Μια νταντά που δούλεψε σε 100 οικογένειες, αποκαλύπτει τα 5 πιο συχνά λάθη που κάνουν οι γονείς στην ανατροφή των παιδιών τους

06.05.2019
Μια νταντά που δούλεψε σε 100 οικογένειες, αποκαλύπτει τα 5 πιο συχνά λάθη που κάνουν οι γονείς στην ανατροφή των παιδιών τους
Τα όσα λέει η έμπειρη αυτή νταντά έγιναν ήδη viral.

Η συγγραφέας του post (το όνομα της δεν αποκαλύπτεται βέβαια), εργάστηκε από το 2002 ως νταντά πλήρους και μερικής απασχόλησης. Και οι εντυπώσεις της προέρχονται στην πραγματικότητα, από μια εσωτερική ματιά στον τρόπο με τον οποίο οι σχέσεις λειτουργούσαν.

Έχοντας συνεργαστεί με περισσότερες από 100 οικογένειες, αυτή η νταντά γνώρισε μόνο 3 οικογένειες που ήταν πραγματικά ευτυχισμένες. Σύμφωνα με την νταντά, οι περισσότεροι γονείς νοιώθουν αγχωμένοι, εξαντλημένοι και οι γάμοι τους είναι στα πρόθυρα κατάρρευσης. Και αυτό που είναι ακόμη πιο θλιβερό, είναι ότι συχνά δεν φαίνεται να το συνειδητοποιούν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι συμβουλές της είναι πολύ χρήσιμες για το πώς να διατηρήσουν την ευτυχία, εκείνοι που αποφασίζουν να κάνουν παιδιά.

Το Bright Side εξέτασε τις συμβουλές αυτής της έμπειρης νταντάς και τις συνέκρινε με τις απόψεις ψυχολόγων και ειδικών στις σχέσεις και την ανατροφή των παιδιών. Ορισμένες συμβουλές μπορεί να φαίνεται ότι είναι σκληρές, αλλά μπορούν ακόμα να βοηθήσουν.

Διάβασε επίσης: George και Charlotte: Πώς περνάνε τη μέρα τους τα πριγκιπόπουλα με την "Mary Poppins" νταντά τους

Ιδού λοιπόν τα τ πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν τα ζευγάρια που μεγαλώνουν παιδιά σύμφωνα με τη συγκεκριμέη ανάλυση, η οποία όμως, να σημειώσουμε ότι έχει εισπράξει και μια κάποια αμφισβήτηση από ανθρώπους που δεν μπορούν να μην αντιμετωπίσουν ως "ύποπτο" το γεγονός ότι σε 17 χρόνια η συγκεκριμένη επαγγελματίας έχει αλλάξει 100 (!) πόστα!

Σε κάθε περίπτωση, ας κρατήσουμε τα στοιχεία ως τροφή για σκέψη και ως αφορμή για λίγο περισσότερο ψάξιμο. Δεν κάνει κακό!

Λάθος αριθ. 1: Σκέφτεστε ότι όσα περισσότερα παιδιά έχετε, τόσο ισχυρότερος γίνεται ο γάμος σας

Δεν υπάρχει κανένας βέλτιστος αριθμός παιδιών που να μπορεί να δημιουργήσει τέλεια οικογένεια. Αλλά είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι τα παιδιά δεν είναι ένας τρόπος για να γίνει ένας γάμος πιο ισχυρός. Και μην προσπαθήσετε να κάνετε παιδιά μόνο για να επιτύχετε αυτόν τον στόχο. Μελέτες έχουν δείξει ότι η ανατροφή των παιδιών μπορεί να επηρεάσει και τους δύο συζύγους αρνητικά.

Η νταντά προτείνει «Ένα παιδί μπορεί να είναι διασκεδαστικό, τα δύο είναι διαχειρίσιμα, τα τρία απλά προσπαθείτε να τα κρατήσετε ζωντανά».

