ο μεταβολικός ρυθμός μειώνεται κατά 5% και παραμένει στο επίπεδο αυτό έως ότου φας κάτι!

7. Πρόσφατα, συγκατοίκησες με τον καλό σου: όταν είσαι βαθιά ερωτευμένη, το τελευταίο πράγμα που σκέφτεσαι είναι η σιλουέτα σου! Ειδικά, αν συγκατοικείς με το έτερον ήμισυ, το να μοιράζεστε τα πάντα, ακόμα και τις μερίδες του φαγητού, μπορεί να σε παχαίνει ύπουλα και χωρίς να το φαντάζεσαι. Σταμάτα λοιπόν να συναγωνίζεσαι τον αγαπημένο σου στην κατανάλωση φαγητού και μπύρας, προτού χρειαστείς ένα νούμερο μεγαλύτερα τζιν!

8. Προτιμάς τους χυμούς φρούτων: επειδή δεν βρίσκεις χρόνο να κόψεις και να φας ένα πορτοκάλι, προτιμάς να το πιεις σε μορφή χυμού. Έλα όμως που οι έτοιμοι χυμοί φρούτων είναι γεμάτοι φρουκτόζη και συντηρητικά και μπορούν να ταράξουν το μηχανισμό της όρεξης και του κορεσμού.

9. Όλο πίνεις: είπαμε ένα ποτηράκι κρασί ωφελεί τον οργανισμό αλλά αν το παρακάνεις με το αλκοόλ παχαίνεις και ιδού πως,. Το συκώτι είναι το βασικό όργανο για την καύση λίπους. Αν όμως το συκώτι σου είναι γεμάτο τοξίνες, η διαδικασία της καύσης λίπους επιβραδύνεται και καταλήγει; παχουλή σε χρόνο μηδέν! Κόψε το αλκοόλ καθώς και την επεξεργασμένη ζάχαρη και αλάτι.

Για το δεύτερο μέρος του άρθρου, πήγαινε εδώ:

Κατερίνα Πατούλια