Φρουτο-ιδέες γεμάτες έμπνευση και φαντασία

17.03.2015
Όσο υγιεινά και θρεπτικά και αν είναι τα φρούτα, δύσκολο να πείσεις τα παιδιά να τα προτιμήσουν σε σχέση με τα γλυκά! Εκτός και αν... τα μεταμφιέσεις!

Υπέροχες γρανίτες:

Λιώνουμε φρούτα εποχής, αναμιγνύουμε τον πολτό τους με λίγη ζάχαρη και τοποθετούμε σε μικρά μπολάκια ή σε ειδικές θήκες για παγωτό ξυλάκι.

Μοναδικές φρουτοσαλάτες.

Σερβίρουμε σε μπολ «πορτοκάλι», «πεπόνι» ή καρπούζι! Αδειάζουμε το περιεχόμενο, αναμειγνύουμε με άλλα φρούτα και έτοιμη η φρουτοσαλάτα.

Η κυρία Μπανάνα και το Χαρούμενο Πορτοκάλι.

Ζωγραφίζουμε πρόσωπα στα φρούτα πριν τα καθαρίσουμε και φτιάχνουμε μικρές ιστορίες, ώστε να είναι πιο εύκολο να πειστεί το παιδί να τα φάει.

Φοντί από φρούτα.

Καρφώνουμε κομματάκια φρούτων (μπανάνα, μήλο, φράουλα κ.ά.) σε ξυλάκια ή πιρουνάκια που θα μπορεί να βουτήξει το παιδί σε σοκολάτα υγείας λιωμένη με γάλα.

Smoothies.

Χτυπάμε στο μπλέντερ παγάκια με 3-4 κουταλιές γάλα, προσθέτουμε κομμάτια φρούτων και συνεχίζουμε ώσπου το μείγμα να γίνει λείο, προσθέτουμε ένα κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι και χτυπάμε για μισό ακόμα λεπτό.

Μιλκ σέικ.

Βάζουμε στο μπλέντερ 200 γρ. φρούτα επιλογής σας, 1 ποτήρι γάλα και 2 μπάλες από παγωτό βανίλια και χτυπάμε να γίνει το μείγμα ομοιογενές. Αν θέλουμε να αποφύγουμε το παγωτό, βάζουμε στη θέση του παιδικό γιαούρτι.

Ο κύριος Ευτύχης.

Φτιάχνουμε στο πιάτο μια χαρούμενη φιγούρα. Π.χ. για μάτια βάζουμε δύο φέτες ακτινίδιο ή μήλο, για φρύδια ρώγες σταφυλιού, για μύτη φράουλα ή μια φέτα ροδάκινο ή καρπούζι και για στόμα μπανάνα, πορτοκάλι ή μήλο!

Ο πεπονοσκαντζόχοιρος.

Περνάμε κομμάτια φρούτων σε ξυλάκια από σουβλάκια και καρφώνουμε σε μισό πεπόνι. Φτιάχνουμε τα μάτια του με σταγόνες σοκολάτας ή μαύρες σταφίδες.

Τάρτα φρούτων.

Ψήνουμε ένα φύλλο σφολιάτας και αφού κρυώσει προσθέτουμε έτοιμα φρέσκα φρούτα, π.χ. φράουλες, ακτινίδιο, φέτες ανανά φρέσκο ή κονσέρβα.

Το φρουτοαβγό.

Κόβουμε σε φέτες ποικιλία φρούτων εποχής και σερβίρουμε σχηματίζοντας ένα αβγό ή τα τοποθετούμε πάνω σε στρογγυλές, λεπτές φέτες μαλακού τυριού.

Κρέπες με φρέσκα φρούτα.

Φτιάχνουμε κρέπες και τις γεμίζουμε με φρέσκα φρούτα εποχής που θα επιλέξει το ίδιο το παιδί.

Τηγανίτες με φρούτα.

Φτιάχνουμε τηγανίτες με τον παραδοσιακά τρόπο και προτρέπουμε τα παιδιά να τις συνδυάσουν με φρούτα και μέλι αντί για ζάχαρη ή με φρούτα και κάποιο σιρόπι της επιλογής τους.

Ζελέ με φρούτα.

Βάζουμε μέσα στο ζελέ (κατά προτίμηση χωρίς ζάχαρη) φρέσκα φρούτα, κάνοντάς τον και πιο γευστικό και αλλά και πιο εμφανίσιμο, καθώς τα χρώματα από την ποικιλία των φρούτων θα το κάνουν πιο ελκυστικό στα παιδιά.

Γιαούρτι με φρούτα.

Κόβουμε σε κύβους φρέσκα φρούτα και τα ανακατεύουμε με γιαούρτι.

ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΤΙΤΣΙΑ ΜΟΥΣΤΑΚΗ