Λάθος αριθ. 2: Κάνετε τα παιδιά σας την πρώτη προτεραιότητα της ζωής σας

Ένας από τους σύγχρονους μύθους για την ανατροφή των παιδιών λέει: «Όσο περισσότερη προσοχή δίνετε στα παιδιά, τόσο καλύτερα είναι γι 'αυτά». Αλλά η υπερβολική πίεση μπορεί να τους κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Και οι γονείς που θέλουν τα παιδιά τους να ζήσουν την καλύτερη δυνατή ζωή, πρέπει να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο για να γίνουν καλύτεροι σύζυγοι.

«Θυμήσου ότι η πιο σημαντική σχέση στη ζωή σου είναι αυτή μεταξύ σας με τον σύντροφο σου. Έχοντας ένα μωρό μπορεί να είναι συναρπαστικό, αλλά αν το μόνο για το οποίο μιλάτε είναι το παιδί σας, θα χάσετε ο ένας τον άλλον», είναι η συμβουλή της νταντάς.

Λάθος αριθ. 3: Δεν μαθαίνετε να είστε γονείς και δεν αναλαμβάνετε την ευθύνη για τα παιδιά σας

Σύμφωνα με μελέτες, αν τα μικρά παιδιά μεγαλώνουν σε ένα αγχωτικό περιβάλλον (για παράδειγμα, έλλειψη φροντίδας ή κακομεταχείριση), αυτό μπορεί να έχει αρνητική επίδραση και στη νοημοσύνη τους.

Η νταντά επισημαίνει: «Μάθετε πώς να είστε γονείς !! Μάθετε τι κάνετε με το παιδί σας. Δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο. Η χειρότερη από τις χειρότερες οικογένειες που βλέπω, είναι εκείνη στην οποία οι γονείς δεν έχουν ιδέα τι κάνουν και τα παιδιά γίνονται τέρατα. Θα έλεγα ότι το 90% των γονέων που βλέπω είναι φρικτό. Αυτό δεν είναι υπερβολή. Εάν το παιδί σας είναι ένα τέρας, είναι 100% δικό σας λάθος».

Λάθος αριθ. 4: Κάνετε τον ρόλο του γονέα τον πιο σημαντικό στη ζωή σας

Τα παιδιά των υπερπροστατευτικών γονέων είναι 3 φορές πιο ευάλωτα στο να υποφέρουν από κατάθλιψη και άγχος. Η ρουτίνα της ανατροφής είναι αναπόφευκτη, αλλά η εμμονή μόνο στη ανατροφή και η θυσία άλλων πραγμάτων ως αποτέλεσμα, είναι ένα λάθος. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε το δικό σας παράδειγμα ως ζευγάρι για να εξηγήσετε τα πάντα στα παιδιά σας, συμπεριλαμβανομένης της ομορφιάς της ζωής.

«Είσαι περισσότερο από μια γονέας. Είσαι ένα άτομο που είναι επίσης φίλος, σύζυγος, εργαζόμενη. Βγες έξω με φίλους, κάνε γυμναστική, πάρε μαθήματα, κάνε πράγματα χωρίς το παιδί σου, μίλησε με ανθρώπους στους οποίους δεν μιλάς μόνο για το παιδί σου» συμβουλεύει η νταντά.

Λάθος № 5: Απαλάσσεστε από τα κατοικίδια ζώα σας μόλις εμφανιστούν τα παιδιά

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ανάπτυξη με τα κατοικίδια ζώα έχει θετική επίδραση στην αυτοεκτίμηση και την ανάπτυξη των παιδιών. Αν δεν μιλάμε για ιατρικά προβλήματα, κάποιοι πιστεύουν ότι δεν έχουν αρκετό χρόνο για τα κατοικίδια ζώα όταν έχουν παιδιά. Ωστόσο, στην πραγματική ζωή, η διαδικασία προσαρμογής των γονέων στα μωρά δεν είναι τόσο δύσκολη όσο φαίνεται από την πρώτη ματιά.

Η νταντά συμβουλεύει: «Παρακαλώ μην διώξετε ή παραμελήσετε το σκυλί ή τη γάτα σας μόνο και μόνο επειδή αποκτήσατε ένα παιδί».