Ένα νούμερο μικρότερο μετά τις γιορτές

07.01.2008
Ακολούθησε ένα πρόγραμμα με σίγουρα αποτελέσματα για να χάσεις τα κιλά από τις... διατροφικές ατασθαλίες των γιορτών. Ακολούθησε το πρόγραμμα των 2 εβδομάδων και απόλαυσε τα αποτελέσματα!

Ακολούθησε ένα πρόγραμμα με σίγουρα αποτελέσματα για να χάσεις τα κιλά από τις... διατροφικές ατασθαλίες των γιορτών. Ακολούθησε το πρόγραμμα των 2 εβδομάδων και απόλαυσε τα αποτελέσματα!


Τι μπορώ να τρώω;
- Πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό είναι απαραίτητα. Επιπλέον, ένας χυμός ανάμεσα στα γεύματα θα σου δώσει ενέργεια και βιταμίνες και θα σου κόψει την πείνα. Το απόγευμα αν θέλεις να τσιμπήσεις κάτι, καλύτερα να προτιμήσεις ένα σνακ με λίγες θερμίδες.
- Αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα πεθάνεις στην πείνα. Μη ξεχνάς ότι το αποβουτυρωμένο γάλα, με ή χωρίς δημητριακά, τα φρούτα, τα λαχανικά και 2 λίτρα νερό την ημέρα βοηθούν να μην κάνεις παρασπονδίες.
- Πρόσθεσε στη διατροφή σου και αργούς υδατάνθρακες, όπως τα ζυμαρικά. Με αυτό τον τρόπο δε θα νιώθεις ατονία, αλλά και θα αποφύγεις τις υπερβολές.
- Πως θα υπολογίζεις τις ποσότητες; Μη ξεχνάς ότι οι υπερβολές απαγορεύονται, αν θέλεις να χάσεις βάρος. Καλό θα είναι οι μερίδες να είναι ίσες ή και μικρότερες από τις μερίδες εστιατορίου.
Τι πρέπει να κάνω;
-Ξεκίνησε σχεδιάζοντας το πρόγραμμα διατροφής και γυμναστικής και ακολούθησέ το πιστά. Για παράδειγμα, προτίμησε 5 μικρά γεύματα από 3 μεγάλα και μην περιμένεις την τελευταία στιγμή για να αποφασίσεις τι θα φας.

Τι να αποφύγω;
Άσπρο ψωμί, μπισκότα, γλυκά, ζυμαρικά, δημητριακά και όσπρια, γιατί φουσκώνουν περισσότερο. Καλό θα είναι να βγάλεις από τη διατροφή σου για μία εβδομάδα και τους υδατάνθρακες, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και φυσικά το αλκοόλ.
Τι να προτιμήσω;
-Αν η διατροφή σου περιλαμβάνει αποκλειστικά πρωτεΐνες, θα χάσεις γρήγορα κιλά, αλλά δεν θα είναι καλό για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού. Μπορείς, όμως, να επιλέξεις ένα διαιτολόγιο που να περιέχει και πρωτεΐνες όπως κοτόπουλο, γαλοπούλα ή ψάρι. Θα σου χαρίσουν ενέργεια και θα ενεργοποιήσουν το μεταβολισμό σου.
-Επίσης, μπρόκολο, κουνουπίδι, πράσο, λάχανο και γενικά όλα τα λαχανικά, που είναι πλούσια σε ίνες.
-Δύο φρούτα την ημέρα, εκτός αν πλούσια σε ζάχαρη όπως η μπανάνα, οπότε ο αριθμός περιορίζεται σε ένα.
-Και φυσικά μην ξεχνάς να πίνεις πολύ νερό, που βοηθά στην αποβολή των τοξινών, αλλά και στις καύσεις.