Μελιτζάνα, απαραίτητη στη καλοκαιρινή μας διατροφή

28.07.2008
Τους καλοκαιρινούς μήνες θεωρείται αναγκαίο να εμπλουτίζουμε τη διατροφή μας με τροφές πλούσιες σε νερό. Στην κατηγορία αυτή ανήκει και η μελιτζάνα , η οποία εκτός των άλλων περιέχει και αντιοξειδωτικές ουσίες. Πειράματα σε ζώα έδειξαν ότι η ουσία nasunin που βρίσκεται στη μελιτζάνα προστατεύει τα εγκεφαλικά κύτταρα από την

Τους καλοκαιρινούς μήνες θεωρείται αναγκαίο να εμπλουτίζουμε τη διατροφή μας με τροφές πλούσιες σε νερό. Στην κατηγορία αυτή ανήκει και η μελιτζάνα , η οποία εκτός των άλλων περιέχει και αντιοξειδωτικές ουσίες. Πειράματα σε ζώα έδειξαν ότι η ουσία nasunin που βρίσκεται στη μελιτζάνα προστατεύει τα εγκεφαλικά κύτταρα από την οξειδωτική δράση των ελευθέρων ριζών καθώς και ότι η κατανάλωση χυμού μελιτζάνας μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα.

Η μελιτζάνα είναι ένα τρόφιμο που προάγει την καλή λειτουργία του εγκεφάλου. Εμποδίζει την υπεροξείδωση των λιπών των εγκεφαλικών κυττάρων προασπίζοντας έτσι την ακεραιότητα και τη λειτουργική δομή τους. Παράλληλα αποτελεί καλή πηγή μαγνησίου, συμπλέγματος Β και κυρίως θειαμίνης, νιασίνης, φυλλικού οξέως και πυριδοξίνης, βιταμινών που η έλλειψή τους σχετίζεται με διαταραχές του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος.