5 τροφές που γερνάνε πιο γρήγορα το δέρμα σου και με ποιες μπορείς να τις αντικαταστήσεις

15.03.2019
5 τροφές που γερνάνε πιο γρήγορα το δέρμα σου και με ποιες μπορείς να τις αντικαταστήσεις
Το ζήτημα είναι να καθυστερήσουμε και όχι να επιταχύνουμε τη διαδικασία γήρανσης που, έτσι κι αλλιώς, είναι αναπόφευκτη!

Υπάρχουν δύο κύριοι ένοχοι που ευθύνονται για την επιτάχυνση της διαδικασίας γήρανσης του δέρματός σου: η έκθεση στον ήλιο και τα τελικά προϊόντα προηγμένης γλυκοποίησης (AGEs), όπως λέγονται χαρακτηριστικά. Τα AGEs σχηματίζονται όταν η πρωτεΐνη ή το λίπος συνδυάζονται με ζάχαρη.

Τον πρώτο "ένοχο" τον αντιμετωπίζεις με μια καλή αντιηλική, τον δεύτερο με προσοχή στη διατροφή. Γιατί ναι, υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα που μπορούν να επηρεάσουν την υγεία του δέρματος σου. Ο κατάλογός παρακάτω μπορεί να σε βοηθήσει, έχοντας όμως πάντα στο μυαλό ότι το κάθε άτομο είναι μοναδικό. Δεν θα ωφεληθούν όλοι από την κατανάλωση αυτών των φαγητών. Η παρακάτω λίστα θα σου προσφέρει μερικές συμβουλές για τις υγιεινές τροφές που μπορούν να αντικαταστήσουν τις τροφές που επιταχύνουν τη γήρανση του δέρματος σου.

Δες τις προτάσεις και σκέψου ποιες είναι πιο χρήσιμες για εσένα.

1. Γλυκοπατάτες αντί για τηγανητές πατάτες

Αντικατέστησε τις τηγανιτές πατάτες με τηγανητές γλυκοπατάτες ή ψητές στο φούρνο. Οι γλυκοπατάτες είναι πλούσιες σε χαλκό, ο οποίος βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου και συνεπώς συντελούν στη μάχη κατά της γήρανσης.

2. Ψωμί από φύτρο σιταριού αντί για λευκό ψωμί

Δοκίμασε μια εναλλακτική λύση αντί για το παραδοσιακό ψωμί, όπως τα ψωμιά με βρώσιμα δημητριακά που δεν περιέχουν πρόσθετα σάκχαρα. Τα συγκεκριμένα ψωμιά περιέχουν επίσης αντιοξειδωτικά που είναι ευεργετικά για το δέρμα.

3. Μέλι ή φρούτα αντί για λευκή ζάχαρη

Μπορείς να διαλέξεις φρούτα ή μαύρη σοκολάτα όταν λαχταράς κάτι γλυκό. Τα blueberries, συγκεκριμένα, αποτρέπουν την απώλεια κολλαγόνου (όπως φαίνεται στις μελέτες σε ζώα).

4. Ελαιόλαδο ή αβοκάντο αντί για μαργαρίνη

Αντικατέστησε το βούτυρο με ελαιόλαδο ή αβοκάντο, που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά κατά της γήρανσης.

5. Απόφυγε το μαγείρεμα σε υψηλή θερμοκρασία

Αντικατέστησε τα φυτικά έλαια με το ελαιόλαδο. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνη Ε και φυτοστερόλες και μειώνει τις φλεγμονές.