Η ήττα της Ναόμι Καμπελ

18.10.2002
Αγαπημένη μου Αγγελική, μεγάλη ήττα υπέστη το image και η τσέπη του μανεκένε Ναόμι Καμπελ, μετά το τέλος της δικαστικής μάχης που είχε με την εφημερίδα "Daily Mirror". Η αποκαλούμενη και ως "Γαζέλα" του μόντελινγκ πριν ενάμιση χρόνο υπέβαλε μήνυση εναντίον του εντύπου.
Αγαπημένη μου Αγγελική,


Μεγάλη ήττα υπέστη το image και η τσέπη του μανεκένε Ναόμι Καμπελ, μετά το τέλος της δικαστικής μάχης που είχε με την εφημερίδα "Daily Mirror". Η αποκαλούμενη και ως "Γαζέλα" του μόντελινγκ πριν ενάμιση χρόνο υπέβαλε μήνυση εναντίον του εντύπου, κατηγορώντας τους για αθέμιτη εισβολή στην προσωπική της ζωή. Αφορμή είχε σταθεί η δημοσίευση μιας φωτογραφίας, όπου η Ναόμι εξερχόταν από γνωστή κλινική απεξάρτησης Ναρκωτικών του Λονδίνου, ενώ συνοδευόταν από σχετικό άρθρο που ενημέρωνε το αναγνωστικό κοινό για την περιπέτεια της μοντέλας.

Η δημοσίευση του συγκεκριμένου άρθρου προκάλεσε τη μένος της Ναόμι, η οποία μέχρι τη μέρα εκείνη στην ερώτηση "Έχετε δοκιμάσει ναρκωτικά;" απαντούσε: "Τι είναι αυτό; Σοροπιαστά γλυκά;". Ετσι, όταν οι παπαράτσι έπιασαν το "λαβράκι", χωρίς δεύτερη σκέψη αποφάσισαν να...αδειάσουν την Κάμπελ, η οποία σε συνεντεύξεις της υπερηφανευόταν πως διαφέρει από τις συναδέλφους της , αφού δεν έχει δοκιμάσει ναρκωτικά και άλλα τέτοια κακά πράγματα που συνηθίζουν να καταχρώνται οι κοπέλες του επαγγέλματος.

Στην πρώτη δίκη που έγινε τον περασμένο Μάρτιο, η εφημερίδα έχασε και υποχρεώθηκε να καταβάλει το ποσό των 1500 αγγλικών λιρών στη Ναόμι, προκειμένου να αποκατασταθεί ηθικά. Στη δεύτερη δίκη, όμως, οι δικαστές έκριναν πως η "Mirror" απλά έκανε ρεπορτάζ δικαιώνοντάς την. Αυτό σημαίνει πως η Κάμπελ όχι μόνο δεν ματά - δικαιώθηκε ηθικά, αλλά βγήκε χαμένη και οικονομικά καθώς η δικαστική μάχη της κόστισε το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 750 χιλιάδων αγγλικών λιρών.