Τα λάθη που κάνουν τους άντρες να τρέχουν μακριά σου

27.11.2015
Υπάρχουν σχέσεις που δείχουν τέλειες! Κι όμως, αν κοιτάξεις λίγο καλύτερα θα πως τα θεμέλια τους δεν είναι τόσο γερά.

Για να μην βρεθείς κι εσύ προ εκπλήξεων, μάθε ποιά είναι τα λάθη που κάνουν στις σχέσεις τους ακόμα και οι πιο έξυπνες γυναίκες και απόφυγέ τα! Έτσι, δεν κινδινεύεις να βρεθείς προ εκπλήξεων ή να κάνεις τον καλό σου να τρέχει να ξεφύγει.

Λάθος Νο1: Είσαι πολύ διαθέσιμη

Δεν λέμε να ξεκινήσεις να του παίζεις παιχνιδάκια, τύπου δεν μπορώ απόψε να σε δω, αλλά προσπάθησε να διατήρησε τα πράγματα που σου αρέσουν στη ζωή σου χωρίς να μπεις στον πειρασμό να θυσιάσεις τα πάντα για εκείνον. Δεν χρειάζεται να εγκαταλείψεις τις κολλητές ή τα χόμπι που γέμιζαν τη ζωή σου προτού εμφανιστεί εκείνος, απλά επειδή περιμένεις μήπως σου ζητήσει να βγείτε. Ειδικά μετά το πρώτο διάστημα της σχέσης που τα μέλια είναι μεγαλύτερα, το να είσαι διαθέσιμη διαρκώς βάζοντας στην άκρη το πρόγραμμά σου για ν' ακολουθήσεις το δικό του, μόνο σε κακό θα σου βγει. Σκέψου ότι εκείνος αγάπησε μια γυναίκα με πάθος για τη μόδα για παράδειγμα και όχι ένα κορίτσι που για να μην τον αφήσει ούτε στιγμή μόνο, θα κάτσει να δει όλο το Μουντιάλ.

Λάθος Νο2: Προσπαθείς να μετατρέψεις σε Άγιο ένα κακό αγόρι

Δεν λέω, υπάρχουν άνθρωποι που αλλάζουν! Αλλά δεν ξέρω ούτε ένα άντρα που ν' άλλαξε το χαρακτήρα και τα θέλω του 100% για μια γυναίκα, τουλάχιστον όχι για πάντα (το αντίθετο ισχύει). Οπότε αν ξεκινήσεις ένα δεσμό με την ελπίδα να καταλήξεις με άλλο άντρα από αυτόν που γνώρισες, είτε θα βρεις τοίχο και θ' απογοητευτείς χειρότερα, είτε η αλλαγή θα γίνει αλλά μακροπρόθεσμα εκείνος θα επιστρέψει στις παλιές κακές, αγαπημένες του συνήθειες.

Λάθος Νο3: Αναζητάς την τελειότητα

Μέσα σου κρύβεις ένα συνδυασμό της Μόνικα από τα "Φιλαράκια" και τη Σάρλοτ από το "Sex and the City". Κι όμως δεν υπάρχει σχέση που να είναι τέλεια, αλλά ούτε και άνθρωπος που να τα κάνει όλα τέλεια. Καλό είναι να σέβεσαι τις αδυναμίες του αγαπημένου σου ή τουλάχιστον να μην ζητάς διαρκώς το κάτι παραπάνω στη σχέση. Δεν είναι δυνατόν να κόψει σε μια νύχτα την εμμονή του με το πόκερ ή τη μπάλα απλά και μόνο επειδή εσύ εκλαμβάνεις τις προτιμήσεις του αυτές ως ατέλειες. Καθίστε κάτω και συζητήστε ποιά χαρακτηριστικά σας θα μπορούσαν να βελτιωθούν για το καλό της κοινής σας ζωής.

