Σούπερ σεμινάρια για να σκίσεις στις Πανελλήνιες!

19.11.2009
Η εμπειρία δείχνει ότι η απόδοση των μαθητών στις εξετάσεις εξαρτάται συχνά από τον τρόπο με τον οποίο οι μαθητές αντιμετωπίζουν τις εξετάσεις και διαχειρίζονται τα συναισθήματα τους (φόβο, αγωνία, άγχος), σε σχέση με την εξεταστική διαδικασία.

www.oikogeneies.gr

"Το Εργαστήριο Συστημικής Εκπαίδευσης και Θεραπείας διοργανώνει βιωματικά σεμινάρια με θέμα: «Εξετάσεις και διαχείριση άγχους»"



Χρόνος διεξαγωγής: κάθε μήνα από Νοέμβριο έως Μάιο, δύο Κυριακές του μήνα

Διάρκεια σεμιναρίου: Τρεις τρίωρες συναντήσεις (δύο για μαθητές, μια για γονείς)

Κόστος συμμετοχής: 100 ευρώ (συμπεριλαμβάνονται συμμετοχές 1 ή 2 γονέων και 1 ή 2 παιδιών). Έκπτωση 20% για ομαδικές συμμετοχές (άνω των τριών οικογενειών).

Τόπος διεξαγωγής:

- Ν. Σμύρνη, Ομήρου 48 και
- Βριλήσσια, Διός 42-44 & Αναπαύσεως
Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210 9343085, 210 6142238, 6977622308
Συντονίστριες: Ευαγγελία Δούκα, Κατερίνα Δούκα, Φίλια Κατσώρη

oikogeneies.blogspot.com

Το σεμινάριο απευθύνεται σε έφηβους που θα έχουν πολύ σύντομα να αντιμετωπίσουν την πρόκληση αλλά και τις δυσκολίες των εισαγωγικών εξετάσεων.
Όλοι γνωρίζουμε ότι οι εξετάσεις για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ αποτελούν μια ιδιαίτερα στρεσογόνο διαδικασία για τους εφήβους και τις οικογένειες τους.

Η εμπειρία δείχνει ότι η απόδοση των μαθητών στις εξετάσεις εξαρτάται συχνά από τον τρόπο με τον οποίο οι μαθητές αντιμετωπίζουν τις εξετάσεις και διαχειρίζονται τα συναισθήματα τους (φόβο, αγωνία, άγχος) σε σχέση με την εξεταστική διαδικασία.

Το βιωματικό σεμινάριο «εξετάσεις-διαχείριση άγχους» στόχο έχει να βοηθήσει τους έφηβους να αναγνωρίσουν συναισθήματα και συμπεριφορές που σχετίζονται με το άγχος των εξετάσεων και να βρουν θετικούς τρόπους αντιμετώπισής τους και να τους εκπαιδεύσει στην αποφυγή των δυσάρεστων συνεπειών του στρες και στην αξιοποίηση γνώσεων και ικανοτήτων.

Παράλληλα απευθύνεται στους γονείς οι οποίοι αγωνιούν να βρουν τρόπους να υποστηρίξουν τα παιδιά τους στη δύσκολη προσπάθεια για τις εξετάσεις.