Δεν μπορείς να χάσεις τα κιλά των Χριστουγέννων; 4 πράγματα που ίσως δεν κάνεις σωστά

17.01.2024
Δεν μπορείς να χάσεις τα κιλά των Χριστουγέννων; 4 πράγματα που ίσως δεν κάνεις σωστά
Ο Ιανουάριος μπήγε στο δεύτερο μισό του κι εσύ ακόμη παλεύεις με αυτά τα 2-3 κιλά που πήρες στις γιορτές; Σε νιώθουμε!

Όσο και να προσέχεις κατά την περίοδο των γιορτών κάτι θα «βάλεις»... Νόμος! Άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο, όλοι χαλαρώνουμε λίγο παραπάνω αυτό τον καιρό και λίγο το φαγητό, λίγο το ποτό, λίγο τα γλυκά. Ε, δεν θέλει και πολύ!

Σίγουρα έχεις μπει σε διαδικασία «συμμαζέματος» αλλά μήπως κάτι σου έχει ξεφύγει; Ιδού μερικά, απλά, βασικά σημεία που ίσως κάνουν τη διαφορά και δεν έχουν να κάνουν με το καθημερινό μενού στο σύνολό του, το οποίο, παρεμπιπτόντως θα μπορούσε να περιλαμβάνει τα πάντα αλλά σε μικρότερη ποσότητα!

10 πράγματα που καλό είναι να αφήσεις πίσω σου το 2023

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Αν δεν έχεις κόψει τη ζάχαρη δεν θα καταφέρεις τίποτα! Ναι... Τελείως, εννοούμε. Θα πρέπει να αντισταθείς σθεναρά σε καθετί γλυκό αυτή την περίοδο για να μπορέσεις να δεις αποτέλεσμα. Ίσως λίγη σοκολάτα με 80% κακάο το απόγευμα να σε καλύψει, καθώς και ένα φρούτο το πρωί, αλλά μέχρι εκεί. Επίσης, σημείωσε πως αν είναι να φας φρούτο το βράδυ, καλύτερα να φας μια πάστα!

Προτίμησε λίγο γιαούρτι με μήλο και κανέλα. Θα ξεγελαστείς ενώ ταυτόχρονα θα δώσεις στον οργανισμό και ένα λιποδιαλυτικό boost!

Στο ίδιο μήκος κύματος και το αλεύρι. Αν δεν καταφέρεις να το κόψεις «μαχαίρι» (που θα ήταν το ιδανικό) περιόρισέ το σε κανένα παξιμαδάκι ολικής άλεσης το μεσημέρι ή το βράδυ αν είναι να συνοδέψεις κάποια σαλάτα.

Μετά πάμε στο ποτό! Αν δεν συμμετέχεις ήδη στον Dry January, που θα σήμαινε ότι απέχεις 100% από το αλκοόλ, καλό είναι να αρχίσεις τώρα! Και όχι, επειδή το ένα ποτηράκι κρασί «έτσι για το καλό» δεν είναι ποτέ ένα ποτηράκι, καλό είναι να μην αρχίσεις καν. Γιατί το (έστω) ένα ποτηράκι έρχεται με ένα μεζεδάκι. Και το ένα μεζεδάκι ακολουθεί ένα ακόμη και ο κύκλος δεν θα κλείσει ποτέ!

Κάνε την καρδιά σου πέτρα λοιπόν και αυτό τον καιρό μείνε στις σόδες, τουλάχιστον μέχρι να ξεπρηστείς. Και μετά, πάλι με ρέγουλα, βέβαια!

Και τέλος αναφέρουμε κάτι που δεν είναι να κόψεις, αλλά να αρχίσεις!

Γυμναστική, άθληση, κίνηση! Όπως και να το πεις, το ζήτημα είναι ένα και σου φωνάζει «Σήκω από την καρέκλα τώρα».

Ίσως να το έχεις ήδη εντάξει (ακόμη μία φορά) στα New Year' s Resolutions, ίσως να ήρθε η ώρα να ακούσεις, απλά, το σώμα σου και του κάνεις τη χάρη (!) ίσως (και μακάρι) να συνεχίζεις την καλή συνήθεια που είχες και πριν από τις γιορτές.

Το γεγονός είναι ένα και παραμένει πως η καθιστική ζωή δεν κάνει καλό σε τίποτα -ούτε φυσικά και στην προσπάθεια να χάσεις τα όποια κιλά έχεις βάλει!

Καλή τύχη λοιπόν και μην ξεχνάς πως το καλοκαίρι είναι πιο κοντά από ό,τι νομίζεις. Πάρε τα μέτρα σου να μην τρέχεις στην τελική ευθεία.

Τελευταία τροποποίηση στις 17.01.2024 - 16:03