Λάθος Νο4: Γκρινιάζεις πολύ και για όλα

Η γκρίνια, η έντονη, διαρκής, γκρίνια για τα πάντα, μπορεί να κάνει τον αγαπημένο σου να μετακομίσει στην Αλάσκα για να την αποφύγει. Σίγουρα, θα πιστέψεις πως με τον καιρό η γκρίνια σου θα γίνει κάτι φυσιολογικό. Ίσως να πιστέψεις πως το ότι είσαι γρινιάρα είναι κάτι που βρίσκει χαριτωμένο. Ό, τι και να σου πει, η γκρίνια για κάθε μικρό του παράπτωμα θα τον διώξει από κοντά σου. Προσπάθησε να χαλαρώσεις και ν' αντικαταστήσεις τη γκρίνια με το παράπονο, στο οποίο όλοι οι άντρες υποκύπτουν από φιλότιμο και μόνο.

Λάθος Νο 5: Η ζήλια σου δεν περιγράφεται με λόγια

Από τα πρώτα βήματα της σχέσης μαζί του θα πρέπει να εξορκίσεις το πράσινο ανθρωπάκι της ζήλειας που μπορεί να καταστρέψει τη σχέση σας. Ειδικά στην περίπτωση που πιάσεις τον εαυτό σου να ζηλεύει τόσο που φτάνεις σε ακρότητες (παρακολουθήσεις, ψαχούλεμα στις τσέπες, τα κινητά, το mail και το Facebook) είναι προτιμότερο να κάνεις μια έντιμη κουβέντα μαζί του για τις υποψίες σου, παρά να σε περάσει για τρελή και να τον ψάχνεις.

Λάθος Νο6: Πιστεύεις στην ιδέα του Ένα και Μοναδικού

Πολλές γυναίκες χάνουν πολύτιμα χρόνια και στιγμές αγάπης και έρωτα επειδή πιστεύουν στον ένα και μοναδικό άντρα που θα έρθει ή που ήρθε και έφυγε. Μην κάνεις τη ζωή σου δύσκολη σκορπώντας δάκρυα για τον πρώην που ήταν τάχα η αδερφή ψυχή σου ή για τον παντρεμένο συνάδελφο που θα μπορούσε να είναι ιδανικός για εσένα. Σκέψου το παιχνίδι του φλερτ όπως κάνουν και τ' αγόρια. Υπάρχουν δηλαδή πολλοί άντρες εκεί έξω που μπορούν να σε κάνουν να γελάσεις, να μοιραστούν τις ανησυχίες σου και να περάσεις τέλεια μαζί τους προτού αποφασίσεις πως κάποιος από αυτούς αξίζει να δεσμευτείς μαζί του για πάντα. Και μην ξεστομίσεις μπροστά του πως είναι ο Ένας και Μοναδικός. Ο τίτλος είναι βαρύς και άλλους τους τρομάζει (φοβούνται αν θα ανταπεξέλθουν) ενώ άλλοι χαλαρώνουν και αφήνονται (αφού ο στόχος επετεύχθη).

Λάθος Νο7: Χαλαρώνεις υπερβολικά

Όπως θα δεις και στο βίντεο που ακολουθεί (ένα αποκλειστικό preview της ταινίας "Killers" για το WomenOnly) η ηρωίδα φαίνεται να έχει αφεθεί στη σχέση της και δεν βλέπει τα σημάδια πως κάτι δεν πάει καλά. Κάνε κλικ στο βίντεο που ακολουθεί για να δεις μια τυπική κουβέντα ανάμεσα σε φίλες που προσπαθούν να αφυπνίσουν την κολλητή τους, όπως είναι και η Χέιγκλ. Μην κάνεις κι εσύ το ίδιο λάθος. Επειδή όλα δείχνουν να πηγαίνουν καλά, δεν χρειάζεται να παραδοθείς. Ειδικά όσον αφορά την εξωτερικής σου εμφάνιση, πάντα να θυμάσαι πως εκείνος σε γνώρισε Θεά και το να μεταμορφωθείς σε βατράχι μέσα σε μερικά χρόνια (χωρίς αποτρίχωση και με περιττά κιλά), θα τον κάνει ευάλωτο στο φλερτ μιας γυναίκας σεξοβόμβας που θα βρεθεί στο δρόμο του.

Επιμέλεια: Κατερίνα Πατούλια