Διχασμός στο μόντελινγκ

21.10.2002
Αγαπημένη μου Αγγελική, μία αντάρα έχει προκληθεί στο χώρο του μόντελινγκ με αφορμή τον επικείμενο διαγωνισμό του "Μις Κόσμος". Πολλές μοντέλες διαφωνούν κάθετα με την απόφαση της "Μις Ελλάς 2002", Κατερίνας Γεωργιάδου να πάρει μέρος στα καλλιστεία, αντί να συμμετάσχει στο μποϊκοτάζ εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τον επικείμενο λιθοβολισμό μιας 30χρονης Νιγηριανής.
Αγαπημένη μου Αγγελική,


Μία αντάρα έχει προκληθεί στο χώρο του μόντελινγκ με αφορμή τον επικείμενο διαγωνισμό του "Μις Κόσμος". Πολλές μοντέλες διαφωνούν κάθετα με την απόφαση της "Μις Ελλάς 2002", Κατερίνας Γεωργιάδου να πάρει μέρος στα καλλιστεία, αντί να συμμετάσχει στο μποϊκοτάζ εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τον επικείμενο λιθοβολισμό μιας 30χρονης Νιγηριανής. Τα εν λόγω μοντέλα - ανάμεσα τους η Κορίνα Τσοπέη, η Εβελίνα Παπαντωνίου και η Μαρίνα Τσιντικίδου - θεωρούν πως η συνάδελφός τους δεν πρέπει να πάει στα καλλιστεία καθώς με τη συμμετοχή της συμφωνεί τρόπω τινά με την απάνθρωπη συμπεριφορά στις γυναίκες της χώρας αυτής.

Μάλιστα, οι ίδιες δηλώνουν κατηγορηματικά πως αν ήταν στη θέση της δεν θα πήγαιναν ακόμη κι αν είχαν του κόσμου τις πιθανότητες να πάρουν τον πολυπόθητο τίτλο. Της Γεωργιάδου ως φαίνεται δεν ιδρώνει το αυτί, δηλώνοντας πως θα πάρει μέρος στα καλλιστεία και θα κάνει εκεί τον αγώνα της για τα δικαιώματα της γυναίκας. Πως θα το πετύχει αυτό; Εν μέσω εμφάνισης με μαγιό και τουαλέτα, θα κάνει την τοποθέτηση της στο θέμα, εκφράζοντας συγχρόνως και τη θέση της Ελλάδας, διότι είναι ένα ζήτημα που αφορά όλους τους λαούς.

Πάντως, 12 εστεμμένες από άλλες χώρες προτιμούν να καθίσουν τη βραδιά εκείνη (στις 7 Δεκεμβρίου) στο σπίτι τους και να κάνουν τη διαμαρτυρία τους. Ανάμεσα τους οι "πρωτομαστόρισσες" του μποϊκοτάζ, η "Μις Γαλλία" και η "Μις Βέλγιο", οι οποίες μπορούν να υπερηφανεύονται για το...ρεύμα που έφτιαξαν και τα εύσημα που πήραν από αρκετές οργανώσεις.