6 τροφές που συνήθως τρώμε με λάθος τρόπο

30.09.2019
6 τροφές που συνήθως τρώμε με λάθος τρόπο
Σήμερα, ακόμη περισσότερο από ό, τι στο παρελθόν, η προσοχή μας επικεντρώνεται στην ποιότητα των τροφίμων που φτάνει στο τραπέζι. Ωστόσο, έχουμε την τάση να υποτιμούμε ή να αγνοούμε ένα σημαντικό γεγονός: ότι μερικές φορές τρώμε ορισμένα τρόφιμα με λάθος τρόπο. Τα σπαράγγια, οι φράουλες, το μπρόκολο και το σκόρδο είναι όλα υγιεινά τρόφιμα, αλλά συχνά δεν τα τρώμε σωστά και τελικά χάνουμε τις θρεπτικές ουσίες τους. Aς δούμε 6 τρoφές που πιθανότατα τρως λάθος σε όλη σου τη ζωή.

1. Σπαράγγια

Τα σπαράγγια δεν πρέπει ποτέ να μαγειρεύονται στο φούρνο μικροκυμάτων, ακόμη και όταν δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα. Γιατί; Τα μικροκύματα εξαντλούν την περιεκτικότητα σε βιταμίνη C αυτού του λαχανικού, λόγω του ότι η θρεπτική ουσία είναι διαλυτή στο νερό. Ο ιδανικός τρόπος για να μαγειρέψεις τα σπαράγγια είναι ο ατμός ή το τηγάνισμα ώστε να γίνουν τρυφερά και τραγανά.

2. Μαύρο τσάι

Το μαύρο τσάι είναι ένα από τα ροφήματα που καταναλώνονται πολύ αλλά πρόσεξε να μην το ανακατεύεις με γάλα. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα δεν επηρεάζουν τα αντιοξειδωτικά που περιέχει, αλλά εμποδίζουν τα καρδιαγγειακά οφέλη του τσαγιού, καθώς οι πρωτεΐνες του γάλακτος καθιστούν τις θρεπτικές ουσίες του τσαγιού πιο δύσκολες στην απορρόφηση.

Διάβασε επίσης: Πώς να αποξηράνετε τις τομάτες σας

3. Φράουλες

Οι φράουλες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C, όπως τα περισσότερα κόκκινα φρούτα. Επειδή το σώμα χρειάζεται αυτές τις θρεπτικές ουσίες, αυτά τα φρούτα δεν πρέπει ποτέ να αποθηκεύονται κομμένα. Όταν οι φράουλες κόβονται, γίνονται ευαίσθητες στο φως και το οξυγόνο και χάνουν τα θρεπτικά τους συστατικά πολύ εύκολα.

4. Μπρόκολα

Το μπρόκολο είναι ένα από τα τρόφιμα που πρέπει πάντα να τρώγονται ωμά ή το πολύ, στον ατμό. Στην πραγματικότητα, με το βράσιμο ή το τηγάνισμα, χάνουν τη βιταμίνη C, τη χλωροφύλλη, τα αντιοξειδωτικά και τις αντικαρκινικές ενώσεις που είναι όλες απαραίτητες για το σώμα.

5. Σκόρδο

Το σκόρδο περιέχει αλλικίνη, ένα ένζυμο κατά του καρκίνου που ενισχύει τη δύναμή του όταν έκτίθεται στον αέρα. Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος για τον οποίο το σκόρδο θα πρέπει να τεμαχιστεί πριν χρησιμοποιηθεί και στη συνέχεια να αφεθεί να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 10 λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο, τα οφέλη του θα είναι απίστευτα.

Αυτό το διάβασες; Το τεστ του σκόρδου και άλλες 11 μέθοδοι των γιαγιάδων για να μαντέψεις το φύλο του μωρού σου

6. Σούσι

Οι περισσότεροι άνθρωποι τρώνε το σούσι λάθος. Για αυτό θα πρέπει να τρως τα ρολά χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σου, όχι τα chopsticks. Τα chopsticks χρησιμοποιούνται συνήθως για να τρως το κλασικό σούσι, όχι τα ρολά. Επίσης, απαιτείται ελάχιστη ποσότητα σάλτσας σόγιας και δεν πρέπει ποτέ να βουτάς το ρύζι στη σάλτσα σόγιας αλλά μόνο στην πλευρά του ψαριού. Το τζίντζερ και το wasabi δεν είναι για να αναμειγνύονται με τη σάλτσα σόγιας. Το τζίντζερ είναι για τον καθαρισμό του ουρανίσκου σου και θα πρέπει να τρώγεται μόνο του ενώ μόνο μια μικρή ποσότητα wasabi θα πρέπει να βάζεις απευθείας στο ψάρι πριν το φας.