Ο άντρας από το φαγητό φαίνεται...

02.09.2008
Παρατηρήστε πώς τρώει για να καταλάβετε τις κρυφές πτυχές του χαρακτήρα του, αλλά και την ερωτική του συμπεριφορά

Φινετσάτος γευσιγνώστης
Στο τραπέζι κάθεται με ίσια την πλάτη, τηρεί όλους τους κανόνες της καλής συμπεριφοράς και ξέρει ποιο κρασί ταιριάζει με κάθε πιάτο. Ξέρει πώς να χειριστεί τα πολλαπλά μαχαιροπίρουνα και αντιμετωπίζει το φαγητό σαν μια ιεροτελεστία.

Η ερωτική του συμπεριφορά
Μπορεί να φαίνεται απόμακρος και συγκρατημένος, αλλά στην πραγματικότητα κρύβει μέσα του μεγάλα αποθέματα πάθους. Προτιμά, όμως, να μην εκδηλώνεται γιατί φοβάται μήπως χάσει τον έλεγχο. Στο φλερτ δεν βιάζεται και πλησιάζει τις γυναίκες με μεθοδικότητα και σεβασμό. Πιθανόν να κρύβει κάποιες κρυφές διαστροφές. Αν σας αρέσουν τα ερωτικά παιχνίδια, τότε μην αφήσετε να σας ξεφύγει. Αν, όμως, προτιμάτε τις απλές και αυθόρμητες σχέσεις, τότε μάλλον δεν κάνει για σας αυτός ο τύπος.

Αχόρταγος και λαίμαργος
Μπροστά σε ένα πιάτο φαγητό μεταμορφώνεται σε ένα πεινασμένο ζώο. Εξαφανίζει σε χρόνο ρεκόρ ό,τι βρει μπροστά του, μασώντας βιαστικά και μιλώντας με γεμάτο το στόμα. Δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα αν εσείς τον ακολουθείτε. Ενώ περιμένει το επόμενο πιάτο, θα καταβροχθίσει το ψωμί, τις ελιές, τα πατατάκια.

Η ερωτική του συμπεριφορά
Μπορεί να είναι ένας ιδανικός σύντροφος: γήινος, θετικός και ζωντανός. Αδυναμία του όμως είναι... οι γυναίκες. Δεν αφήνει καμία να του ξεφύγει, αλλά ξέρει να προσφέρει και να κάνει μια γυναίκα ευτυχισμένη. Αν έχετε ερωτικές αναστολές, μπορεί να σας βοηθήσει να τις ξεπεράσετε. Μείνετε μαζί του μόνο αν είστε διατεθειμένη να δεχτείτε την κατάσταση, γιατί αποκλείεται να τον αλλάξετε.

Ενστικτώδης και αυθόρμητος
Μπροστά στον μπουφέ στριμώχνονται όλοι, εκείνος όμως θα καταφέρει να μπει μπροστά και να γεμίσει το πιάτο του με τις καλύτερες λιχουδιές. Σίγουρα, όμως, θα του πέσει σάλτσα στη γραβάτα. Άγαρμπος αλλά συμπαθής.

Η ερωτική του συμπεριφορά
Μπορεί να είναι πρόθυμος, σταθερός και γενναιόδωρος. Ενας ανοιχτός χαρακτήρας που δεν κρύβει μυστικά. Αντιμετωπίζει τη ζωή και τις σχέσεις με απλότητα, σχεδόν αφέλεια. Το μειονέκτημά του είναι ότι δύσκολα θα μπορέσει να καταλάβει τις βαθύτερες πλευρές του δικού σας χαρακτήρα. Είναι ζεστός και εκφραστικός, αλλά μερικές φορές λίγο άτσαλος. Αν σας αρέσει ο αυθορμητισμός, η ζωτικότητα και δεν σας ενδιαφέρει ιδιαίτερα να κάνετε φιλοσοφικές συζητήσεις μαζί του, τότε μπορεί να είναι ιδανικός σύντροφος. Αλλωστε, μπορείτε να τον επηρεάσετε αρκετά εύκολα.

