"Το πάρτι άρχισε"!

10.03.2006
Αγαπημένε μου Σωτήρη,Σπουδαία μέρα η σημερινή. Η ΕΡΤ παρουσίασε τα τραγούδια που θα «αναμετρηθούν» για το ποιο θα μας εκπροσωπήσει στον τελικό της Γιουροβίζιον
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Σπουδαία μέρα η σημερινή. Η ΕΡΤ παρουσίασε τα τραγούδια που θα «αναμετρηθούν» για το ποιο θα μας εκπροσωπήσει στον τελικό της Γιουροβίζιον. Μισό να βάλω δίπλα το φτυάρι γιατί με εμποδίζει και να αρχίσω την παρουσίαση των τραγουδιών. Ξεπετάω στα γρήγορα το «Beautiful Night» των «Πήγασος», που μπορεί να μην κάνει για Γιουροβίζιον, αλλά στο cd της Χρύσπας, «Θέλω έναν άνδρα 100%» θα έκανε μεγάλο σουξέ. Άσε, που η Χρύσπα θα αναγόταν σε...Κάιλι Μινόγκ της Ελλάδας. Και ο νοών νοείτω.

Ανοίγω, τώρα, το μεγάλο κεφάλαιο Νίκος Καρβέλας. Δύο τραγούδια έστειλε στα τελικά και αν κρίνω από αυτό που άκουσα, ένα σου λέω. Μόνος του να έτρεχε ο «Μότσαρτ της Ελλάδας», πάλι δεύτερος θα έβγαινε! Τι θέλω να πω η ποιήτρια με αυτό; Ότι το ένα του τραγούδι, το disco dance, θυμίζει τη...συμφωνία των σκύλων! «Who cares about love» είναι ο τίτλος και μωρέ ουδείς cares, αλλά όταν το άκουσα βγήκα στο παράθυρο να δω τι πάθανε τα σκυλιά έξω και ουρλιάζουν. Φοβήθηκα, προς στιγμήν μήπως αγρικάνε σεισμό. Το δεύτερο, η μπαλάντα «Everything», είναι μία αντιγραφή του εαυτού του. Το «everything I am» σε πιο μπαλάντα. Αλλά δε λέω, ωραίο, όχι όμως για Γιουροβίζιον. Α, ο Καρβέλας έστειλε πέντε έξι τραγούδια. Κι αν στον τελικό συμμετέχει με δύο, είναι κατόπιν επιθυμίας της Βίσση, η οποία ήθελε την μπαλάντα.

Και πάμε στον «Πάνω στην τρέλα μου», Δημήτρη Κοντόπουλο, του οποίου το τραγούδι είναι πιο...Γιουροβιζιονικό. Είναι πιασάρικο και μιας που είναι της μόδας το φενγκ σούι, έχει κι από αυτό. Ο Dimitris S, στιχουργός του άσματος, φαίνεται πως έπιασε το νόημα της διοργάνωσης και σου είπε ο ποιητής: «Τι είναι η Γιουροβίζιον; Ένα πάρτι. Που γίνεται το χάπενινγκ; Στην Ελλάδα. Άρα, θα βάλουμε την Αννούλα να πει στους Ευρωπαίους ένα...Welcome to the party και θα τους τρελάνουμε τους εταίρους»! Πάντως, μέχρι στιγμής με το «Welcome to the party» έχει ψηθεί ο κόσμος και σε σχετική δημοσκόπηση που έκανε η Τατιάνα Στεφανίδου, βγήκε πρώτο με διαφορά.


Αν ξέρεις κάτι που δεν ξέρω, πες το μου με ένα e-mail:
[email protected]