Θέλεις να έχεις ευτυχισμένα παιδιά; Τα 5 σημεία που πρέπει να προσέχεις | μαμα & παιδι , οικογενεια | womenonly.gr
12:51
27/2/2019

Θέλεις να έχεις ευτυχισμένα παιδιά; Τα 5 σημεία που πρέπει να προσέχεις

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Οι υπεύθυνοι γονείς θα κάνουν οτιδήποτε για να μεγαλώσουν ένα ευτυχισμένο και επιτυχημένο παιδί, αλλά μερικές φορές "χάνονται". Τα λάθη της γονεϊκής ανατροφής μπορούν να οδηγήσουν τα παιδιά σε λάθος δρόμο με σοβαρό αντίκτυπο στη μελλοντική τους ζωή.

Ιδού λοιπόν τα 5 πιο σημαντικά από αυτά σύμφωνα με το prsychcentral. Αν αναγνωρίζεις κάποιο από αυτά στη δική συμπεριφορά, φρόντισε να πράξεις αναλόγως. Πάντα υπάρχει τρόπος.

Δεν δείχνεις στο παιδί σου ότι το αγαπάς

Για ένα μικρό ανθρώπινο ον, η μαμά και ο μπαμπάς του είναι οι πιο σημαντικοί άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο. Τι συμβαίνει όταν ένα παιδί δεν αισθάνεται την αγάπη των γονιών του;
Η αυτοεκτίμησή του θα καταρρεύσει και δεν θα αγαπά τον εαυτό του. Ως αποτέλεσμα, μερικοί άνθρωποι να προσπαθούν να αλλάξουν τον εαυτό τους με τη βοήθεια της πλαστικής χειρουργικής στην ενήλικη τους ζωή.
Άλλοι, αντίθετα, στην προσπάθειά τους να δώσουν όλη τους την αγάπη στα παιδιά τους γίνονται υπερπροστατευτικοί, με αποτέλεσμα τα παιδιά τους να αισθάνονται επίσης δυστυχισμένα.

Προσπαθείς να ελέγχεις τα πάντα
Οι γονείς πρέπει να χτίζουν μια σχέση με τα παιδιά τους χωρίς τον συνεχή έλεγχο και μερικές φορές ξεχνούν ότι τα παιδιά τους μεγάλωσαν, συνεχίζοντας να κάνουν τα πάντα γι 'αυτά. Αυτά τα παιδιά δεν ωριμάζουν συναισθηματικά και βιώνουν προβλήματα στις σχέσεις τους.
Mάλιστα θα συνεχίσουν να πιστεύουν ότι ολόκληρος ο κόσμος περιστρέφεται γύρω τους. Δεν θα είναι επίσης ικανά να φτιάξουν υγιείς σχέσεις, αφού δεν θα μπορούν να λάβουν αποφάσεις σκεφτόμενα μόνο τον εαυτό τους, και αυτή η στάση ζωής θα οδηγήσει σίγουρα σε συγκρούσεις.

Διάβασε επίσης: Μητέρα στα 20: Τα υπέρ και τα κατά

Δεν ενθαρρύνεις το παιδί σου να πάρει τις δικές του αποφάσεις
Όταν οι γονείς παίρνουν αποφάσεις για τα παιδιά τους, δεν τα αφήνουν να είναι ανεξάρτητα. Κάθε παιδί πρέπει να έχει το δικαίωμα να κάνει την επιλογή του (φυσικά υποστηρίζοντας το και ανάλογα με την ηλικία του).
Η αδυναμία λήψης αποφάσεων κάνει τους ανθρώπους ανίκανους να επιλύσουν προβλήματα και πάντα θα χρειάζεται κάποιος για να τους βοηθήσει. Δεν θα είναι εύκολο για αυτούς να βρουν τη θέση τους σε αυτόν τον κόσμο επειδή δεν θα γνωρίζουν καν τι θέλουν.

Kαβγαδίζεις συνεχώς δίπλα του
Εάν οι γονείς τσακώνονται συνεχώς, τα παιδιά μπορεί να πιστεύουν ότι φταίνε αυτά. Δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει και νομίζουν ότι είναι ένοχα.
Αυτοί οι άνθρωποι προσπαθούν συνήθως να αποφύγουν διαφορετικές συγκρούσεις ή, αντίθετα, φέρονται άσχημα τους άλλους. Στο μέλλον, τα κορίτσια ασυνείδητα προσπαθούν να δείξουν στους άντρες ότι είναι πιο δυνατά και τα αγόρια επαναλαμβάνουν συνήθως τη συμπεριφορά των πατεράδων τους..

Διάβασε και αυτό: To παιδί σου πεινάει συνέχεια; 5 πιθανοί λόγοι και πώς να τους αντιμετωπίσεις

Απαιτείς το αδύνατο
Ένα παιδί εμπιστεύεται τους ενήλικες στη ζωή του, ειδικά τους γονείς του, και αγωνίζεται να κάνει ό, τι του λένε να κάνει. Αν αποτύχει, αρχίζει να σκέφτεται ότι είναι ένας αποτυχημένος που δεν αξίζει να αγαπηθεί.
Είναι σχεδόν αδύνατο να ζήσεις με αυτόν τον τύπο ατόμου. Θα είναι πάντα πολύ επικεντρωμένος στην επιτυχία. Αν αποτύχει να κάνει το καλύτερο (κατά τη γνώμη του), θα αισθάνεται δυστυχισμένο, και ίσως αναπτύξει και κατάθλιψη. Επίσης, θα προσπαθήσει να αποτρέψει τα μέλη της οικογένειάς του να είναι ευτυχισμένα.

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