SEX

Τα λάθη που μπλοκάρουν τον οργασμό σου

27.02.2020
Τα λάθη που μπλοκάρουν τον οργασμό σου
Όσα πρέπει να αποφύγεις στην κρίσιμη στιγμή

Ακόμα και αν θεωρείς ότι ο οργασμός είναι κάτι εύκολο για εσένα στις περισσότερες περιπτώσεις, ενδέχεται να περάσεις περιόδους αναζήτησης ή να νιώσεις ότι κάτι δεν λειτουργεί.

Ναι, ένας αδέξιος ή κακός παρτενέρ μπορεί να συμβάλει στην απουσία οργασμού. Αλλά πρώτα από όλα, πρέπει να ξέρεις εσύ η ίδια τι σε βοηθά και τι σε μπλοκάρει. Εξάλλου, το σεξ είναι δια βίου μάθηση και όσο μεγαλώνουμε, τόσα περισσότερα πράγματα ανακαλύπτουμε για τον εαυτό μας.

Δες και αυτό: 3 τρόποι για να απολαύσεις ξανά το σεξ μετά από μια μεγάλη αποχή

Δες παρακάτω όσα σε εμποδίζουν να φτάσεις σε οργασμό:

Ασχολείσαι με την εικόνα σου (και όχι με τον οργασμό)
Αντί να ευχαριστηθείς και να απολαύσεις τη στιγμή, φέρεσαι περισσότερο σαν παρατηρητής. «Όσο περισσότερο ανησυχείς για το πώς φαίνεσαι, τόσο λιγότερες οι πιθανότητες να έχεις οργασμό. Κάποιες έρευνες δείχνουν ότι πρέπει να χαλαρώνεις προκειμένου να απολαύσεις τη στιγμή. Κάνε focus σε μία αίσθηση και όχι στη σκέψη.

Δεν βοηθάς με τα χέρια σου
Αν μένεις κολλημένη μόνο σε ένα είδος οργασμού και περιμένεις να προκύψει ως δια μαγείας, μπορεί να περιμένεις για πάντα. Μην φοβάσαι τη διαδικασία του αυνανισμού κατά τη διάρκεια του σεξ. Λειτουργεί. Και για τους δύo.

Αυτό το είδες; Ξέρεις ποιο είναι το καλύτερο φαγητό για πριν το σεξ;

Κρατάς την αναπνοή σου
Οι λανθασμένες αναπνοές μπορούν να γίνουν εμπόδιο στον οργασμό σου. Προσπάθησε να αναπνέεις ρυθμικά, μαζί με την κίνηση του σώματός σου. Όσο πλησιάζεις στον οργασμό, παράτεινε τη διάρκεια των αναπνοών σου.

Αυτολογοκρίνεσαι
Όσο περισσότερο κρατάς μέσα σου την απόλαυση, τόσο περισσότερο τη χάνεις. Εξάλλου, οι σεξουαλικοί ήχοι δεν υπάρχουν για να πείθουμε τον παρτενέρ μας ότι περνάμε καλά, αλλά για να εκδηλώνουμε την ηδονή.

Είσαι ξυπόλητη
Κι όμως, υπάρχει έρευνα που αποδεικνύει ότι οι κάλτσες στο σεξ αυξάνουν τις πιθανότητες οργασμού κατά 30%, καθώς βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και βοηθούν ακόμα περισσότερο τις γυναίκες, οι οποίες ερεθίζονται περισσότερο όταν υπάρχει εσωτερική και εξωτερική άνεση.

Διάβασε επίσης: Αυτά είναι τα οφέλη του συχνού σεξ