Ο τραυματισμός του Ρουβά

17.10.2002
Αγαπημένη μου Αγγελική,"Όλα τα χε η Μαριωρή, ο φερετζές της έλειπε" λέει μια σοφή παροιμία και το ίδιο και το αυτό συνέβη στον Sakis Ρουβά. Ο διεθνής αοιδός λίγες μέρες πριν τη μεγάλη βραδιά στο "Ολύμπια" στο Παρίσι (στις 24 Οκτωβρίου), είχε ένα ατύχημα στο πόδι του.
Αγαπημένη μου Αγγελική,


"Όλα τα χε η Μαριωρή, ο φερετζές της έλειπε" λέει μια σοφή παροιμία και το ίδιο και το αυτό συνέβη στον Sakis Ρουβά. Ο διεθνής αοιδός λίγες μέρες πριν τη μεγάλη βραδιά στο "Ολύμπια" στο Παρίσι (στις 24 Οκτωβρίου), είχε ένα ατύχημα στο πόδι του. Το κακό τον βρήκε στο μακρινό Μόντρεαλ, όπου ο Sakis βρέθηκε για τα γυρίσματα του νέου του βίντεο κλιπ. Σε μία σκηνή, κομμάτι ζογκλερική, ο καλλιτέχνης χτύπησε το πόδι του, με αποτέλεσμα να μείνει άγαλμα αυτός και το συνεργείο μαζί.

Ο τραυματισμός αποδείχθηκε πως δεν ήταν σοβαρός, όμως οι επιστήμονες που τον εξέτασαν, του συνέστησαν ολιγοήμερη ξεκούραση. Οιμε, η λέξη αυτή ήτο απαγορευμένη στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, για τον καλλίδονο νέο. Με την επιστροφή του από τον Καναδά, άρχιζαν οι εντατικές πρόβες με το μπαλέτο για τη συναυλία και όποια σκέψη για προσωρινή αναβολή, θεωρείται αν μη τι άλλο ως...τολμηρή. Ο Sakis, λοιπόν, επέστρεψε στη χώρα κι έπιασε αμέσως δουλειά με τον Φωκά Ευαγγελινό.

Εδώ οφείλω να παρατηρήσω, πως ο Ρουβάς μπορεί να έχει γίνει international καλλιτέχνης, όμως, προτιμά το ντόπιο πράγμα και δη τον εν λόγω χορογράφο, τους οποίους εκτός από ειλικρινή φιλία, συνδέει και άψογη επαγγελματική συνεργασία. Έτσι, πριν δύο μέρες ο αοιδός επισκέφτηκε τη σχολή χορού του Φωκά στην Κυψέλη, προκειμένου να ξεκινήσουν τις πρώτες πρόβες. Περιττό, να σου πω τι συνέβη στην οδό Κυψέλης, όταν οι παντός καιρού και τόπου "Ρουβίτσες" ανακάλυψαν το είδωλο τους να εισέρχεται σε αυτήν. Εστησαν απ' έξω εξέδρα και δεν το κούνησαν από εκεί μέχρι να φύγει, ενώ όταν αυτό έγινε, εκτός από τα καθιερωμένα ουρλιαχτά "Αααααα Σάκηηηη" είπαν και δύο γαλλικά "Salut Sakis. On t' aime", δηλαδή "Σ' αγαπάμε".