Σχολαστικός και κακομαθημένος
Απορρίπτει το ένα πιάτο μετά το άλλο, επειδή τον πειράζει στο στομάχι, έχει αλλεργία, το ένα του μυρίζει το άλλο του βρωμάει. Με τίποτα δεν μπορεί να ικανοποιηθεί. Σκαλίζει το φαγητό ψάχνοντας για ατέλειες.

Η ερωτική του συμπεριφορά
Δεν δίνεται ολοκληρωτικά, γιατί κινείται πάντα επιφυλακτικά και προσεκτικά, αλλά, αν τελικά επιλέξει κάτι, μένει πιστός και αφοσιωμένος. Αυτό συμβαίνει τόσο επειδή είναι ερωτευμένος όσο επειδή απεχθάνεται τις αλλαγές. Γενικά, είναι ήπιος χαρακτήρας χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις και δεν θέλει να πειραματίζεται. Προτιμά τις δυναμικές γυναίκες. Αν κι εσείς είστε ιδιότροπη στο φαγητό, μπορεί να ταιριάξετε και στα υπόλοιπα.

Ανόρεκτος και πολυλογάς
Στο τραπέζι πιάνει την κουβέντα και αφήνει το φαγητό να κρυώσει. Τελικά τσιμπάει κάτι, αλλά χωρίς πολλή όρεξη. Οση ώρα εσείς απολαμβάνετε το φαγητό σας, εκείνος σας κοιτάζει στα μάτια και συνεχίζει να μιλάει επί παντός επιστητού.

Η ερωτική του συμπεριφορά
Είναι κυκλοθυμικός τύπος και του αρέσει να εμβαθύνει σε όλα. Οι απότομες εναλλαγές διάθεσης τον κάνουν κουραστικό. Εχει μεγάλες απαιτήσεις από τη σύντροφό του και ενδιαφέρεται πολύ για τα πνευματικά θέματα. Ψάχνει την αδελφή ψυχή με την οποία να μπορεί να μοιράζεται τις υπαρξιακές του ανησυχίες. Λειτουργεί περισσότερο νοητικά παρά σωματικά και κρύβει βαθιές ανασφάλειες. Αν κι εσείς ψάχνετε την αδελφή ψυχή και σας τραβάει περισσότερο η ψυχική επικοινωνία, τότε βρήκατε τον ιδανικό σύντροφο.

Συντηρητικός και προγραμματισμένος
Στο τραπέζι κάνει μετρημένες κινήσεις, ελέγχει την καθαριότητα του ποτηριού, τρώει αργά, αλλά δεν αφήνει ούτε ψίχουλο στο πιάτο. Σκουπίζει προσεκτικά το στόμα του με την πετσέτα και κόβει το φαγητό σε μικρές μπουκιές.

Η ερωτική του συμπεριφορά
Είναι πιστός και αφοσιωμένος σύντροφος. Ξέρετε ότι δίπλα του δεν σας περιμένουν εκπλήξεις. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι ο ιδανικός σύζυγος, αν μπορείτε να αρκεστείτε σε έναν χλιαρό ερωτισμό. Η φαντασία δεν είναι το δυνατό του σημείο και προτιμάει τη ρουτίνα σε όλους τους τομείς της ζωής. Η συνήθεια του προσφέρει σιγουριά και τον προστατεύει από τις φοβίες του. Αν είστε τελειομανής και νιώθετε κι εσείς σιγουριά στη ρουτίνα, τότε θα ταιριάξετε. Δοκιμάστε, όμως, να τον παρασύρετε σε μερικές ακίνδυνες περιπέτειες. Αν νιώθει ασφαλής μαζί σας, θα σας ακολουθήσει.

Νέλλη Παρασκευοπούλου