Ο Πλούταρχος έκοψε το μαλλί

28.04.2006
Αγαπημένε μου Σωτήρη,«Άστα τα μαλλάκια σου ανακατωμένα. Άστα ν’ ανεμίζουνε στην τρελή νοτιά. Τώρα που τα νιάτα σου είν’ ολανθισμένα."
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


«Άστα τα μαλλάκια σου ανακατωμένα. Άστα ν’ ανεμίζουνε στην τρελή νοτιά. Τώρα που τα νιάτα σου είν’ ολανθισμένα. Άστα τα μαλλάκια σου ανακατωμένα. Λα λα λα λα». Λοιπόν, κάθε φορά που έβλεπα τον Γιάννη Πλούταρχο με την τελευταία πλούσια κόμη του, μου ερχόταν να του τραγουδήσω τους παραπάνω στίχους. Θες το πλούσιο μαλλί του, θες η ξανθιά του αφάνα, ήθελα να πιάσω το βιολί και να αρχίσω την καντάδα.

Αυτά, όμως, μέχρι χθες διότι μετά λύπης μου έμαθα ότι ο Πλούταρχος έκοψε το μαλλί του και επανήλθε στα παλιό του στυλ. Σε αυτό που τον γνωρίσαμε. Ωστόσο, όπως καταλαβαίνεις η είδηση δεν είναι πως ο αοιδός πήγε μπαρμπέρη! Αλλά ο λόγος που αποφάσισε να κουρευτεί. Και απ’ ότι καταλαβαίνω, δεν πρέπει να το έκανε με μεγάλη χαρά.

Λοιπόν, ο Πλούταρχος κουρεύτηκε κατόπιν επιθυμίας του κόσμου. Οι φαν του και κυρίως οι γυναίκες, που δεν είναι και λίγες, δεν μπόρεσαν με τίποτε να χωνέψουν την αφάνα του και με την πρώτη ευκαιρία του έλεγαν - με κομψό πάντα τρόπο - «Είδωλο, αει κουρέψου». Και το είδωλο κουρεύτηκε, διότι φωνή λαού....


Αν ξέρεις κάτι που δεν ξέρω, πες το μου με ένα e-mail:
[email protected]