7 απρόβλεπτοι καλοκαιρινοί κίνδυνοι για τα παιδιά

12.07.2019
7 απρόβλεπτοι καλοκαιρινοί κίνδυνοι για τα παιδιά
Το καλοκαίρι υπάρχει για να είσαι ξέγνοιαστη αλλά πρέπει να είσαι και σε εγρήγορση όταν τα παιδιά είναι έξω και παίζουν. Αν είσαι μαμά, τότε η παρακάτω λίστα με ορισμένους καλοκαιρινούς κίνδυνους που ενδεχομένως δεν έχεις καν υπολογίσει, θα σου φανεί χρήσιμη.

Τα υπερθερμασμένα λάστιχα του κήπου

Είναι αναμφίβολα ένα διασκεδαστικό καλοκαιρινό παιχνίδι, αλλά κράτα τα παιδιά μακριά όταν ανοίγεις για πρώτη φορά τη βρύση. Έρευνες έχουν δείξει ότι το νερό μέσα σε έναν σωλήνα που έχει αφεθεί στον ήλιο μπορεί να φτάσει στους 48 βαθμούς Κελσίου! Αυτή η θερμοκρασία μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα δευτέρου ή τρίτου βαθμού σε παιδιά και κατοικίδια ζώα. Μόλις το νερό που έμεινε στη μάνικα τρέξει, παίρνει μια ασφαλή θερμοκρασία και είναι έτοιμο για το παιχνίδι με το νερό.

Διάβασε επίσης: Όσα πρέπει να κάνεις στο σπίτι σου πριν φύγεις για διακοπές

Τραμπολίνο

Το καλοκαίρι, αναφέρονται συχνότερα από ποτέ, τραυματισμοί στη σπονδυλική στήλη, σπασμένα κόκκαλα, πνεύμονες με σοβαρές κακώσεις και διασείσεις σε παιδιά που παίζουν σε τραμπολίνα. Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής συνιστά να μη χρησιμοποιείται το τραμπολίνο στο σπίτι, αναφέροντας 98.000 τραυματισμούς που έχουν προκληθεί από τραμπολίνα σε ένα μόνο χρόνο. Νομίζεις ότι το παιδί σου είναι ασφαλές, επειδή έχει δίχτυ γύρω-γύρω το τραμπολίνο; Ξανασκέψου το. Η Ακαδημία λέει ότι τα μέτρα αυτά δεν μειώνουν ιδιαίτερα τον κίνδυνο τραυματισμού.

Η επένδυση στα μαγιό των αγοριών

Έχουν υπάρξει αρκετές αναφορές ότι η επένδυση που υπάρχει μέσα από τα μαγιό των αγοριών μπορεί να τραυματίσει τα γεννητικά όργανα τους κατά το παιχνίδι. Μερικοί γονείς αφαιρούν απλά την επένδυση για να είναι ασφαλείς.

Καυτές τσουλήθρες

Είτε είναι κατασκευασμένες από μέταλλο είτε πλαστικό, οι τσουλήθρες και άλλα παιχνίδια της παιδικής χαράς μπορεί να γίνουν επικίνδυνα κάτω από τον ζεστό ήλιο. Πάντα να δοκιμάζεις με το χέρι σου την τσουλήθρα σε όλο το μήκος της, προτού το παιδί σου πάει να ανέβει σε αυτή.

Hot dogs, marshmallows και παγάκια

Να ρίχνεις μια προσεκτική ματιά όταν τα παιδιά επιλέγουν να βάλουν στο στόμα τους κάποια από αυτές τις λιχουδιές - είναι ακριβώς το σωστό μέγεθος για να κινδυνέψουν από πνιγμό. Κόψε τα hot dogs κατά μήκος πρώτα και στη συνέχεια σε φέτες, βεβαιώσου ότι τα παιδιά το τρώνε αργά, οι δαγκωματιές πρέπει να είναι μικρές στα μεγάλα marshmallows και απόφυγε να βάζουν στο στόμα τους τα παγάκια μέχρι να μεγαλώσουν και να μπορέσουν να τα ελέγχουν.

Αυτό το διάβασες; Σωτήρης Κοντιζάς: Οι συμβουλές ενός master chef για τις παιδικές τροφικές αλλεργίες

Τρέξιμο με γυμνά πόδια σε άμμο και πεζοδρόμιο

Bρέχε συχνά τις πατούσες των παιδιών τις πολύ ζεστές μέρες. Είναι πιθανό τα πόδια των παιδιών να καούν σοβαρά και να βγάλουν φουσκάλες, ειδικά όταν αυτά τρέχουν πάνω από μεταλλικές επιφάνειες στο έδαφος, στη ζεστή άμμο και στο πεζοδρόμιο.

Λουράκια καπέλων

Το λουράκι ή το κορδόνι περίσφιξης στο καπέλο του παιδιού σου μπορεί να είναι βολικό για να μην φεύγει από το κεφαλάκι του, αλλά οι ιμάντες μπορεί να σπάσουν και να κινδυνεύσει να πνιγεί όταν θα παίζει. Πολλά καπέλα ηλίου για παιδιά διαθέτουν ειδικά λουράκια που απελευθερώνονται υπό πίεση, αλλά μερικα δεν το κάνουν ή μπορεί να είναι χαλασμένα. Αναζήτησε μια καλή μάρκα για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και να μην κινδυνεύσει το παιδί.