Tα ζόρια που τραβάς με τ' αγόρια (Νο1)

08.06.2010
Και ο Θεός έπλασε τους άντρες...που μας σπάνε τα νεύρα, που τραβάμε τόσα ζόρια μαζί τους και που έχουμε τόσα αναπάντητα ερωτήματα στα οποία κανένα αγόρι δεν μας έχει δώσει μια σαφή απάντηση. Ήρθε η ώρα να μάθεις την αλήθεια για τα τόσα "γιατί" που σε παιδεύουν!

Και ο Θεός έπλασε τους άντρες...που μας σπάνε τα νεύρα, που τραβάμε τόσα ζόρια μαζί τους και που έχουμε τόσα αναπάντητα ερωτήματα στα οποία κανένα αγόρι δεν μας έχει δώσει μια σαφή απάντηση. Ήρθε η ώρα να μάθεις την αλήθεια για τα τόσα "γιατί" που σε παιδεύουν!

1. Γιατί δεν σου τηλεφώνησε ποτέ;
Η περίπτωση: Έχουν περάσει 5 μέρες που γνώρισες εκείνο το ψηλό μελαχρινό αγόρι το οποίο σε κέρασε βλέμματα και σφηνάκια και λίγο πριν την κάνει από το κέντρο που διασκεδάζατε μαζί, σου ζήτησε και το τηλέφωνό σου. Χάρηκες εσύ και πέρασες τα επόμενα μερόνυχτα πάνω από το κινητό με την ελπίδα να σε πάρει. Αλλά ψηλομελαχρινάκι δεν φάνηκε. Και εύλογα σκας εσύ από το κακό σου: γιατί κύριε ζήτησες το τηλέφωνο; Για να μην το χρησιμοποιήσεις; Ή μήπως το έχασε και τσάμπα τον κατηγορούμε;

Η πραγματικότητα: Όχι αγαπητή αναγνώστρια. Το αγόρι αυτό δεν έχασε το κινητό σου, απλά κάνει συλλογή. Απλά είτε δεν του έκανες το κλικ, δεν του άρεσες αρκετά για να χαλάσει τις τηλεφωνικές μονάδες του για εσένα. Σκέψου απλά πως αν ήθελε να σε γνωρίσει καλύτερα δεν θα έφευγε το βράδυ της γνωριμίας με τους κολλητούς, ούτε και θα ερχόταν να σου μιλήσει τάχα τυχαία τη στιγμή της αποχώρησής του.

Στη χειρότερη: εκείνος είναι δεσμευμένος και το βράδυ εκείνο ήθελε να δει αν περνάει ακόμα η μπογιά του!

2. Γιατί σου φέρεται διαφορετικά μπροστά στους κολλητούς του;

Η περίπτωση: Στο σπίτι τα δυο σας, τα πάτε μέλι ? γάλα. Τι φιλιά, τι αγκαλιές, τι αγάπη και πάθος. Έλα όμως που μπροστά στην παρέα του γίνεται βράχος (παγοκολώνα σωστή!) και δεν σπάει με τίποτα.

Η πραγματικότητα: Μην σκας. Αυτή η παιδιάστικη συμπεριφορά συνηθίζεται στ' αρσενικά και φανερώνει την ανασφάλεια και την ανωριμότητα του. Από την μια, ανησυχεί μήπως δεν σου αρέσει αν είναι πολύ μάτσο γι'αυτό και κάνει ζουζουνιές όσο είστε οι δυο σας και από την άλλη φοβάται μπας και τον κράξουν οι φίλοι του. Με τον καιρό και αφού ξεπεράσει τα πρώτα κολλήματα του, θα γίνει τρυφερός μαζί σου παντού.

Στη χειρότερη: θα λαχταρίσει την εργένικη ζωή που ζουν πολλοί κολλητοί του και θα σε ''στείλει'' πολύ γρήγορα.

3. Γιατί ενώ του κάνεις όλα τα χατίρια, εκείνος δεν σου κάνει κανένα;
Η περίπτωση: Ο κύριος θέλει μασάζ, κι εσύ τρέχεις να τον φροντίσεις. Ο κύριος πεινάει κι εσύ σπεύδεις να του μαγειρέψεις. Ο κύριος θέλει να φύγει τριήμερο με τους κολλητούς κι εσύ του κλείνεις εισιτήρια και ξενοδοχείο για να μην κουραστεί να ψάξει. Όταν όμως ζητήσεις το πιο απλό (να πάτε κάπου μαζί, να σε ''πετάξει'' μέχρι το κομμωτήριο που έχεις ραντεβού) γίνεται έξαλλος και σε θεωρεί απαιτητική και γκρινιάρα

Η πραγματικότητα: ο καλός σου, όπως και χιλιάδες αρσενικά στον πλανήτη μας είναι εγωιστής, παρτάκιας και καλομαθημένος. Για κάποιο λόγο η Ελληνίδα μαμά του τον καλόμαθε τον κανακάρη της και τα χατίρια που το κάνεις εσύ, τα θεωρεί αυτονόητα και δεν τα εκτιμά. Αν δεν του εξηγήσεις πώς έχουν τα πράγματα, αλλαγή δεν θα δεις. Κόψε λίγο τα γκουρμέ πιάτα και τα ταϊλανδέζικα μασάζ, και θα δεις αν θ' αλλάξει.

