5 βασικά χαρακτηριστικά των φίλων-βαμπίρ για να μένεις μακριά τους

10.10.2016
Πλησιάζει το Χάλογουιν κι είπαμε ν΄αναφερθούμε στους φίλους βαμπίρ. Όχι αυτούς που βγάινουν και τρομάζουν τη νύχτα της 31ης του Οκτώβρη αλλά τους άλλους τους επικίνδυνουν και καλά μασκαρεμένους υπό τον μανδύα της φιλίας.

Υπάρχουν κι αυτοί οι φίλοι που ζητούν πάντα ανταλλάγματα, χωρίς να δίνουν στο ελάχιστον. Είναι αυτοί που δε νοιάζονται για τις ανάγκες και τα συναισθηματά σου, που δε θα διστάσουν να σε παραγκωνίσουν ή να κλέψουν από την ενέργειά σου. Αυτοί είναι οι φίλοι βαμπίρ.

Απαριθμουμε 5 βασικά χαρακτηριστικά τους για να τους αναγνωρίσεις και να κρατήσεις αποστάσεις.

  1. Θέλουν πάντα κάτι από εσένα. Σε προσεγγίζουν προσπαθώντας ν΄αποκομίσουν κάτι, είτε πρόκειται για τον κύκλο γνωριμιών σου, είτε για τον κούκλο κολλητό σου ή ακόμη και την πολύτιμη βοήθειά σου και παρέα σου. Θα σε εκμεταλλευτούν όσο δεν παίρνει με πρόσχημα πάντα τη φιλία που σας δένει.
  2. Δε νοιάζονται για το πώς νιώθεις ή ποιές είναι οι ανάγκες σου. Δε θα δείξουν ποτέ προθυμία να συζητήσουν για τα προβλήματά σου και οι κουβέντες σου θα μονοπωλούνται μόνο με ζητήματά τους. Τα "βαμπίρ" είναι εγωκεντρικά, μη το ξεχνάς.
  3. Είναι πάντα οι πιο έξπνοι, οι πιο μαδάτοι, οι πιο στιλάτοι κι αρεστοί ή ετσι νομίζουν. Δε θα διστάσουν να σε υποτιμήσουν και να εκστομίσουν προσβολές μπροστά σε άλλους, ειδικά όταν νιώθουν την ανάγκη να σε μειώσουν για να "φανούν".
  4. Απαιτούν από εσένα αποκλειστικότητα και διαθεσιμότητα. Η άρνηση είναι αιτία καυγά, ειδικά αν πρόκειται επειδή η υπόχρέωσή σου έχει να κάνει με άλλους φίλους ή ακόμη κι αμόρε. Ζητούν να είναι πάντα η προτεραιότητά σου και σε γεμίζουν ενοχές.
  5. Τελευταίο και κυριότερο οι φίλοι βαμπίρ ΔΕΝ είναι δίπλα σου όταν τους χρειάζεσαι. ΠΑΝΤΑ έχουν να κάνουν κάτι πιο σημαντικό ή επεκφεύγουν με αστείες δικαιολογίες, ακόμη κι αν εσύ έχεις πολλάκις δείξει τη συμπαράστασή σου και την υποστήριξή σου όποτε ζητήθηκε. Όσο για τις μεγάλες δυσκολίες, εκεί θα είναι άφαντοι κι αυτό γιατί θα προσπαθήσουν να βρουν άλλο... "θύμα".