5 βήματα για να τα ξαναβρείτε μετά τον τσακωμό

05.09.2016
Το ένα έφερε το άλλο και ο καβγάς δεν άργησε να ξεσπάσει ενώ ο λόγος φαντάζει παιδικός. Κι όμως ακόμη και μια μικρή διαφωνία είναι ικανή να πλήξει μια σχέση φιλική που έχει αντέξει σε χαρές και δυσκολίες. Στο πλάνο μπαίνει ο εγωισμός και συναισθήματα τοξικά και η λύση φαντάζει δύσκολη έως αδύνατη; Για να μη φτάσουν τα πράγματα στο απροχώρητο, ακολούθησε τα πέντε παρακάτω βήμακα και λήξε το πριν να είναι αργά.

#1 Άσε τον καβγά να καταλαγιάσει

Αν ο καβγάς ήταν έντονος, αντί να οξύνεις τα πνεύματα προσπάθησε ν΄αφήσεις χρόνο για να καταλαγιάσει η φουρτούνα. Αν η κουβέντα γίνει με θυμό και σε κλίμα αρνητισμού η κατάληξη δε θα είναι η καλύτερη δυνατή.

#2 Πάρε κι εσύ το χρόνο σου

Οι δεύτερες σκέψεις συνήθως είναι πιο ρεαλιστικές. Μη σκέφτεσαι και μην ενεργείς εν βρασμό ψυχής διότι θα το μετανιώσεις.

#3 Μη στέκεσαι στην αφορμή. Ποιά είναι η αληθινή αιτία;

Μήπως ήταν άλλη η αιτία του καβγά; Προσπάθησε να δεις πίσω από τις λέξεις και τη συναισθηματική φόρτιση. Σε πολλές περιπτώσεις πίσω από αστείες αφορμές κρύβονται βαθύτεροι λόγοι.

#4 Δε χωρούν εγωισμοί αν η επανασύνδεση είναι το ζητούμενο

Όταν μπαίνει μπροστά ο εγωισμός η επανασύνδεση είναι δύσκολη, ίσως και αδύνατη. Αν η αιτία δεν είναι σοβαρή, μη διστάσεις να κάνεις ένα βήμα μπροστά.

#5 Κάνε το πρώτο βήμα με όπλο την ειλικρίνεια

Δεν είναι κακό να εκφράσεις τα συναισθήματά σου και να δείξεις το πόσο πραγματικά λυπάσαι. Η ειλικρίνεια είναι το πρώτο βήμα για την επανασύνδεση.

Να θυμάσαι:

  • Μην είσαι σκληρή με τον εαυτό σου & μην αναλαμβάνεις όλη την ευθύνη. Σε έναν καυγά ευθύνονται και οι δύο πλευρές.
  • Η ποκατάσταση των φιλικών σχέσεων σε κάποιες περιπτώσεις παίρνει χρόνο.
  • Η πρώτη επαφή μετά από καιρό γίνεται σε κλίμα αμηχανίας.
  • Είναι δύσκολο να βρεις αληθινούς φίλους αλλά ακόμη πιο δύσκολο αποδεικνύεται το να μπορέσεις να τους κρατήσεις.
  • Μην αφήνεις τον εγωισμό σου να λήξει μια ουσιαστική φιλία