"Δύο ξένοι" Μενεγάκη - Τσαλίκης

21.10.2002
Αγαπημένη μου Αγγελική, "Μια φίλία χάθηκε, μία φιλία πάει". Εδώ και έναν μηνα ο Γιώργος Τσαλίκης και η Ελένη Μενεγάκη δεν ανταλλάσσουν πια μεταξύ τους ούτε μία "Καλημέρα".
Αγαπημένη μου Αγγελική,


"Μια φίλία χάθηκε, μία φιλία πάει". Εδώ και έναν μηνα η ελληνική show biz βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να είναι μείον μία ειλικρινή φιλία. Ο Γιώργος Τσαλίκης και η Ελένη Μενεγάκη δεν ανταλλάσσουν πια μεταξύ τους ούτε μία "Καλημέρα". Αιτία για το άσχημο τούτο γεγονός στάθηκε η Ρούλα Κορομηλά, η οποία άθελα της ή όχι (ουδείς γνωρίζει) μπήκε ανάμεσα στα δύο φιλαράκια.

Η αρχή του...κακού έγινε την περασμένη τηλεοπτική χρονιά, όταν ο Τσαλίκης επέλεξε να εμφανιστεί στην εκπομπή της Ρούλας αντί αυτής της Ελένης. Μάλιστα, η εμφάνιση του εκεί ήταν άκρως...πανηγυρική με μίνι συναυλία στο Γκάζι, πλήθος κοριτσιών από κάτω να επευφημεί τον φέρελπι αοιδό και κυρίως έφερε νούμερα στην εκπομπή. Αυτό το τελευταίο πείραξε την Ελένη, η οποία όμως αν και στεναχωρημένη τα μάλα, είπε να δώσει τόπο στην οργή. Έτσι, στη νέα σεζόν έβαλε τους συνεργάτες της να πλησιάσουν τον Τσαλίκη και να το κλείσουν για μία από τις πρώτες εκπομπές. Έλα, όμως, που αυτός είχε ήδη κανονίσει με τη Ρούλα και όπως είπε "δεν ήθελε να την κρεμάσει".

Πυρ και μανία έγινε η Μενεγάκη, ειδικά όταν ήξερε ότι ο αοιδός θα πει τα νέα του τραγούδια. Αυτό, λοιπόν, δεν υπήρχε περίπτωση να του το συγχωρήσει καθώς το θεώρησε ως "πισώπλατη μαχαιριά". Τη στιγμή, μάλιστα, που εκείνη ήταν που τον βοήθησε στην ανάδειξη του και τα χρόνια τούτα τον είχε συνέχεια καλεσμένο στην εκπομπή της. Μεταξύ μας, υπήρξε καιρός που ο Τσαλίκης εμφανιζόταν περισσότερες φορές στον "Πρωινό Καφέ", απ' ότι η Λίτσα Πατέρα. Αν δεν πέρναγε από εκεί τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, θα έπεφταν όλοι σε...μαράζι.

Όλα αυτά σκέφτεται η Ελένη και άπαξ τη ρωτήσεις: "Σου αρέσει ο Γιώργος Τσαλίκης;", απαντάει με γουρλωμένα μάτια: "Τσαλίκης; Τι είναι τούτο, τρώγεται;". Να φανταστείς, ο καλλιτέχνης δεν την κάλεσε στον γάμο του στις 27 Οκτωβρίου κι ας ήταν ο ίδιος από τους επίσημους προσκεκλημένους στο γάμο της, πριν ένα χρόνο. Όπως καταλαβαίνεις, αυτή η "φιλία" βρίσκεται στην πιο κρίσιμη φάση και σύμφωνα με τους επαΐοντες σε τέτοια θέματα, δεν υπάρχει περίπτωση να τα ξαναβρούν.