SEX

Το μυστικό για καλό σεξ δεν είναι αυτό που (μάλλον) φαντάζεσαι

24.01.2019
Το μυστικό για καλό σεξ δεν είναι αυτό που (μάλλον) φαντάζεσαι
Αυτό που κάνει το σεξ ενός ζευγαριού καλύτερο, είναι κάτι που πολλοί αγνοούν

Σε αντίθεση με ό, τι οι ταινίες και οι εκπομπές μας έχουν κάνει να πιστεύουμε, τα ζευγάρια δεν πρέπει να είναι έχουν άγριες ​​και περιπετειώδεις σεξουαλικές συνήθειες για να έχουν μια καλή σεξουαλική ζωή. Στην πραγματικότητα, μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Personality and Social Psychology βρήκε έναν πιο ρεαλιστικό παράγοντα μιας ικανοποιητικής σεξουαλικής ζωής, που δεν έχει να κάνει με το ίδιο το σεξ: την οικειότητα.

Δες και αυτό: Οι 7 κινήσεις που διεγείρουν περισσότερο τις γυναίκες

"Η σεξουαλική επιθυμία τείνει να υποχωρεί σταδιακά με την πάροδο του χρόνου, με πολλά ζευγάρια να μην διατηρούν την επιθυμία τους στις μακροχρόνιες σχέσεις τους", εξηγούν οι ερευνητές. Αλλά τελικά, διαπίστωσαν ότι η απλή ανταπόκριση στις ανάγκες ενός συντρόφου και η αναγκαιότητά τους να αισθάνονται ξεχωριστοί και εκτιμημένοι μπορούν να αυξήσουν τα συναισθήματα της σεξουαλικής επιθυμίας, ειδικά για τις γυναίκες.

Η Μεθοδολογία

Οι ερευνητές ζήτησαν από 100 ζευγάρια να κρατήσουν ένα ημερολόγιο σχέσης για έξι εβδομάδες. Ο καθένας κατέγραψε τα συναισθήματα της σεξουαλικής επιθυμίας του καθώς και το πόσο ανταποκρινόταν ο σύντροφος τους στις επιθυμίες τους. Κατέγραψαν επίσης το πόσο ξεχωριστούς και πολύτιμους τους έκαναν οι σύντροφοι τους να αισθάνονται.

Αυτό το είδες; Hilaria Baldwin: Αυτή είναι η άσκηση που εξασφαλίζει καλύτερο σεξ [video]

Μετά από ανάλυση των στοιχείων, η ομάδα κατέληξε στο συμπέρασμα πως όταν κάποιος ένιωθε πως οι ανάγκες, οι επιθυμίες και τα συναισθήματά του έχαιραν ανταπόκρισης από τον σύντροφό του, η σεξουαλική επιθυμία παρουσίαζε αύξηση.

Η ικανότητα να ανταποκρίνεται ο ένας σύντροφος στον άλλο είναι, τελικά, αυτό που ρυθμίζει τη μεταξύ τους ρομαντική διάθεση και αυτή, τελικά, έχει της ρίζες της στην καθημερινότητα. "Οι άνθρωποι που βρίσκουν ανταπόκριση από τους συντρόφους του πιστεύουν πως αυτοί τους καταλαβαίνουν, εκτιμούν τις ανάγκες τους και στηρίζουν τους στόχους τους" λέει ο επικεφαλής της έρευνας Gurit E. Birnbaum. "Αυτό είναι σημαντικό γιατί δεν δείχνει πως δεν νοιάζεσαι μόνο για την ευημερία του συντρόφου σου αλλά πως πραγματικά κατανοείς τις επιθυμίες και τις ανάγκες του".

Διάβασε επίσης: Υπάρχει «ιδανικός» μέσος όρος των σεξουαλικών συντρόφων στη ζωή του καθενός;

"Για να αυξήσεις την "ανταποκριτικότητα" (αν μπορούμε να την ονομάσουμε έτσι) σε μία σχέση, θα πρέπει καθένας να αφιερώνει καθημερινά χρόνο στο να ακούει τον σύντροφό του, χωρίς να κρίνει ή να διακόπτει" ισχυρίζεται ο Birnbaum. Η καλλιέργεια αυτού του είδους νοητικής οικειότητας, θα εκτοξεύσει στα ύψη την ερωτική διάθεση και θα αναζωογονήσει τη σχέση, σε όποια φάση κι αν βρίσκεται.