Μόλις χώρισες; 10 συμβουλές για να ανακάμψεις λίγο πιο εύκολα

20.09.2020
Μόλις χώρισες; 10 συμβουλές για να ανακάμψεις λίγο πιο εύκολα
Βιώνοντας έναν χωρισμό είναι ίσως η καλύτερη στιγμή να ανανεώσεις τον εαυτό σου και να τα βρεις μαζί του. Μπορείς να είσαι όποια θέλεις, να κάνεις ότι θέλεις χωρίς να δίνεις αναφορά σε κανέναν και να δοκιμάσεις ότι θέλεις να δοκιμάσεις χωρίς να χρειάζεται να σκεφτείς κανέναν εκτός από τον εαυτό σου.

Ιδού μερικά απλά βηματάκια που θα σου δώσουν ένα... σπρώξιμο!

Κάνε ντους καθημερινά

Ίσως αυτό σου φανεί αστείο, αλλά εμπιστεύσου μας, κάνει όλη τη διαφορά. Η προτεραιότητα της υγιεινής σου και η υπερηφάνεια για την εμφάνισή σου μπορούν συχνά να σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα εσωτερικά.

Άλλαξε τη διαρρύθμιση του σπιτιού σου

Ξεφορτώσου όλες αυτές τις κακές αναμνήσεις. Μια νέα εμφάνιση δημιουργεί χώρο για νέες αναμνήσεις. Άσε πίσω ότι παλιό υπάρχει και υποδέξου το νέο.

Φάε μόνη

Είτε θες να πας στο αγαπημένο σου ταϊλανδέζικο είτε θες να απολαύσεις ένα σπιτικό φαγητό, κάτσε στο τραπέζι και φάε με ησυχία. Το να νιώθεις άνετα με την ησυχία είναι μέρος της διαδικασίας ανάκαμψης.

Μπλόκαρε τον από το Instagram / Snapchat/ Facebook.

Εάν μπαίνεις στον πειρασμό να ελέγχεις τα Stories του, απλώς μπλόκαρέ τον.

Μην του προτείνεις αμέσως να «μείνετε φίλοι»

Kαι αν στο προτείνει αυτός πες του ότι πρέπει να το σκεφτείς. Αυτό είναι μια παρόρμηση, επειδή δεν θες να φανεί ότι σε νοιάζει πάρα πολύ το γεγονός του χωρισμού.

Μην μιλάς άσχημα για τον πρώην σου

Σίγουρα, είναι καλό να μιλάς άσχημα για τον πρώην σου στις φίλες σου και το να ακούς ότι είσαι σε καλύτερη μοίρα από αυτές, αλλά μη βασίζεσαι σε αυτό. Μίλα λιγότερο για να τον ξεχάσεις και να μην συγχίζεσαι…

Πέρνα πολύ χρόνο έξω

Είναι κλισέ, αλλά ο καθαρός αέρας καθαρίζει πραγματικά το κεφάλι σου. Μια βόλτα στον ήλιο θα σου κάνει πολύ καλό.

Εάν λάβεις πρόσκληση στο Facebook για να πας στο πάρτι του καλύτερου του φίλου...

Μείνε καλύτερα σπίτι σου, κάνε μια μάσκα προσώπου, φάε κινέζικο φαγητό και παρακολούθησε την αγαπημένη σου σειρά. Το να πας σε αυτό το πάρτι είναι σαν να πηγαίνεις για τον πρώην σου και όχι για το συναισθηματικό σου καλό.

Μην σκέφτεσαι να τον κερδίσεις πάλι πίσω, αλλά κοίτα να κερδίσεις τον εαυτό σου πίσω

Ξεκίνα να δοκιμάζεις νέες συνταγές μαγειρικής, πήγαινε για bowling ή ένα σύντομο ταξιδάκι κάπου με μια φίλη σου. Βάψε το μπάνιο σου. Απλά κάνε κάτι για τον εαυτό σου.

Απόφυγε να δημοσιεύεις φωτογραφίες και πονεμένα moto στο Facebook ή το Twitter ή το Instagram

Ζήσε τη ζωή! Το να κοινοποιείς τη στεναχώρια σου στα κοινωνικά μέσα δεν είναι καλό για κανέναν και θα είναι ντροπιαστικό αργότερα.