Η ζήλια των διακοπών & πώς να τη νικήσεις

12.08.2013
Ακούς για διακοπές και ταξίδια και σκας από τη ζήλια; Μη σκας άδικα...

Καλοκαιράκι κι όπως είναι φυσικό φίλοι και γνωστοί ανεβάζουν στο Ίντερνετ και στα κοινωνικά δίκτυα φωτογραφίες από παραλίες και διακοπές. Αν κι εσύ βρίσκεσαι στην ίδια φάση, έχει καλώς. Τι γίνεται όμως αν ντάλα καλοκαίρι είσαι αναγκασμένη να μένεις εντός των πυλών και να "χτυπάς" υπερωρίες; Η ζήλια σίγουρα θα κάνει την εμφάνισή της κι όχι άδικα. Μάθε μερικά κολπάκια για να την καταπολεμήσεις

Νίκησε τη ζήλια των διακοπών με μικρά κόλπα

* Δεν είσαι μόνη - Θυμήσου το

Σίγουρα κάποια φίλη ή φίλος θα έχει παραμείνει στην πόλη είτε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων ή κι εξαιτίας έλλειψης χρημάτων. Δεν είσαι μόνη, άρα μπορείς να περάσεις τέλεια κι ας μην είσαι σε νησί, διότι το παν για να περάσεις καλά είναι η καλή παρέα. Κάνε λοιπόν πρόγραμμα, βάλε και τις φίλες στο... "κόλπο" και βουρ για καλοκαιρινό ξεσάλωμα εντός των τοιχών.

* Ξεσάλωσε σαν να ήσουν σε διακοπές - Μπορείς

Ψάξε, ρώτα κι ανακάλυψε την πληθώρα των επιλογών που έχεις, από beach party που διοργανώνονται μέχρι βραδιές zumba δίπλα στο κύμα. Με το να «ξεσκονίζεις» τα προφίλ των άλλων δεν καταφέρνεις τίποτα. Μην περιμένεις το μάνα εξ ουρανού υιοθετώντας μια παθητική στάση. Κάνε πρόγραμμα διακοπών, όπου κι αν βρίσκεσαι. Ψάχνοντας θα ανακαλύψεις πως τόσο καιρό άδικα τα έβαφες μαύρα!

* Κάνε τη ζήλια κινητήριο μοχλό!

Αντί να σκας βλέποντας τα καταγάλανα νερά, τα νησιώτικα τοπία και τα πολύχρωμα εντυπωσιακά κοκτέιλ, πάρε πρωτοβουλία κι οργάνωσε κι εσύ ένα beach πάρτι σε κάποια κοντινή παραλία. Ανάλαβε δράση, βγες από το καβούκι σου και δημιούργησε τις ιδανικές συνθήκες.Το μόνο που θα χρειαστείς είναι καλή παρέα, μερικές μπυρίτσες, ένα ψυγειάκι, φορητό ραδιοcd, μαγιό πετσέτα και καλή διάθεση! Όλα είναι στο χέρι σου!

* Τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως δείχνουν

Να θυμάσαι πως στο διαδίκτυο ο καθένας εμφανίζει ένα εξειδανικευμένο, ωραιοποιημένο προφίλ. Οι φωτογραφίες είναι απλά στιγμές, σε πολλές περιπτώσεις στημένες κι όχι αυθόρμητες. Μια φωτογραφία από νυχτερινή έξοδο για παράδειγμα, με μια παρέα να πίνει και να διασκεδάζει σου προκαλεί το συναίσθημα της ζήλιας. Να θυμάσαι όμως πως μέσα από το φωτογραφικό φακό δεν βλέπεις το σύνολο του κάδρου. Η βραδιά μπορεί να μην είναι τόσο ειδυλιακή όσο φαντάζεσαι αλλά να συνοδεύεται από καβγάδες, παρεξηγήσεις κτλ, αλλά κι έτσι να μην είναι, όλοι έχουν δικαίωμα στη διασκέδαση. Κι αν κάποιος διασκεδάζει τώρα εσύ θα το κάνεις κάποια άλληξ στιγμή.

* Μια μικρή αναπόληση βοηθά: Κι εσύ έχεις φωτογραφικό υλικό (σίγουρα πράγματα)

Μπορεί φέτος να μην είσαι στους τυχερούς που θα φύγουν διακοπές αλλά σίγουρα δεν είναι το μόνο καλοκαίρι που ζεις. Θυμήσου παλαιότερες διακοπές, ταξίδια, πάρτι κι εκδηλώσεις. Κάνε μια αναδρομή στο παρελθόν, δες φωτογραφίες και σκέψου πως αν τις έβλεπαν κι οι άλλοι θα ζήλευαν τη δικιά σου τη ζωή!

* Κλείστο το ρημάδι

Μην αφήνεις τη ζήλια να σε κατατρώει και να σε γεμίζει με αρνητικά - τοξικά συναισθήματα. Αν δεν μπορείς να διαχειριστείς το συναίσθημα της ζήλιας και πέφτεις ξάφνου με το που εμφανίζεται το πρώτο καλοκαιρινό ποστ, μην περιμένεις άλλο. Κλείσε το ίντερνετ κι απενεργοποίησέ το κι από το κινητό σου.

Από τη Δήμητρα Γκούντρα