Στη χειρότερη: εκείνος είναι τεμπέλης και θα τρέξει στην επόμενη που θα κάνει τα χατίρια που θέλει χωρίς να περιμένει ανταλλάγματα ή να γκρινιάζει.

4. Γιατί δεν σου λέει "Σ' αγαπώ" (ως απάντηση);
Η περίπτωση: Αφού περίμενες και περίμενες μια δικιά του κίνηση, το υποσυνείδητο σου δούλεψε από μόνο του κι εκεί που τον είδες βράδυ με τα ωραία του ρουχαλάκια, του ξεφούρνισε το Απαγορευμένο. Η απάντησή του δεν σε γέμισε και τόσο: "σ' ευχαριστώ", "ωραία", "μπράβο", "χαίρομαι", "να' σαι καλά" δεν ήταν εκείνα ακριβώς που περίμενες ν' ακούσεις.

Η πραγματικότητα: η ανάγνωση της κίνησής του αυτής, μπορεί να έχει δύο ερμηνείες. Στην πρώτη περίπτωση είναι πιθανό να φοβάται. Μπορεί όντως να σε αγαπά αλλά να μην είναι έτοιμος να το εκφράσει με λόγια. Τα αρσενικά έχουν μεγάλη καθυστέρηση στο να εκφράσουν αυτά που νιώθουν έτσι κι αλλιώς. Στη δεύτερη περίπτωση, είναι πιθανό να μην βρίσκεστε στην ίδια σελίδα.

Κάποιοι άνθρωποι λένε το ''σ' αγαπώ'' όταν νιώσουν πως μπορεί και να μιλάνε για τον άνθρωπο της ζωής τους. Αν καίγεσαι να κάνεις την κουβέντα περί αγάπης τόσο πολύ, προετοιμάσου γιατί όσα θ΄ ακούσεις μπορεί και να μην σ' αρέσουν.

Στη χειρότερη: μπορεί να συναντήσεις στο δρόμο σου τον άντρα εκείνο που μιλά γι αγάπες και λουλούδια από την πρώτη ημέρα αλλά την πέμπτη τον έχεις χάσει.

5. Γιατί κολλάει με τα παιχνίδια στο ίντερνετ;
Η περίπτωση: για να μην τρέχεις να τον μαζέψεις από τα ίντερνετ καφέ, έβαλες γρήγορη σύνδεση στο σπίτι. Ως αποτέλεσμα της ενέργειάς σου αυτής, εκείνος δεν ξεκολλάει από τον πόκερ ή από τα on line παιχνίδια. Για να ταΐζει την εικονική του φάρμα, βάζει το ρολόι στις 4 τα χαράματα ή όταν εσύ ξυπνάς για να πας στη δουλειά, εκείνος κλείνει την ώρα εκείνη 10 ώρες παίζοντας τουρνουά στο πόκερ.

Η πραγματικότητα: Τ' αγόρια δεν παύουν ποτέ να είναι παιδιά. Το παιχνίδι, ειδικά στη διαδικτυακή του μορφή, του επιτρέπει να υποδύεται κάποιον άλλο. Ταυτόχρονα, βρίσκει τρόπο για να διώχνει το στρες και να μην ξοδεύει μια περιουσία (υπό συνθήκες). Εσύ πρέπει απλά να του θέσεις κάποια όρια και όχι να του απαγορεύεις την αγαπημένη του δραστηριότητα. Εφόσον ξεπεράσεις τα όρια αυτά, μπορείς να πάρεις και το καπελάκι σου και να φύγεις αφήνοντάς τον να παίζει με τον Γκας Χάνσεν και τον Πάτρικ Αντόνιους.

Στη χειρότερη: Εκείνος θα συνεχίσει να παίζει και αδειάζοντας του τη γωνιά από μόνη σου, θα τον λυτρώσεις.

Από την Κατερίνα Πατούλια

(patouliak@ pegasusinteractive.gr)

Για το δεύτερο μέρος με τα ζόρια που τραβάμε από τ' αγόρια, κάνε κλικ εδώ: