Τάισε με έρωτα!

05.09.2008
Θες να αναθερμάνεις τη σχέση σου; Θες να αυξήσεις τη σεξουαλική σου επιθυμία; Βάλε τα αφροδισιακά στη ζωή σου και όλα θ’ αλλάξουν!

Θες να αναθερμάνεις τη σχέση σου; Θες να αυξήσεις τη σεξουαλική σου επιθυμία; Βάλε τα αφροδισιακά στη ζωή σου και όλα θ’ αλλάξουν. Κι όταν μιλάμε για αφροδισιακά εννοούμε οποιοδήποτε φαγητό, μυρωδιά, ή συμπλήρωμα διατροφής που μπορεί να ανεβάζει τη λίμπιντο σου στα ύψη. Είναι υγιεινά, είναι κλασικά, κοστίζουν λίγο, αλλά θεωρητικά τουλάχιστον, δουλεύουν πολύ.

Τροφές

  • Μπαχαρικά: σύμφωνα με την παράδοση, υπάρχουν πολλοί τύποι μπαχαρικών με αφροδισιακές ιδιότητες και σ' αυτό συμφωνούν και πολλοί επιστήμονες. Ανάμεσα στα καρυκεύματα με τις θεϊκές ιδιότητες θα βρούμε το τσίλι, το κάρυ, το γαρύφαλλο, το σκόρδο, η πιπερόριζα, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι, το πιπέρι, το δεντρολίβανο, το θυμάρι. Τα καρυκεύματα αυτά φαίνεται πως κάνουν τον οργανισμό σου να λειτουργεί όπως όταν κάνεις σεξ: ανεβάζουν τους παλμούς της καρδιάς και σε κάνουν να ιδρώνεις,
  • Στρείδια: θεωρούνται το κατ’ εξοχήν αφροδισιακό θαλασσινό, εδώ και πολλές δεκαετίες. Μπορείς να τα προμηθευτείς στο κοντινότερο ιχθυοπωλείο, ή να τα βρεις κατεψυγμένα στο σούπερ μάρκετ για να ετοιμάσεις ένα ξεχωριστό δείπνο για δύο.
  • Σούσι: Οι Ολυμπιακοί αγώνες στο Πεκίνο τελείωσαν. Ήρθε η ώρα για τη δική σου σεξουαλική ολυμπιάδα με λίγη ασιατική βοήθεια. Η κατανάλωση σούσι φαίνεται πως ανεβάζει τη λίμπιντο, χάρη στο γουασάμπι (την πράσινη πάστα) που τα συνοδεύει και προέρχεται από τη ρίζα ενός φυτού συγγενούς με τη μουστάρδα και το χρένο (χορσράντις).
  • Χαβιάρι: τα αυγά των ψαριών είναι πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία και βιταμίνες. Εκτός όμως, από το φώσφορο φαίνεται πως έχουν και αρκετά μεγάλη αφροδισιακή δύναμη που αυξάνεται κάθετα σε συνδυασμό με λίγη βότκα.


Συμπληρώματα

  • Τζινσένκ: έχει κατακτήσει εδώ και χρόνια τη φήμη του απόλυτα διεγερτικού βοηθήματος. Επιστημονικά βέβαια έχει διαπιστωθεί μόνο η επιπλέον ενέργεια που μπορεί να προσφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό και όχι η κάποιου είδους σεξουαλική διέγερση. Κι έτσι να έχουν τα πράγματα, εσύ ξέρεις που να ξοδέψεις την έξτρα ενέργεια που θα σου χαρίσει απλόχερα το τζινσέκ.
  • Γιόχιμπαϊν: γνωστό και ως "αφροδίνη", πρόκειται για ένα εκχύλισμα που προέρχεται από τον φλοιό ενός αφρικανικού δέντρου και έχει την ιδιότητα να ερεθίζει τα νεύρα της σπονδυλικής στήλης που ελέγχουν τη στύση. Πολλοί κύριοι ορκίζονται στη δράση του. Οι έρευνες σε ζώα επιβεβαιώνουν τη φήμη του, αλλά η δράση του στους ανθρώπους δεν έχει αποδειχτεί επιστημονικά.
  • Σκαθάρι: γνωστό και ως Spanish fly (ισπανική μύγα), το ανοιχτοπράσινο έντομο από τη Ν. Ευρώπη, υποτίθεται ότι σε στέλνει στα ουράνια. Ως αφροδισιακό, κυκλοφορεί σε μορφή σκόνης που παρασκευάζεται απ' τα ομώνυμα αποξηραμένα σκαθάρια. Διεγείρει τους ουρητήρες και προκαλεί υπεραιμία στα σεξουαλικά όργανα. Θεωρείται πολύ ισχυρό, έως επικίνδυνο, γι' αυτό καλύτερα να το αποφύγεις.


Αρωματικά

  • Βανίλια: η γλυκιά μυρωδιά της προκαλεί ευφορία, αλλά όταν προστίθεται στις τροφές ανεβάζει την ερωτική διάθεση και τονώνει το νευρικό σύστημα σε άντρες και γυναίκες. Αυτά δεν ισχύουν για τη συνθετική σκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο, αλλά για τη φυσική μορφή της βανίλιας που έχει τη μορφή ενός μακριού και λεπτού φασολιού, σαν ένα λεπτό χαρούπι. Χρησιμοποιήστε την άφοβα ως αρωματικό στα γλυκά, αλλά και στο μπάνιο, αν τη βρείτε ως φυσικό εκχύλισμα.
  • Πατσουλί: ένα ακόμα ερωτικό διεγερτικό που όταν χρησιμοποιηθεί σε μορφή θυμιάματος έχει τη δυνατότητα να σου χαρίσει μια αξέχαστη βραδιά σεξουαλικής υπερδιέγερσης.
  • Musk: η μυρωδιά του μοιάζει μ' αυτήν της τεστοστερόνης, της αντρικής σεξουαλικής ορμόνης και γι' αυτό προκαλεί διέγερση στις γυναίκες. Αν έχεις θέμα ψυχρότητας, ίσως λίγες σταγόνες να σου ξυπνήσουν τα πιο άγρια σεξουαλικά ένστικτα σου.


Οι αφροδισιακές ιδιότητες των παραπάνω συστατικών δεν είναι επιστημονικά αποδεδειγμένες. Η διαδεδομένη φήμη τους μπορεί να βασίζεται στο γεγονός ότι όσοι τα χρησιμοποιούν ως ερωτικά βοηθήματα, ήδη βρίσκονται στην κατάλληλη διάθεση και έχουν ήδη μεγάλη επιθυμία για σεξ. Γιατί ως γνωστόν, το καλύτερο αφροδισιακό είναι η σωστή χημεία ανάμεσα σε σένα και τον σύντροφο σου.