Διατροφή και σωματότυπος

07.01.2008
Πέρα από δίαιτες και συμβουλές, οι διατροφικές συνήθειές μας θα έπρεπε να βασίζονται αρχικά στον τύπο σώματος της καθεμιάς. Αν μάλιστα ακούσουμε τον Ινδό γκουρού Ντέιβιντ Κρις, τότε αξίζει να βρούμε τον σωματότυπό μας. Στρογγυλή σαν μήλο: Μοιάζετε με τις: Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, Κέιτ Γουίνσλετ. "Καυτές" περιοχές: στομάχι, πλάτη

Πέρα από δίαιτες και συμβουλές, οι διατροφικές συνήθειές μας θα έπρεπε να βασίζονται αρχικά στον τύπο σώματος της καθεμιάς. Αν μάλιστα ακούσουμε τον Ινδό γκουρού Ντέιβιντ Κρις, τότε αξίζει να βρούμε τον σωματότυπό μας.

Στρογγυλή σαν μήλο
Μοιάζετε με τις: Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, Κέιτ Γουίνσλετ.
"Καυτές" περιοχές: στομάχι, πλάτη και στήθος.
Διατροφικές συμβουλές: Μην τρώτε ποτέ μετά τις 9 και προσπαθήστε το πρωινό σας να είναι πλούσιο. Αποφύγετε τα λιπαρά και τις τροφές με άμυλο όπως πατάτες και ρύζι, και βάλτε στη διατροφή σας αρκετά λαχανικά και πρωτεΐνες χωρίς λιπαρά.

Σώμα "αχλάδι"
Μοιάζετε με τις: Τζένιφερ Λόπζ, Σακίρα.
"Καυτές" περιοχές: γοφοί, μηροί και γλουτοί.
Διατροφικές συνήθειες: Τα γαλακτοκομικά σας ταιριάζουν πολύ. Γι' αυτό λοιπόν "με τα μούτρα" στο γιαούρτι και το τυρί και προσπαθήστε να πάρετε ασβέστιο από το μπρόκολο, τις σαρδέλες και τα στρείδια.

Σώμα "στέκα"
Μοιάζετε με τις: Καλίστα Φλόκχαρτ, Κόρτνεϊ Κοξ Αρκέτ.
"Καυτά" σημεία: κανένα συγκεκριμένο. Προσπαθήστε να πάρετε κιλά.
Διατροφικές συμβουλές: Να τρώτε τα πάντα και περισσότερο από ό,τι νομίζετε ότι χρειάζεστε. Απαραιτήτως τρία πλούσια γεύματα την ημέρα, συν κολατσιό, εστιάζοντας σε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες, ψάρια και αυγά.

Αθλητικός τύπος
Μοιάζετε με τις: Μαντόνα, Τζένιφερ Άνιστον
"Καυτά" σημεία: το έντονα γυμνασμένο στήθος.
Διατροφικές συμβουλές: Απαραίτητο το κολατσιό κάθε δύο με τρεις ώρες. Οι πρωτεΐνες "χτίζουν" τους μυς. Εστιάστε λοιπόν εκεί και φάτε φρούτα όπως μήλο και πεπόνι, για να έχετε ενέργεια πριν από τη γυμναστική.